Brak Home Office

• Autor wątku Autor wątku bart07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
to nic nie zmieni - poniewaz juz u niego nie pracujesz.

porada w sprawie home office

Witam!
Mam pewien problem i bardzo bylbym wdzieczny gdyby ktos udzielil mi rady.
W Anglii mieszkam od wrzesnia 2006,i praktycznie zaraz po przyjezdzie wyrobilem home office dla agencji,dla ktorej pracowalem(listopad 2006).W czerwcu 2007 rozpoczalem prace w firmie,juz na kontrakcie(wczesniej przepracowalem tam 3 miesiace przez agencje),w ktorej pracuje do dzis.Niestety nigdy nie zmienilem zmiany pracy w Home Office.Staram sie teraz o zasilek na dziecko i musze doslac kopie Home Office z mojej obecnej pracy,ktorej niestety nie mam.Nie wiem co mam teraz robic,nie chcialbym stracic pracy i obciazac firmy kosztami a czytalem ze kara dla firmy moze wyniesc nawet 5000.Czy moze ktos cos doradzic?Czy pownienem sam wyslac aplikacje do Home Office i to zglosic?Czy porozmawiac z kims w pracy?
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam

Tylko przez pierwsze 12 miesiecy masz obowiazek zglaszac do HO zmiane pracownika po tym okresie nie musisz juz tego robic. W aplikacji o benefit podajesz numer tego certyfikatu, ktory posiadasz.

Chodzi mi o to,ze przechodzac z pracy agencyjnej na kontrakt do firmy,nie zglosilem tego do home office a dla agencji nie pracowalem 12 miesiecy.Dostalem pismo z Child Benefit z zapytaniem czy zglosilem zmiane pracy w Home Office(jesli tak to prosza o przeslanie tej kopii).
Dla obecnej firmy pracuje juz okolo 1,5 roku i nie wiem czy zglaszac teraz ta zmiane do home office czy juz nie.
Dziekuje i pozdrawiam

Witam
Jestem tu pierwszy raz i bardzo proszę o pomoc.
Otóz pracuję od 3 m-cy i byłam przekonana, ze na zarejestrowanie się w HO mam 3 m-ce a tu się okazało, ze tylko 1 m-c. Co mam teraz zrobić?? Mój pracodawca nie dał mi do tej pory żadnego kontraktu i nie interesował się czy mam HO czy nie. Chyba nawet nie wie, że grozi mu kara? A czy mi też grozi? Co robić??? Wysyłać ten formularz???

Witam!
Bardzo proszę o pomoc.
Jestem zarejestrowana w HO, rozumiem, że gdy mam nowego pracodawcę musze go zgłosić do HO, ale czy muszę również zgłosić fakt ukończenia u niego pracy? Czy te zgłoszenia wysyła się tylko z początkiem pracy, czy również z datą końca?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

Witam!
streszcze swoja sytuacje i pilnie prosze o pomoc. Wyslalem swoj dowod osobisty na HO przed swietami Bozego Narodzenia, otrzymalem od nich list z numerem referencyjnym z data 23.12.2008 i po dzien dzisiejszy cisza. Zapomnialem w swoim liscie dolaczyc zaswiadczenia z agencji; przez najzywklejsza nieuwage. Podobno procedura wyglada tak, ze mam czekac na kolejny list od nich, w ktorym zawarta jest prosba o przyslanie przeze mnie tego zaswiadczenia i dopiero pozniej moge spodziewac sie zwrocenia mojego dowodu osobistego. Lecz glowny problem polega na tym ze chcialbym poleciec do Polski w najblizszym czasie a nie mam paszportu. Moj jedyny dowod tozsamosci lezy gdzies na biorku HO. Dzwonilem na mnostwo numerow HO jednak wszyscy umywaja rece i podaja mi kolejne numery, co w rezultacie konczy sie na dzwonieniu w kolko. W konsulacie zas zaoferowano mi paszport w jedna strone, badz tymczasowy(na rok) , lecz trzeba czekac pare tygodni na przyjecie wniosku, a pozniej miesiac na sam paszport. Prosze o jakas sugestie; bo skoro czekam juz pare tygodni na to az oni sie zorientuja ze zapomnialem do HO wyslac zaswiadczenie z agencji to w jakim czasie ja odzsykam dowod?!

W jakim celu wyslalas do HO dowod, czy byl on dolaczony do WRS?

witam, mam pytanko...
pracuje w uk od 3 lat, zaraz po przyjezdzie zarejestrowalam sie w HO, zmianialam natomiast prace w pierwszym roku i nigdy nie poimformowalam o tym HO , czy powinnam to teraz zrobic ?? od 2 lat mam te sama prace wiec nie wiem czy ma to sens i czy robi to jakas roznice,,, chce starac sie o rezydenta wiec mam nadzieje ze to mi nie przeszkodzi ?? moge wyslac im te stare dokumenty czy musze wypelnic to jeszcze raz wyslac do HO i dopiero potem starac sie o rezydenta ???
baaaardzo dziekuje

Przepisy mowia jasno..... kazdy kto zmienia pracodawce w ciagu pierwszego roku pracy ma obowiazek zglosic to do HO w innym przypadku ten okres nie zostanie mu zaliczony np. do emerytury. Proponuje zglosic to jak najszybciej. W sprawie rezydentury mozesz przedstawic rowniez payslipy, o ktore zapewne i tak Cie poprosza.

Witam!Jak można zarejestrować się w Home Office nie posiadając umowy o pracę,czy umowa o prace jest niezbędna?Czy rejestracja jest możliwa jeżeli nigdzie nie pracuję.I czy podobnie sprawa wygląda z National Insurance Number?Z góry dziękuję za pomoc:)

Wrs rejstracje przeprowadzasz po tym jak juz u kogos pracujesz - nie musisz miec fizycznie umowy w rece w formularzu jest miejsce, ktore wypelnia pracodawca. NIN mozesz wyrobic sobie jesli szukasz pracy w tym przypadku MUSISZ udac sie najpierw do JC i zarejstrowac sie.

pomocy!

Witam,
Mam pytanie dotyczace home offic.
mianowicie pracuje od maje zeszlego roku. po podjeciu pracy nie zarejestrowalam sie w home office. moj pracodawca nie wiedzial nic na ten temat (ze musze sie zarejestrowac itd).
Czy moge zarejestrowac sie teraz?
Czy grozi mi za to jakas kara?
i czy do dokumentow jakie bede wysylala do home office moge dolaczyc swoj kontrakt o prace, czy tez musze miec list od pracodawcy?
bede wdzieczna za szybka odpowiedz.

Zarejstruj sie teraz nie wysylasz zadnych listow ani kontraktu w aplikacji jest miejsce na dane pracodawcy. Nic Ci nie grozi.

Dziekuje:)

dziekuje ci za szybka odpowiedz:)
jutro wysylam dokumenty.
pozdrawiam

nie znalazlam odpowiedzi we wczesniejszych postach, wiec pytam: czy zaczynajac prace na part-time musze rejestrowac sie w Home Office? Dziekuje za odp.:ok:

dodam ze to moja pierwsza praca

Ostatnia edycja:
TaK powinnas part-time to rowniez zatrudnienie. W aplikacji bedziesz miala pytanie ile godzin tygodniowo pracujesz.

brak home office

Witam. Mam pytanie. Pracuje w tej samej firmie już ponad dwa lata i jeszcze nie wyrobiłem home office. Czy jeżeli zgłosze się do rejestracji po takim czasie moge mieć z tego ja bądz pracodawca jakieś problemy? W aplikacji trzeba podac date rozpoczęcia pracy a i na moim liście od pracodawcy jest data z przed ponad 2 lat. Jezeli ktoś mógłby pomóc w odpowiedzi serdecznie dziękuje.

RE: brak home office

Spokojnie zglos sie teraz. Nie ukaraja Ciebie. Ukaraliby gdyby przylapali na nielegalnej pracy. :)

Powrót