K
kicker80
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 29
dzieki eewwaa1111 pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.

Dokładnie tak jest.Waldek35 napisał:warto spróbować komornik też człowiek –
Dopiero po uchyleniu wykonalności albo wstrzymaniu wykonania tytułu :monalisa1 napisał:wysłałam pismo do komornika z wnioskiem o zawieszenie egzekucji - pismo zostało zignorowane i kilka dni później komornik ściągnął z konta rzekomy dług.
Art. 820. Organ egzekucyjny zawiesza postępowanie na wniosek wierzyciela. Na wniosek dłużnika postępowanie ulega zawieszeniu, jeżeli sąd uchylił natychmiastową wykonalność tytułu lub wstrzymał jego wykonanie albo dłużnik złożył zabezpieczenie konieczne według orzeczenia sądowego do zwolnienia go od egzekucji. eewwaa1111 napisał:@Maniek-Iz
Z treści pozwu wynika, ze polisa miała termin płatności 17.07.2009 r
Trzy lata to 17.07.2012 r
Presco pozew złożyło 20.08.2012 r
Nakaz z dn. 24.09.2012 r
Trzyletni termin przedawnienia minął 17.07.2012 r
Możesz złożyć sprzeciw powołując się na przedawnienie.
Masz na to dwa tygodnie od dnia doręczenia Ci nakazu.
drseba napisał:1. Jak potraktować radcę prawnego, która za kwotę 100zł (w promocji nie wzięła VATu...) sugerowała w mojej sprawie konieczność wznowienia postępowania zakończonego prawomocnym nakazem zapłaty.
2. Komornik jeszcze się do mnie skutecznie nie dobrał, ale chyba nie muszę go samodzielnie informować bo tę co i ja wiedzę o utracie mocy nakazu zapłaty też powinien otrzymać?
3. Jakie są Wasze doświadczenia czy PRESCO "bawi" się dalej czy rezygnuje (sprawa przedawniona)?