deportacja

• Autor wątku Autor wątku emilka09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To wszystko zalezy od tego czy sie zgodzil, prawdopodobnie nie bo juz by byl w Polsce.Jezeli chodzi o wiezienie to tam siedza prawie wszyscy do ekstradycji.Z tego co sie orientuje to musisz poczekac na telefon od niego,oni dostaja tam karte telefoniczna za 5£ jak juz otrzymaja wiezienny numer.
Zadzwon do tego wiezienia skoro masz ten numer swojego i zapytaj sie ich czy mozesz mu jakies pieniadze przeslac badz rzeczy dla niego.
Powodzenia

Ostatnia edycja:
alicjaca dziwnie jakos u Was to sie odbylo,po mojego meza przyszli jakies 3 tygodnie temu o 8 rano,jedna kobietka i jeden facet normalnie ubrani,zabrali go bez zadnych kajdanek bez niczego,babka zostawila mi swoj nr ja jej dalam swoj,zadzwonila do mnie tego samego dnia kolo11 ,ze sprawa bedzie rowniez tego samego dnia o 14,pojechalam na sprawe ,maz mial adwokata z urzedu,nie bylo zadnej ekstradycji,wplacilam 1000 funtow kaucji od razu w sadzie i zaraz po wplacie meza wypuscili i pojechal ze mna do domu,bransoletki ani nic nie ma ,musi sie 3 razy w tygodniu jezdzic na policje podpisywac,w poniedzialek ma nastepna sprawe,jego adwokatowi udalo sie wybronic z ekstradycji 3 polakow,2 czechow i jeszcze jednega babke ale nie pamietam skad ona byla
zycze Ci powodzenia :* zapytaj czy jest szansa aby wyszedl za kaucja do sprawy,kaucje zawsze zwracaja :)

Ostatnia edycja:
Ja juz wszystkiego sie dowiedzialam od wychowawcy (szkoda ze nie wpadlam na ten pomysl wczesniej) wczoraj mu przyznali grupe p2 i czeka na transport blizej miejsca zamieszkania najprawd w nastepnym tyg. Teraz czekam na tel bo moze dzwonic od dzisiaj. I tez moze sie starac o dozor elektroniczny hurrra Uffff kamien z serca spadl. :D

... a u mnie nadal cisza w telefonie i wielki kamień na sercu:(

Wspolczuje wiem jak to jest. Moj wlasnie dzisiaj zadzwonil nie bede go cytowac jak jest bo by przeklenstwa polecialy, tylko mnie zmartwil trochu bo co innego mu mowil wychowawca a co innego mi mowili w dziale penitrancyjnym odnosnie jego transportu. Mi powiedzieli ze nastepnym tyg beda wiedziec a jemu za 3 tyg.

Witam.
Mój narzeczony został dziś zatrzymany przez holenderską policję, jest poszukiwany międzynarodowym listem gończym. Dzwonił dziś do mnie i mówił że teraz czeka na rozprawę w sprawie deportacji do Polski. Da się coś zaradzić, aby go nie deportowali tylko mógł odsiedzieć kare w Holandii?

Nie wiem jak w Holandii ale np w Anglii nie da sie uniknac ekstradycji musialabys popytac adwokata

kath111 napisał:
Witam.
Mój narzeczony został dziś zatrzymany przez holenderską policję, jest poszukiwany międzynarodowym listem gończym. Dzwonił dziś do mnie i mówił że teraz czeka na rozprawę w sprawie deportacji do Polski. Da się coś zaradzić, aby go nie deportowali tylko mógł odsiedzieć kare w Holandii?

RE: deportacja
Cytat:
Napisał/a zlociuchny123
Napisy na jakiej podstawie odmowili ekstradycji, moze byc to przydatne dla innych ,wiele osób stara sie odsiedziec wyrok w angli ale ciezko jest to zalatwic .Napisz
Więc tak:uznali,że zostałem nie sprawiedliwie skazany ponieważ nie przebywałem w miejscu zamieszkania od kilku lat przebywałem w Holandii nie odebrałem wezwania na rozprawe i nie miałem możliwości obrony jakiej kolwiek ani odwołania od wyroku bo był już prawomocny.Holenderskie władze wystąpiły z warunkiem do Polski ten warunek był taki,że jeżeli Polska da Mi możliwość apelacji od wyroku i przeprowadzi nowy proces(zebym mogł się również bronić)i wyda nowy wyrok to Mnie deportuja.Polska nie dała tej gwarancji bo na podstawie polskiego prawa nie ma żadnych możliwości przeprowadzenia ponownego procesu i wydania nowego wyroku(polska odmówiła apelacji)to Holandia odmówiła ekstradycju na podstawie jakiegoś prawa...a\A jeśli chodzi o odsiedzenie wyroku(polskiego)w innym kraju to nie ma szans jeśli się nie ma obywatelstwa i nie jest się traktowanym jako ich obywatel np>..Holandii,Angli czy też innego kraju...też rozmawiałem z adwokatem na ten temat czy bym mogł tutaj odsiedzieć wyrok jeśli już...i odpowiedział właśnie tak jak wyżej napisałem...

Dziękuje za odpowiedź.
Chciałam się jeszcze zapytać, czy jest możliwe sprawdzenie czy rzeczywiście osoba ta jest poszukiwana na skale międzynarodową czy tylko w Polsce.

btb napisał:
Nie wiem jak w Holandii ale np w Anglii nie da sie uniknac ekstradycji musialabys popytac adwokata
Da sie jesli sa tylko odpowiednie przeslanki,jest cos takiego jak Strasburg

3. Jakie prawa są chronione Konwencją ?

Moż na wnieść skargę z powodu:
1. Naruszenia prawa do ż ycia
2. Złamania zakazu tortur i innego nieludzkiego traktowania lub karania
3. Bezprawnego pozbawienia wolności
4. Nierzetelnego procesu sądowego
5. Niedopuszczalnej ingerencji władz w ż ycie prywatne i rodzinne
6. Naruszenia wolności sumienia i wyznania
7. Tłumienia wolności słowa
8. Ograniczania swobody organizowania się i zgromadzeń
9. Pogwałcenia praw do poszanowania mienia
10. Pogwałcenia prawa do nauki
11. Pogwałcenia prawa do wolnych wyboró w
12. Pogwałcenia swobody poruszania się i wyboru miejsca zamieszkania
13. Pogwałcenia prawa do opuszczania kraju, włączając w to swó j własny

jesli speclniacie chociaz jeden punkt to piszcie smialo :)
warto wyprobowac wszystkie sciezki .

Cześć Wam Wszystkim. Słuchajcie widze że jesteście obeznani. Mam do Was pytanie. Mój Narzyczony został zatrzymany na poczatku pazdziernika. w niemczech pod Ena. I teraz pytanie do Was jak dugo trwa deport do polski..

To zalezy czy sie zgodzi(10 dni) czy nie(do 2 miesiecy) na ekstradycje.

jaco77 napisał:
To zalezy czy sie zgodzi(10 dni) czy nie(do 2 miesiecy) na ekstradycje.

Nie zupelnie,jesli podejmiesz sie walki z systemem mozesz ugrac jeszcze kilka mjesiecy.Mnie aresztowali pod koniec stycznia tego roku walczylem z nimi do konca tz. do 9 pazdziernika wtedy to odb yla sie ostatnia rozprawa w Hight Court i oczywiscie przegralem teraz czekam na ekstradycje.Prokurator powiedziala mi ze to nic osobistego pomimo podnoszenia argumentu iz mjeszkam juz ponad 5 lat i moge odbywac kare w Angli -takie maja wytyczne i musza odsyłac wszystkich Polakow do kraju bo jest nas zbyt wielu i nie maja mjesca w wiezieniach.Znam jeden prypadek z praktyki kiedy to oddalono wniosek o ekstradycje ,ale mój kolega zdazył zalatwic wszystko w Polsce i tylko dla tego mu odpuscili.
To chyba juz moj ostatni post na tym forum ,za kilka dni-godzin zapukaja do dzwi i zaprosza na ,,wakacje marzen,,
Moja rada walczcie do konca ,lepiej mjec sadysfakcje ze nie poddales sie bez walki niz isc pod noz jak baran.

PS. Sprawdzcie jakie benefity wam sie naleza siedzac w wiezieniu bo po przepracowanych kilku latach naleza sie wam chociaz by:
inkom suport- dla rodziny jesli macie dzieci,bezrobotna zone itp.

Zycze wytrfalosci !!!!!!!

Ja pisalem jak formalnie to sie odbywa.Tez mialem ekstradycje tyle ze z Hiszpanii.Tam to wlasnie tak sie odbywalo.

zlociuchny123 napisał:
Moja rada walczcie do konca ,lepiej mjec sadysfakcje ze nie poddales sie bez walki niz isc pod noz jak baran.

Coz za bledy sie placi.

Czy ktos z szanownego grona użytkownikow orjetuje sie kiedy lataja do samoloty do kraju?W jakie dni tygodnia i ile razy w mjesiacu ?

jak moj lecial to czekal 3 tyg (policjant mu mowil jak go zabrali ze dopiero co polecial i nastepny bedzie chyba za 3 tyg i tak bylo). Lecial w czwartek. Przy tym ze jak pozniej dzwonil juz z PL to mowil ze samolot pelny i slyszal jak rozmawiali polscy policjanci ze teraz to chyba beda czesciej bo maja tyle osob do zabrania.

siema zlociuchny i jak tam jeszce jestes ja mam ostatnia sprawe 18 grudnia ciekawe pewnie polece ale chcial bym wiedziec czy zdaza przed swietami czy jeszce na nowy rok i swieta bede daj znac jak to sie odbywa jak mozesz sorki za bledy 18 jest sprawa sam niewiem czy na sylwka bede zrodzina czy juz nie przez to tylko mam nerwice

Witam cięzko sie to czyta wszystko:( ludzie wyjazdzaja zmieniaj sie zakladaj rodzinny a tu bach odzywa sie przeszłośc no ale coz przed tym sie nie ucieknie .Moj tez siedzi ale w polsce a chcial tez wyjezdzac uciekac no ale po co? Przeciez predzej czy pozniej bedzie trzeba odbebnic .Życze duzoo wytwałosci.Pozdrawiam:confused:;*

Powrót