ZK KAMIŃSK

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Re: Zk kamińsk

oczywiście, z każdej karty można tam dzwonić, ale z tego co wiem, to TELEGROSIK chyba jest najtańszy (0,19 gr/min na stacjonarne i coś około 0,70 gr/min na komórki.

nie ma się czego bać, chociaż prawda - pierwszy raz w Kamińsku jest średnim przeżyciem ... Nie wiesz gdzie iść, gdzie naciskać te pieprzone guziki, komu pokazać dowód, itp. Ja zapamiętam to na zawsze...

A jak jest tam z telefonami.Mają jakiś konkretny dzień na to?

RE: Zk kamińsk

maleńka1227 napisał:
A jak jest tam z telefonami.Mają jakiś konkretny dzień na to?
oni tam maja jakies dziwne grafiki , ale powinien Ci podac np na tydz.
wysylaj poleconym , wtedy zawsze dojda karty :)
to chyba jeden z kryminalow ktory ja w miare milo wspominam , jezeli wogole mozna milo takie miejsca wspominac.

ane - ale po co słać te karty? Pomysl trochę. I to jeszcze poleconym? Kupa kasy na takie wysyłanie idzie. Polecony nie kosztuje 1,60 tylko dwa razy tyle. Po co przepłacać i dawać zarobić tym darmozjadom z poczty? Zapisz sobie jeden kod, osobnikowi w kiciu też podaj ten kod i dzwoniąc pod bezpłatny numer telefonu doładowuj mu konto, to jest zdecydowanie szybsze i łatwiejsze niż takie przesyłanie kart. Uwierz mi, mam w tym doświadczenie.

Nie wiem czy mają tam jakieś grafiki do dzwonienia, nic mi na ten temat nie wiadomo, bo Mój siedzi na półotwartym - to On może dzwonić codziennie od 7:00 do 18:00. A jak jest na innych "działach" pojęcia nie mam.

Narzeczona1 napisał:
ane - ale po co słać te karty? Pomysl trochę. I to jeszcze poleconym? Kupa kasy na takie wysyłanie idzie. Polecony nie kosztuje 1,60 tylko dwa razy tyle. Po co przepłacać i dawać zarobić tym darmozjadom z poczty? Zapisz sobie jeden kod, osobnikowi w kiciu też podaj ten kod i dzwoniąc pod bezpłatny numer telefonu doładowuj mu konto, to jest zdecydowanie szybsze i łatwiejsze niż takie przesyłanie kart. Uwierz mi, mam w tym doświadczenie.
bo np moj " osobnik w kiciu" jeczy ze mu sie nie chce wykrecac kodu i tracic na to czasu, nie bylo to dla mnie problemem zaplacic za polecony,i utrzymywac tym samym panie lub panow na poczcie, po za tym odnioslam sie do wypowiedzi o ginacych kartach, w Twoje doswiadczenie nie watpie, ale ten moj osobnik tez nie siedzi miesiac , mozesz mi wierzyć .
na zamku byl grafik , 2 lub 3 razy w tyg.
a i narzeczona , pamietaj ze to forum publiczne i trzeba sie kulturalnie wyrazac, tu dla jasnosci odnosze sie do Twojej wypowiedzi na poprzedniej stronie.

Ostatnia edycja:

ane - co Ty gadasz? Za każdym razem jak chce zadzwonić to musi wykręcać kilkucyfrowy kod ... Na tym polega właśnie dzwonienie z budki tel. za pomocą karty,a to ze Ty mu za każdym razem wysyłasz nową kartę, to ON musi wpisywać za każdym razem inny - nowy kod. Jeśli będziesz mu doładowywać kartę - tak jak ja to robię - to bedzie korzystał TYLKO Z JEDNEGO KODU, który sobie zapamięta ... Proste? Chyba nie bardzo jarzysz to, co ja tutaj piszę ... A karty giną - wiem co piszę. Taki polecony, to nic ...A czy ja się wyrażam niekulturalnie? Nie zauważyłam na poprzedniej stronie jakiś brzydkich zwrotów, czy też wyrazów. Uważam, że odpowiednio się wyrażam, nie rozumiem Twoich podtekstów. Ale jak ma się kogoś na zamku, to inna sprawa, w te klocki jestem słaba ...

czy ktos wie jak sie dostac z Łodzi do kaminska bede tam jechac pierwszy raz G jest tam kilka dni dopiero wyslalam mu karte tele pin i tele grosik dzialaja one tam ??

ancolll - najbezpieczniej do Olsztyna i stamtąd busikiem do Kamińska (nie znam tylko rozkładu, bo sama jeżdżę tam samochodem, ale wiem, że jest o 8:00 rano a następnie okolo godz. 11), no chyba, że Ty też będziesz jechała tam samochodem, to musisz się kierować w pierwszej kolejności na przejscie graniczne Bezledy, po drodze miniesz Dobre Miasto, Lidzbark Warmiński, no i w końcu na Górowo Iławeckie skręcisz, a wtedy zostanie już tylko ok. 5 km do Kamińska. A karty tam działają, spoko :) Wszelkiego rodzaju. Co prawda wrony już tam zawracają, ale nie jest aż tak źle :-) Zimą jest najgorzej, Sybir i słabo odśnieżona droga. Ale idzie się przyzwyczaić (zależy od wyroku) :)

moj wlasnie wczoraj tam trafil zmienilo sie cos z wokandami wiecie cos

Mój mi mówił, że petke bardziej puszczają;) Co do recydywisty nie wiem, bo mój jest pierwszy i ostatni raz;)

moj tez jest petka wlasnie dzonil mowil ze to koniec swiata bedzie pisal o transport blizej miejsca zamieszkania:mad:juz go dalej nie mogli wywiesc to jest 600 km od domu i jak tu moze byc resocjalizowany szok co oni wyprawiaja

No nie wiem czy "petke" szybciej puszczaja bardziej patrza na artykol i czy grypsuje.Moj maz stawal na 4 woknade i 3 raz wlasnie z tych powodow mu odmawiali.

Wiadomo, że biorą wiele czynników pod uwage, ale jak wiesz w Kamińsku ciężko było wyjść i jak puszczali to falami a później cisza, a mi chodzi, że zaczeli bardziej wypuszczać i nie napisałam kogo i za co jakbyś nie zauważyła.

sylwia0603 napisał:
Mój mi mówił, że petke bardziej puszczają;)

A to sa moje slowa? Co do tego wypuszczania to tez nie zabardzo sie z Toba zgadzam :)

jak jest tam z jedzeniem ,siłownią, i ogólnie jak słuzby więzienne się zachowują bo w sztumie to podobno tragedia ze wszystkim i moze ktoś z Warszawy tam jezdzi

mala kobietka z jedzeniem kiepsko jest wiec kantyna non stop okupowana , z silownia problemu nie powinno byc, SW wporzadku jest nie narzekalam ( no procz jednego "rudego" pana ) A co do dojazdu jak pojedziesz raz na poczekalni lub "na papierosie" poznasz innych ludzi to podpytaj sie skad przyjezdzaja tam nawet sporo osob z Warszawy przyjedza.

Becia900 napisał:
A to sa moje slowa? Co do tego wypuszczania to tez nie zabardzo sie z Toba zgadzam :)

Ale ja nie napisałam, że wszystkie petki tylko, że ogólnie bardziej zaczeli wypuszczać. Czytaj ze zrozumieniem. Do niedawna ciężko było wyjść z kamińska, teraz niby bardziej puszczają petki i nie wymieniam artkułów za jakie, ani nie pisze czy grypsujących czy nie, tylko mówie ogólnie.

Hehe wez moze najpierw przeczytaj swoje ubiegle posty,pomysl i dopiero napisz :) I poraz kolejny mowie ze tam nie ma znaczenia czy jest sie "petka" czy tez nie.

Powrót