AŚ Warszawa-Mokotów, Rakowiecka

• Autor wątku Autor wątku myszkaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
napewno w atmosferze, warunkach (chodzi o syf jaki tam panuje),wychowawcy z którym nie mozna sie dogadać,organizacji wszytskiego czyli np. limitach na ubrania i wiele wiele innych rzeczy nawet głupie płyty to problem bo muszą być orginalne wszystkie jakie miał mu zabrali. A na Rakowieckiej i ludzie trafili mu sie wporządku wychowawca tak samo,nie było problemu z wysyłaniem gazet kart telefonicznych,kantyna też lepiej zaopatrzona niż na Białej i napewno opieka zdrowotna na lepszym poziomie.

Ostatnia edycja:
Kobietki, jak po widzeniu na Rakowieckiej?? Ja czekałam 3 godziny w poczekalni i 30 min na sali widzeń.. Czy to normalne na Rakowieckiej??

kasiu
To i tak się ciesz że tylko tyle.
Ja za 1 razem czekałam od 8 do prawie 14 na poczekalni i jakieś 40 min. w sali.
Już się zaczełam tam wkurzać że będe do samego porodu tam sterczeć.
Ale teraz się wycwaniłam i lecę na bramę nawet o 7.30 i wtedy często nawet godziny się nie siedzi.

Muszę to zacząć praktykować ;) Podobno da się tam wytrzymać i że jest rygor.. A Twój Łobuz co mówi na ten temat?

Jak wszędzie wszystko zależy od grupy pewnie.Chociaż mój głupio siedzi bo trzymają go n transporcie bez transportu.Ale nie narzeka.jak chcesz pogadać to zapraszam na gg bo tu nas zaraz zjedzą za zaśmiecanie.nr dostaniesz w prywatnej :P

Czy to że dziś jest środa i nie przyjmują interesantów i nie ma widzeń jest przyczyną tego, że nawet telefonów nie odbierają? :)

witam! mam prosbe i bede wdzieczna za rade.
moj narzeczony został przewieziony warszawa-mokotów na obserwacje do as. widzenie które dostałam od prokuratury jest przez plekse. pierwsza litera nazwiska jego jest na K,
prokuratura prosiła abym zadzwoniła i dowiedziała sie kiedy moge przyjechac bo nie mogł sie dodzwonic.
dzwoniłam ale odebrała bardzo nieprzyjemna pani i kazała w necie zobaczyc bo ona nie udzieli informacji.
tłumaczyłam kobiecie ze pan prokurator prosił abym zadzwoniła i sie dowiedziała bo nie miałam widzenia ostatnio bo go przewiezli do wawy.
bardzo prosze powiedzcie mi
1)jak odbywaja sie widzenia przez plekse
2)czy jest mozliwosc przywitania sie w formie uscisku lub przytulenia na poczatku widzenia i koniec jesli jest przez plekse
3)czy jest mozliwosc ustnej prosby do dyrekcji aby było dłuzsze widzenie pan prokurator mowił ze zalezy od dyrekcji tylko jak mam sie skontaktowac jak telefonicznie sie nie da a do wawy mam 350 km wiec jechac w ciemno aby jechac?
4) czy jest mozliwosc rozmowy z wychowawca o zatrzymanym jego stanie zdrowia?
5) prokuratura nie robi mi problemow z widzeniami za co im dziekuje bo jestem tylko KONKUBINA jak to prokuratura mowi
6) jak wygladaja widzenia przez plekse
7) jak tam jest jesli chodzi o straznikow sa ludzmi czy raczej jest nie3 ciekawie dla odwiedzajacych
BARDZO PROSZE POMOZCIE PONIEWAZ JUZ MIESIAC GO NIE WIDZIAŁAM A ZOSTAŁ PRZEWIEZIONY NA OBSERWACJE BO PRÓBOWAŁ WTARGNAC NA SWOJE ZYCIE...
Z GÓRY DZIEKUJE SERDECZNIE ZA RADY

Szeszela03 ,jezeli chodzi o widzenia przez pleksę, to nie bedziesz miała możliwości, jeqo usciskac. Ty bedziesz wchodziła na widzenie przez salę widzen, a jeqo na widzenie przyrowadzą z druqiej strony i zamkną qo odrazu w tym pomieszczeniu co jest pleksa. Natomiast do wychowawcy to lepiej najpierw zadzwon i poinformuj qo, kiedy bedziesz na widzeniu i że chciałabyś teqo dnia z nim porozmawiac. SW oqólnie miła, ja jak tak jezdziłam w odwiedzinki, to byłam tam zakuplowana z f-szem, który wpuszczał odwiedzających, zawsze wchodziłam na pierwszą turę na widzonko:lol: A i widzenia są w pon, wt ,czw i piątek i dla Twojeqo jeszcze w druqą sobotę każdeqo miesiąca , i jezeli bedziesz miała dłuzsze widzenie to musisz dac kartkę na bramie do qodz. 12.

Ostatnia edycja:
dziekuje za informacje:)
jest tylko jeden problem, natomiast dzis dzwoniłam i osoba która odebrała tel to była kobieta jak chciałam powiadomic wychowawce i sie z nim skontaktowac oraz umówic sie z dyrektorem na rozmowe odmówiła jakilkolwiek informacji nawet nie chciała połaczyc .... kazała poszukac info na necie TO PRZYKRE ZE TAK SIE TRAKTUJE LUDZI BO KAZDY JEST RÓWNY CZY TEN CO PYTA CZY TEN CO POWINIEN ODPOWIEDZIEC :(
dzwoniłam na centrale oraz na koncówke 0001.
tłumaczyłam kobiecie ze pan prokurator nie mogł sie dodzwonic i poinformowac ich wiec ja miałam zadzwonic i sie dowiedziec co i jak ale kobieta nie chciała rozmawiac.
normalnie jestem w szoku.
musze sie jakos skontaktowac przeciez specjalnie musze brac wolne z pracy. doradz mi
aha mowisz ze przez sale widzen przechodze?on juz bedzie czekał?
jak moge sie dowiedziec jak sie czuje przeciez 2 razy próbowac sie wieszac i byc tam na obserwacji bedac na sledczym chyba mam prawo sie skontaktowac z wychowawca a nie KOBIETA TWIERDZI ZE NAWET NIE MA MOWY ABY MNIE POŁACZYŁA Z WYCHOWAWCA A CO DOPIERO Z DYREKCJA DLA MNIE TO SA KILOMETRY
CO MI RADZISZ CHCE JECHAC NATYCHMIASTOWO W CZWARTEK

seszela03 napisał:
chyba mam prawo sie skontaktowac z wychowawca

Skontaktować telefonicznie? Masz prawo. Ale o czym chcesz porozmawiać??
Po pierwsze prawnie jesteś prawnie osobą obcą osadzonemu. Brutalnie, ale takie mamy prawo. Po drugie - skąd wychowawca ma mieć pewność, że jesteś osobą, za która się podajesz? A może dzwoni kobieta z brukowca, podaje się za kobietę osadzonego i chce wyciągnąć do druku jakieś sensacyjne informacje?? pomyślałaś o tym??

Ostatnia edycja:
seszela03, w takim razie jak bedziesz dawała kartkę na widzenie, to powiedz f-szowi na bramie , że chcesz się widziec z wychowawcą narzeczoneqo. Myślę że f-sz nie będzie robił żadneqo problemu i zadzwoni po wychowawce. Natomiast jeżeli był by jakiś problem z niedostepnością wychowawcy , to wtedy zawsze mozesz iśc do dyrektora na rozmowe, który w czwartek przyjmuje nie co dłuzej niż zazwyczaj , czyli do qodz.17.
A z widzeniami to tam jest różnie, raz Ty czekasz na nieqo, a raz on na Ciebie;)

nie jestem osoba obca osadzonemu!!!!!!!
tak na marginesie skoro osadzony jest na obserwacji w as i skoro prokurator daje zgode na widzenie nie po raz pierwszy czy drugi a osadzony ma konsultacje z lekarzami psychiatra itp. to kazda informacja od niego przekazywana jest wychowawcy lub dyrektorowi nawet lekarzowi wiec formalnie jestem jego nazeczona a w znaczeniu prokuratury konkubina wiec prosze mi nie pisac ze obca osoba skoro upowazniona do wszystkiego i na pierwszym miejscu u osadzonego w rozmowie....
czasami warto pomyslec piszac ze jest sie obcym dla tej osoby

dziekuje za rade chyba tak zrobie jak sie nie uda z wychowawca to z dyrektorem porozmawiam.
on jest od tygodnia w wawie a tak dosc długo był gdzie indziej
jak opieka lekarska tam jesli on jest na obserwacji?
ile moze potrwac obserwacja jesli próba samobojcza była po raz 2?
w kazdym as jest inaczej.
tu gdzie był nie miałam problemu kazdy wiedział kim jestem dla niego
nawet nie robił nikt problemu jak chciałam porozmawiac itp.
JESZCZE JEDNO PYTANIE
JESLI MAM ZGODE NA WIDZENIE PRZEZ PLEKSE
NIE MAM KONKRETNEJ DATY A JADE JUZ I NIE MAM CZASU OKRESLONEGO PRZEZ PANA PROKURATORA A ZALEZY MI ABY BYŁO DŁUZSZE WIDZENIE CZY MOGE WCZESNIEJ PRZED WIDZENIEM POROZMAWIAC Z PANEM DYREKTOREM ABY BYŁO DŁUZSZE NIZ 60 MIN.?
CZY JEST TAKA MOZLIWOSC?
OSADZONY NIE WIE ZE DOKŁADNIE KIEDY PRZYJADE A NIKT GO NIE POINFORMUJE Z OSOB PRACUJACYCH W AS BO TO PROBLEM A POWINNAM MIEC WIDZENIE WCZESNIEJ TAM GDZIE BYŁ ALE GO PRZEWIEZLI I NIE ODBYŁO SIE PRZEZYLAM TRAUME BO DLA MNIE TO BYŁ SZOK ZE CHCIAŁ TO ZROBIC PYTANIE SKAD MIAŁ TO COS NACZYM CHCIAŁ TO ZROBIC NIBY NIC NIE DA SIE WNIESC A JEDNAK....
JAK MAM POPROSIC O DŁUZSZE WIDZENIE W TYM DNIU? TELEFONICZNIE NIE POROZMAWIAM WCZESNIEJ Z DYREKTOREM NIE MOZNA TYLKO OSOBISCIE A WAWA TO NIE TAK BLISKO OD MIEJSCA MOJEGO ZAMIESZKANIA

Ostatnią edycję dokonał moderator:
seszela03, co do opieki lekarskiej to nie masz się o co martwić, ponieważ tam znajduje się szpital dla osadzonych.Natomiast , jeżeli chodzi o te dłuższe widzenie, to za pytaj już tam na miejscu f-sza na bramie, on Ci powie za pewne , co masz dalej z tym robić.

Jutro jade na widzenie do wawy az sie boje w sumie to nie pierwsze ale w wawie tak .... obiecał mi prokurator widzenie bez pleksy a przyszło co do czego on nie pamieta ze tak mowił no cóz nawet go nie dotkne nie przywitam sie
jak ja mam to przezyc... to juz moze 5 widzenie z pleksa
słowa warte sa tyle ile warty człowiek i wes tu ufaj ;(
boje sie warszawy to smieszne ale te wiezienie jest dosc duze a nie wiadomo jak cie potraktuja

WITAM I Z GÓRY DZIEKUJE ZA RADE
dzis dowiedziałam sie przez kogos bo zostało mi przekazane przez osobe 3 ze MOJ X dostał dodatkowa paczke .
oczywiscie przekazane miałam ze mam dostarczyc w niej
witaminy typu pluszzzzzzzzzzz
mleko w proszku 1 kg snikersy
kawa
kabanosy
Teraz głowna czesc pytania.
skoro on jest na rakowieckiejk odgdzies od połowy lipca i jest w as a paczka nalezy sie normalnie raz na kwartał to czy zgoda na dodatkowa paczke tzn ze moge mu teraz wysłac?
czy moge wysłac paczke zywnosciowa poczta oczywiscie musze miec spisane artykuły jakie podaje to wiem
czego nie moge absolutnie mu podac prosiłabym o dokładne wymienienie jesli ktos sie orientuje chodzi o zywnosc
prosze mnie tylko nie kierowac abym przeczytała na stronie as mokotów bo czytałam a tak tam napisane ze sie gubie
czy te asortymenty typu snikersy kawa mleko w proszku wedlina wakum witaminy w postaci pluszaaaaaaaa beda przekazane mu ?
na co musi miec talon?

bede wdzieczna jesli ktos mi dokładnie poda co moge mu podac w paczce do 5 kg a czego absolutnie nie

Seszela03, jezeli Twój X ma dodatkową poczkę to jak najbardziej możesz mu ją wysłac. Napewno nie możesz włożyc do paczki art. w puszce, w postaci płynnej. Natomiast te artykuły, które Ty wymieniasz będą przekazane twojemu X, nie wiem tylko jak będzie z tym mlekiem w proszku. Kiedyś znajoma zawiozła paczkę na bramę i mleko w proszku nie przeszło, no ale to było jakiś czas temu, może teraz jest inaczej;).
Jeżeli chodzi o talon, to osadzony musi qo miec na odzież i art. hiqieniczne:).

czyli
duza kawa normalna
1 kg kabanosów
batony snikersy
plusssszzze typu magnez wit c wapn
NORMALNIE MOGE MU WYSŁAC W PACZCE POCZTA?
no z tym mlekiem nie wiem jak....
w kantynie pewnie zakupów sie nie robi jak kogos podesle aby zrobił ?
nie bedzie problemów?
dzwoniłam na rakowiecka to mowili ze mleka normalnego nie mleka w proszku nie tylko wedlina niby ale widziałam jak i cio niosa do okienka jakie artykuły jak raz byłam
prosze mi jakos pomóc abym nie zrobiła gafy

czyli te plusze w tabletkach przejda????????????????????? i kawa????????????
kazdy zakład inaczej a mnie ta RAKOWIECKA meczy bo nie dosc ze daleko od domu to jeszcze ciezko sie czegos dowiedziec
szok łaske robia ze udziela info przez tel co mozna a czego nie

Już zrobiłaś gafę - post pod postem jest niepożądany. Jest funkcja "edytuj"

Ostatnią edycję dokonał moderator:
seszela03 napisał:
szok łaske robia ze udziela info przez tel co mozna a czego nie

Szok?? Na stronie jednostki dość szczegółowo wymieniono, czego nie można umieścić w paczce. Ale jak widać niektórzy muszą "za rączkę" - proponuję, byś ufundowała etat "telefonicznego informatora" w areszcie, który będzie odpowiadał na "trudne" pytania odwiedzających.

szok jest dla kogos kto sie nie orientuje w tych w
kwestiach!!!!!
jesli cgodzi o strone as to przeczytałam
słoiki puszki czekolada z alkoholem nie wchodzi w gre
forum jest po to aby sie pytac pisac swoje odczucia i doradzac
mam prawo pisac co mysle
nadmieniam ze dzwoniac i proszac o info nic złego nie robie a ktos kto odbiera powinien przynajmniej pokierowac kogos
jak komus nie odpowiada praca jaka ma niech ja zmieni
proste.

Powrót