kasiu
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 112
seszela03 Pluszzzz ani nic podobnego nie przejdzie na Rakowieckiej..
Kawa tak.
Kawa tak.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
narzyczona napisał:WITAM
Nadałam kilka dni temu paczkę żywnościową na Rakowieckiej i dlatego moę podzielić sie z Wami kilkoma spostrzeżeniami- o to co najczęściej znajduje się w paczkach( informacja od Pani w okienku przyjmującej paczki)
*Kawa
*mleko granulowane
*słodzik ( bo cukier waży 1kg a slodzik o wiele mniej.)
*sery i wędliny chermetycznie zamykane(ponieważ osadzeni nie mają lodówek)
*slodycze (trzeba czytać na opakowaniu ,żeby nie byly z dodatkim spirytusu bo takie nie przejdą)
*Herbata -granulowana i w saszetkach
*Pani powiedziala ,że mozna w domu przygotowac kilka porcij piersi z kurczaka ( ale ja nie podalam) - trzeba tylko owinac folią .
Nie można podawać żadnych produktow w sloikach ,żadnych konserw czy pasztetow w metalowych opakowaniach.
od niedawna nie przechodzą tez zupki chińskie-można ewentualnie podać kisiel lub budyń do zrobienia.
Nie można także żadnych keczupow ,majonezów,przypraw i.t.p.
Wszystkiego nie zapamiętałam ,ale dzielę sie tymi informcjami ,ktore moj mózg uznal za najważniejsze dla mnie :-?
To wszystko musi byc oczywiscie w kartonie i nie przekraczać 5kg (przynajmniej nie powinno) -do kartonu trzeba dołączyc karteczke np.
Jan Nowak s.Krzszysztofa
Paczka zawiera :
- 2 szt. kawy
-3 szt.herbaty
-1 szt.slodzik
-7szt.wędlin
-10szt.slodyczy(batony i czekolady liczymy razem)
Mam nadzieję ,że chociaż jednej osobie zaoszczędziłam drogi na Rakowiecką :tuptup: w celu zasiegnięcia tej informacij.
Kate586 napisał:To zależy chyba od tego w jakich godzinach pracuje wychowawca i czy jest mocno zajęty.Zadzwoń do aresztu i zapytaj w jakich godzinach przyjmuje dany wychowawca.
Osoba TA nie może dzwonić.ona159 napisał:Jak wyglada sprawa kart telefon. czy tez moge przeslas ? w jakiej formie ? Dzieki za podpowiedz![]()