AŚ Warszawa-Mokotów, Rakowiecka

• Autor wątku Autor wątku myszkaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
seszela03 Pluszzzz ani nic podobnego nie przejdzie na Rakowieckiej..
Kawa tak.

Kasiu jesli mozesz powiedz mi czy w kantynie na rakowieckiej mozna zrobic zakupy nie majac widzenia i przekazac dla sw?
czy moze lepiej zrobic w sklepie i podac przez okienko?
czy przejda batony snikersy i mleko w proszku?
prosze doradz mi jak mozesz

Wydaje mi się, że to zależy od osoby, która będzie przyjmowała Twoją paczkę.. mi przymkneli oko na niektóre rzeczy :)
W kantynie jak kupisz to jego jest tylko to co zje na sali widzeń, resztę musisz zabrać :( Jeśli nie masz widzenia to nie wejdziesz na salę widzeń , w której jest kantyna.

mam pytanie w jakich godzinach (najpóźniej) można porozmawiać z wychowawcą na rakowieckiej i jak długo czeka się na rozmowe

To zależy chyba od tego w jakich godzinach pracuje wychowawca i czy jest mocno zajęty.Zadzwoń do aresztu i zapytaj w jakich godzinach przyjmuje dany wychowawca.

Witam. Dziewczyny mam pytanie czy te 5 kilo paczki dotyczy też paczki ubraniowej? czy po prostu mogę włożyć to co jest na talonie? Przepraszam jesli nie tu zadaję pytanie ale nie wiem jak się odnaleźć :(

5kg to waga paczki zywnosciowej - tyle mozesz dać w paczce raz na kwartał,musisz mieć talon na taką paczke od swojego faceta....
na paczkę ubraniową bądź higieniczną też musisz mieć talon i dajesz tylko to co masz tam wyszczególnione.

witam serdecznie ! chciałbym się dowiedzieć czy podczas zatrzymania w domu będę mógł zabrać ze sobą torbę z ciuchami ? i tak pewnie dostanę 3 miesiące, czy można zabrać fajki i jak jest z paleniem na rakowieckiej ?
jak wygląda przyjęcie do aresztu ? czego się wystrzegać i na co zwracać uwagę ?
poproszę o rady dla świerzaka !

WITAM
Nadałam kilka dni temu paczkę żywnościową na Rakowieckiej i dlatego moę podzielić sie z Wami kilkoma spostrzeżeniami- o to co najczęściej znajduje się w paczkach( informacja od Pani w okienku przyjmującej paczki)
*Kawa
*mleko granulowane
*słodzik ( bo cukier waży 1kg a slodzik o wiele mniej.)
*sery i wędliny chermetycznie zamykane(ponieważ osadzeni nie mają lodówek)
*slodycze (trzeba czytać na opakowaniu ,żeby nie byly z dodatkim spirytusu bo takie nie przejdą)
*Herbata -granulowana i w saszetkach
*Pani powiedziala ,że mozna w domu przygotowac kilka porcij piersi z kurczaka ( ale ja nie podalam) - trzeba tylko owinac folią .
Nie można podawać żadnych produktow w sloikach ,żadnych konserw czy pasztetow w metalowych opakowaniach.
od niedawna nie przechodzą tez zupki chińskie-można ewentualnie podać kisiel lub budyń do zrobienia.
Nie można także żadnych keczupow ,majonezów,przypraw i.t.p.
Wszystkiego nie zapamiętałam ,ale dzielę sie tymi informcjami ,ktore moj mózg uznal za najważniejsze dla mnie :-?

To wszystko musi byc oczywiscie w kartonie i nie przekraczać 5kg (przynajmniej nie powinno) -do kartonu trzeba dołączyc karteczke np.
Jan Nowak s.Krzszysztofa
Paczka zawiera :
- 2 szt. kawy
-3 szt.herbaty
-1 szt.slodzik
-7szt.wędlin
-10szt.slodyczy(batony i czekolady liczymy razem)

Mam nadzieję ,że chociaż jednej osobie zaoszczędziłam drogi na Rakowiecką :tuptup: w celu zasiegnięcia tej informacij.

Ostatnia edycja:
narzyczona napisał:
WITAM
Nadałam kilka dni temu paczkę żywnościową na Rakowieckiej i dlatego moę podzielić sie z Wami kilkoma spostrzeżeniami- o to co najczęściej znajduje się w paczkach( informacja od Pani w okienku przyjmującej paczki)
*Kawa
*mleko granulowane
*słodzik ( bo cukier waży 1kg a slodzik o wiele mniej.)
*sery i wędliny chermetycznie zamykane(ponieważ osadzeni nie mają lodówek)
*slodycze (trzeba czytać na opakowaniu ,żeby nie byly z dodatkim spirytusu bo takie nie przejdą)
*Herbata -granulowana i w saszetkach
*Pani powiedziala ,że mozna w domu przygotowac kilka porcij piersi z kurczaka ( ale ja nie podalam) - trzeba tylko owinac folią .
Nie można podawać żadnych produktow w sloikach ,żadnych konserw czy pasztetow w metalowych opakowaniach.
od niedawna nie przechodzą tez zupki chińskie-można ewentualnie podać kisiel lub budyń do zrobienia.
Nie można także żadnych keczupow ,majonezów,przypraw i.t.p.
Wszystkiego nie zapamiętałam ,ale dzielę sie tymi informcjami ,ktore moj mózg uznal za najważniejsze dla mnie :-?

To wszystko musi byc oczywiscie w kartonie i nie przekraczać 5kg (przynajmniej nie powinno) -do kartonu trzeba dołączyc karteczke np.
Jan Nowak s.Krzszysztofa
Paczka zawiera :
- 2 szt. kawy
-3 szt.herbaty
-1 szt.slodzik
-7szt.wędlin
-10szt.slodyczy(batony i czekolady liczymy razem)

Mam nadzieję ,że chociaż jednej osobie zaoszczędziłam drogi na Rakowiecką :tuptup: w celu zasiegnięcia tej informacij.

Dzięki za informacje. na pewno się przydadzą. Ja jutro jadę z paczką ubraniową i czajnikiem. Nie wiedziałam że dziś też można nadawać paczki do 10.30 i muszę jutro przed pracą jechać. Napisze na forum co tam się działo jakby coś :-)

Kate586 napisał:
To zależy chyba od tego w jakich godzinach pracuje wychowawca i czy jest mocno zajęty.Zadzwoń do aresztu i zapytaj w jakich godzinach przyjmuje dany wychowawca.

Ja bylam w ostatni czwartek na widzeniu i tuz przed widzeniem zapisalam sie do wychowawcy-na odzew nie musialam czekac dlugo bo tuz po widzeniu wychowawca sie ze mna spotkał-czekalam na Niego gora 10 minut
(ale może trafilam akurat na dzień kiedy mial dyżur i dysponowal czasem)
Ta wizyta przyniosla zamierzony skutek- Moj Skarb siedzi od tygodnia na Rakowieckie(może troche wiecej) -wychowawca nie mial dla NIego czasu,ale zaraz po mojej wizycie i rozmowie dostal wreszcie talony i nawet wychowawca poradził Mu jakie pisma powinien napisac(nie bede tu wchodzić w szczególy,ale chodzilo o dozór elektroniczny).

Zgodnie ze wskazowkami z tego forum-odwiedzilam wychowawcę ponieważ dowiedzialam się ,że jak rodzina się interesuje to lepiej dla samego osadzonego.

Moj chlopak byl ekstradowany z Anglii i jest na rakowieckiej czy mozecie napisac ile tam bedzie i jak jest z wysylaniem pieniedzy.Poniewaz mieszkamy w londynie nie mozemy na widzenie pojsc bo on czeka do sprawy i nie wiem co robic.

Nikt z nas nie wie tego ile tam będzie,pieniądze możesz mu przesłać na adres AŚ-dane powinny być na stronie SW konkretnego zakładu.

pytam bo adwokat powiedzial ze go w ciagu tyg. przewioza a tu cisza a co do pieniedzy jesli mieszkam w anglii i przesle funty czy oni mu je zamienia czy jak to zrobic bo sama nie wiem

Wiesz co wysyłając pieniądze w obcej walucie,to bank je zamienia i na konto trafiają w polskiej walucie,tylko nie wiem czy tak jest zawsze czy trzeba to zaznaczyć przy wysyłaniu.

Ja jednak osobiście wolałabym miec pewność
i zamieniłabym je na polskie złotówki
-przezorny zawsze ubezpieczony -jak to się mówi...

Witajcie....duzo juz sie dowiedzialam czytajac Wasze posty.Wybieram sie na Rakow ...ponad 300km po raz pierwszy,w przyszlym tygodniu ,do osoby tymcz.areszt. ma sankcje 3 mies.Po rozmowietel.z prokuratorem otrzymalam zgode na widzenie i talon (choc nie wiem jeszcze jaki to talon ).Zastanawiam sie czy moge juz wyslac kase na konto depozytowe jakie podaje AS na swojej stronie ? Jak wyglada sprawa kart telefon. czy tez moge przeslas ? w jakiej formie ? Dzieki za podpowiedz :)

Ostatnia edycja:
Powrót