deportacja

• Autor wątku Autor wątku emilka09
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
czarna elka napisał:
Swita mi ,ze gdzies czytalam ,ze jesli organy scigania maja podejrzenie,ze poszukiwany przebywa/mieszka na terenie jakiesgos kraju to tylko do tego kraju kieruja ENA ,ale pewnosci nie mam .
Moj jakos przezyl odsiadke i 4h widzenia podczas 16 miesiecznego wyroku ,bo wiedzial ,ze to nie jest neverending story i ktoregos dnia wroci ,nie spodziewal sie tylko kopniaka na starcie...:/

To calkiem mozliwe bo u Nas to wiemy nawet kto zadzwonil do polski i powiedzial gdzie moj szanowny malzonek przebywa :mad: i wlasnie tak sie zaczelo....co do odsiadki to moj by chcial ....tak widze ale jak go naprawde potrzebuje tutaj i tu sie zaczyna niewiadoma co zrobic,ja ze 3-4 razy w miesiacu bywam w szpitalu i to po kilka godzin a wtedy z dzieciakami nie mialabym co robic,czekam tez na 2 operacje i przez to mam metlik w glowie...

Witam gdzie można uzyskać informacje czy mąż został deportowany do polski ?

mój wczoraj dzwonił a ja nie zdążyłam fuck! tak jak chodziałam z telefonem przy dupie tak go zostawiłam na 3 minuty i wtedy własnie dzwonił, czy wiecie ile razy w tygodniu moze wykonać telefon?? Albo ile razy można go zobaczyć w tygodniu, bo adwokat powiedział ze moge go zobaczyc.

meggi-20 napisał:
mój wczoraj dzwonił a ja nie zdążyłam fuck! tak jak chodziałam z telefonem przy dupie tak go zostawiłam na 3 minuty i wtedy własnie dzwonił, czy wiecie ile razy w tygodniu moze wykonać telefon??

A możesz napisać o co Tobie chodzi?
"mój wczoraj dzwonił" - mój dzwon kościelny? Mój telefon?
"ile razy może wykonać telefon" - pytasz o producenta telefonów?

A nawet jeśli masz na myśli kogoś pozbawionego wolności to skąd ktokolwiek ma wiedzieć o co chodzi? Masz adwokata, płacisz mu to go zapytaj.

po prawdzie masz rację..
mójego chłopaka zatrzymali w tym tygodniu i przewieźli do londyńskiego więzienia, wczoraj dzwonił do mnie prawnik, a później jak się domyśliłam mój chłopak... (jestem z hull a numer byl z londynu no i probowałam odrazu oddzwonic ale nawet sygnalu nie bylo).. nie ważne.
chciałabym do niego pojechac w ten weekend, zastanawiam się po prostu czy taką zatrzymana osobe mozna odwiedzac codziennie? I z telefonem ktory moze wykonac.. no wałsnie pozwolą mu raz w tygodniu czy to indywidualna sprawa?
Numer ktory zostawil mi adwokat nie odpowiada ;/
Dziekuje z gory za jakiekolwiek odpowiedzi.

Dzis bylam w wansward jesli komus to pomoze to taka wizyte zawsze trzeba najpierw zabookowac 24 h przed odwiedzinamii. Ja tylko sie przejechalam. Trudno. Przy pierwszej wizycie mozna zostawic ciuchy ibpieniadze. Te wizyty sa dostepne 3 razy w tygodniu nie wiecej. Jesli chodzi o telefon to moze dzwonik kiedy chce. Dostal karte i moze korzystac dopoki nie wygada 5 funtow. Ale jak tam jest w prsktyce dowiem sie we wtorek pozdrawiam.

forg napisał:
Masz adwokata, płacisz mu to go zapytaj.

czy takie odpowiedzi są konieczne ? Jest to "forum porad prawnych" podobno...
Gratuluję autorowi świetnej porady.

convictus napisał:
czy takie odpowiedzi są konieczne ? Jest to "forum porad prawnych" podobno...

Tak, są konieczne. Skoro ktoś zadaje pytanie, w którym nie ma żadnej merytorycznej treści - przede wszystkim informacji o sytuacji prawnej podmiotu pytania, do tego są wulgaryzmy to nie pozostaje nic innego jak odesłać pytającego do kogoś, kto z racji pełnionej funkcji i otrzymywanego wynagrodzenia powinien mieć wiedzę na ten temat.

czy to prawda,ze na odpowiedz od home office w sprwie o deport ,mozna czekac dluzej niz zasadzony wyrok? a co z czekaniem gdy sie zlozy apelacje?,tez czeka w wiezieniu.

Nieprawda niestety i jak bedzie wyrok to do 3 tyg i do polski,tak bedzie czekal w wiezieniu no chyba ,ze dostanie sie na bail .

w jaki sposób można wydłużyć proces o ekstradycje w irl, co można robić żeby zyskać jak najwięcej czasu (złapany, wypuszczony do sprawy, dozór 3razy w tygodniu). potrzebujemy czasu żeby adwokat w pl mogła jak najwięcej pozałatwiać

Na tym forum nie udziela się porad, w jaki sposób sztucznie wydłużyć postępowanie przed organami ścigania.

Samemu nic sie nie wydluzy,jak beda mieli porzadne przeslanki to beda przekladac sprawy tutaj na miejscu a jak nie to szybka sprawy i na 2 lub 3 data z bilecikiem :/ jak ma juz ena to male szanse ,ze adwokat w pl cos zalatwi :(

To moze ja troszke pomoge na swoim przykladzie.
A wiec pojmali mnie w koncu stycznia przyszli do domu otworzylem drzwi I juz bylo po sprawie ,zwiezli mnie na komisariat gdzie przenocowalem dali zadzwonic chyba z 4 razy do zony ale to chyba w Leicester taka fajana policja rano w sobote juz bylem w Westminster Court przydzielili mi adwokatke ale ona stwierdzila ze jej kolega ma wiecej doswiadczenia nazywa sie Lewis Green z wygladu stary maly zgred ale jak widac jeszcze do was pisze czyli nie jest taki zly. Ktos pytal czy da sie wydluzyc mnie sie udaje no ale to moze przez moja chorobe - o niej za chwile. Jezeli ktos z was spodziewa sie ze po niego przyjda niech za wczasu zbiera jak najwiecej papierow o swoim leczeniu to pomaga zeby dostac BAIL lub jezeli zona sie leczy to tez pomaga ale to tez zalezy od sedziego.
Ja na sprawie w Westminster Court podalem ze zona sie leczy nie pracuje sedzia dal mi trzy miesiace Bail-a bez kaucji jedynie podpisy 3 x w tygodniu na policji.
I teraz wazne jak bedziecie gadac z adwokatem przed sprawa starajcie sie od dozor elektroniczny to zalicza sie do wyroku w polsce gdybym o tym wiedzial juz mial bym 1/4 wyroku odsiedziana . Co do choroby im straszniejsza tym leprza w naszym przypadku
Mnie spotkalo najgorsze czyli RAK jako ze mi go usuneli nadal zyje wydaje sie ze jest ok nie dostaje chemi puki co po badaniach jest czysto ale do zeczy wszystkie papiery od lekazy slalem do adwokata wiec sedzia juz drugi raz przesunol sprawe na 30 lipca
No I teraz mam nadzieje ze zgodzi sie na dozur elektroniczny bo mam leczenie w toku ale to wszystko okaze sie na koniec lipca jak macie jakies pytania to piszczie na PW postaram sie pomoc

Hondaaccord, uwazaj na to zaliczenie dozoru elektronicznego. Zalicza Ci go juz predzej w UK niz w Polsce. Znam sprawe, w ktorej zostal zaliczony w UK, nie znam nikogo, mimo usilnych poszukiwan, komu sad w POlsce zaliczylby dozor odbyty w UK. Np. sad potrafi odpowiedziec, ze dozor elektroniczny w UK nie odpowiada warunkom dozoru elektronicznego zapisanym w polskiej ustawie o dozorze.
Jezeli znasz kogos, komu zaliczyli opaske w Polsce, daj znac prosze.

ewiak napisał:
Hondaaccord, uwazaj na to zaliczenie dozoru elektronicznego. Zalicza Ci go juz predzej w UK niz w Polsce. Znam sprawe, w ktorej zostal zaliczony w UK, nie znam nikogo, mimo usilnych poszukiwan, komu sad w POlsce zaliczylby dozor odbyty w UK. Np. sad potrafi odpowiedziec, ze dozor elektroniczny w UK nie odpowiada warunkom dozoru elektronicznego zapisanym w polskiej ustawie o dozorze.
Jezeli znasz kogos, komu zaliczyli opaske w Polsce, daj znac prosze.

Był tutaj taki przypadek,w dziale Wielka Brytania ale trzeba by było forum teraz przekopac.

MUSISZ WIEDZIEC , ZE KAZDA OSOBA KTORA MIALA EKSTRADYCJE WIDNIEJE W SYSTEMIE I PRZY KAZDYM WJEZDZIE MOZE BYC ZAPYTANA CO BYLO POWODEM EKSTRADYCJI , NIEKTORZY MAJA ODPOWIEDNIE ADNOTACJE , A UK Border Agency ( STRAZ GRANICZNA ) MOZE ZROBIC CO CHCE ONI DECYDUJA CZY TU WJEDZIESZ CZY NIE .

BYLO MINELO WROCIL I TO SIE LICZY:brawo:

Czy ktoś wiem,po jakim wyroku następuje deportacja z Dani?

hondaaccord napisał:
to moze ja troszke pomoge na swoim przykladzie.
A wiec pojmali mnie w koncu stycznia przyszli do domu otworzylem drzwi i juz bylo po sprawie ,zwiezli mnie na komisariat gdzie przenocowalem dali zadzwonic chyba z 4 razy do zony ale to chyba w leicester taka fajana policja rano w sobote juz bylem w westminster court przydzielili mi adwokatke ale ona stwierdzila ze jej kolega ma wiecej doswiadczenia nazywa sie lewis green z wygladu stary maly zgred ale jak widac jeszcze do was pisze czyli nie jest taki zly. Ktos pytal czy da sie wydluzyc mnie sie udaje no ale to moze przez moja chorobe - o niej za chwile. Jezeli ktos z was spodziewa sie ze po niego przyjda niech za wczasu zbiera jak najwiecej papierow o swoim leczeniu to pomaga zeby dostac bail lub jezeli zona sie leczy to tez pomaga ale to tez zalezy od sedziego.
Ja na sprawie w westminster court podalem ze zona sie leczy nie pracuje sedzia dal mi trzy miesiace bail-a bez kaucji jedynie podpisy 3 x w tygodniu na policji.

to troszeczke ci popsuje twoje marzenia co do ekstradycji
jestem juz po wszystkim .udalo mi sie uniknac lotu do pl rayanem w kajdanach.jeden nakaz odrzucony w westminister court drugi w high court.
Kazda sprawa jest inna a nasze prawa czlowieka nie sa brane pod uwage .
Sprawe masz przesunieta bo czekaja na decyzje z polski czy zapewnia ci tam leczenie ..... A odpowiedz jest tylko jedna i zapewne to wiesz jaka

Dzien dobry,

Polecam Panstwu darmowego bloga poswieconego tematyce deportacji.
deportacja
Decyzja deportacyjna czesto bywa podjeta po odbyciu wyroku kryminalnego. Od momentu autoryzacji dalszego przetrzymywania przez UKBA przysluguje prawo do starania sie o wyjscie za kaucja, tzw. bail. do CIO (chief immigration officer), w razie odmowy do IAC (Trybunal Imigracyjny).

Pozdrawiam,

Sylwia Wawrzynczak
ILAS (LLP)

Powrót