Aplikacja komornicza 2010

• Autor wątku Autor wątku Łokitoki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A ja tak sie od paru dni zastanawiam moze nie tyle nad zakresem materialu ile nad metodyka nauki tj. ile czasu dziennie poswiecacie lub zamierzacie poswiecic na nauke? Wiadomo ze przy 30C w wakacje nikt przez 6 tyg nie stuka ustaw przez 24h/7dni ;-) W zeszlym roku moja kolezanka z marszu nijako sie dostala ale z tego co czytam jest 3 razy wiecej chetnych w izbie poznanskiej wiec pewnie trudniejszy test sie kroi.
Hmmm ale jak to z testami na szczescie bywa nawet wyrycie na blache wszystkich ustaw nie gwarantuje powodzenia gdyz i tak w tescie wiadomo szczescie jest najwazniejsze plus wiedza (jako taka japonska ) :-)

co do aktów prawnych, jest masa różnych rozporządzeń ms dot. komorników jedno jest ponoć szczególnie ważne tak przynajmniej mówi mój komornik.....
tj: "rozporządzenie w sprawie określenia szczegółowych przepisów o biurowości i ewidencji operacji finansowych kancelarii komorniczych"

reszta rozporządzeń jak i wszystkie przepisy dotyczące komorników z wszystkich ustaw i aktów prawnych znajdziecie w takiej pozycji jak:Przepisy komorników z currendy rewelacyjna książka...polecam....idealna do nauki na aplikacje...

i jeszcze jedno....z tym wysypem chętnych...może ktoś ze zdających z zeszłego roku pamięta ile było wyznaczonych miejsc do składania dokumentów...bo wydaje mi sie ze więcej niż 3 jak obecnie i to w 100% wyjaśniłoby taka ilość zgłaszających się.....

HELLLLLLLLLLLLLP do złożenia dokumentów kilka dni a ja mam pytanie o zaświadczenie o stanie zdrowia które trzeba dołączyć, czy takie zaświadczenie wypisuje zwykły lekarz rodzinny i czy trzeba robić jakieś badania????????

i następne pytanie jaką datę trzeba wpisać na zgłoszeniu do egzaminu i jak jestem z Lublina to wpisuje "w okręgu właściwości izby komorniczej w ...." Lublinie?????

arszon napisał:
HELLLLLLLLLLLLLP do złożenia dokumentów kilka dni a ja mam pytanie o zaświadczenie o stanie zdrowia które trzeba dołączyć, czy takie zaświadczenie wypisuje zwykły lekarz rodzinny i czy trzeba robić jakieś badania????????
A może ciut inicjatywy? Ten temat był wałkowany na tym wątku, na stronie 12 i dalszych. Zaświadczenie od lekarza rodzinnego nie wystarczy.

K&M w ubiegłym roku też były tylko trzy komisje egzeminacyjne

Ostatnia edycja:
Witam

czy moze ktos napisac skad zasiegnac formularz zgloszeniowy na aplikacje ? Na stronie ms nic nie znalazlem ...
Mam juz wszystkie dokumenty oprocz tego formularza . pomocy !! :)

Informacja z Izby w Krakowie - do dziś dokumenty złożyło 30 osób. (W zeszłym roku 80), ale jest jeszcze tydzień czasu.

arszon - za kolejne "HELLLLLLLLLLLLLP, moszzzzzzzzzzzzz" itp. będzie ostrzeżenie.
To nie czat ani forum dla małolatów.
Mnie to razi i się czepiam.

malotoro napisał:
Informacja z Izby w Krakowie - do dziś dokumenty złożyło 30 osób. (W zeszłym roku 80), ale jest jeszcze tydzień czasu.

Ciekawe dlaczego w Izbie poznanskiej jest takie przepelnienie?
Hmmm ktore miasto nawalilo tyle chetnych?
Obstawiam Gdansk i Wroclaw ;-)

To znaczy ile osób już złożyło wnioski w komisji przy izbie poznańskiej??

Na tyle izb, tak mało wniosków?
Czyli opowieści o trzykrotnie większej liczbie chętnych wyglądają na wyssane z palca...
Chyba, że większość przyszłych adeptów "sztuki komorniczej", polskim zwyczajem, ma zamiar złożyć dokumenty w ostatniej chwili ;)

Dodam, że z Izby Poznańskiej są ... 3 osoby :cool:
To tylko świadczy o rozsądku tych, którzy odpuścili temat - ale to moja prywatna opinia ...

A uszczkniesz rąbka tajemnicy i zdradzisz ile osób jest z apelacji wrocławskiej? ;)

Witam w formularzu zgłoszeniowym o przystąpieniu do egzaminu konkursowego na aplikację komorniczą należy wpisać w okręgu właściwości jakiej izby komorniczej przystępujemy do egzaminu, w związku z tym mam pytanie czy należy wpisać miasto, w którym zdajemy egzamin czy izbę komorniczą, w okręgu której chcemy pracować? Bardzo proszę o pomoc

michupocichu Ty chyba głęboko siedzisz w izbie komorniczej w Poznaniu, że wiesz dokładnie ile jest wniosków.

Hej.
Coś słabo na forum. Nikt sie nie udziela..chyba wszyscy nauką zajęci:D To jak Wam idzie? Wyrobicie się z wszystkimi ustawkami? Ja już wiem, że mi czasu na pewno zabraknie:)
Pozdrawiam i życze duzo sił do nauki:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót