igciu napisał:
Ale jeśli w skardze podniosłeś zarzuty, które: (i) są zasadne w stanie sprawy; (ii) prowadziłyby samodzielnie, tj. niezależnie od tego, co WSA bierze z urzędu, do uchylenia zaskarżonej decyzji, (iii) formalnie skarga jest ok, a uzasadnienie w miarę gramotne; to czy z uwagi na fakt, że był zarzut prawdopodobnie lepszy, prostszy i pewniejszy, który sie pominęło można należy się ocena ndst? No chyba nie...
Ok, jeżeli jest ileś możliwych zarzutów i ktoś podnosi tylko niektóre z nich, nawet te mniej istotne - można powiedzieć, że zasługuje na pozytywa.
Ale nie zasługuje ten, którego zarzuty nijak się mają do sprawy.
Ktoś tu podał zarzuty art. 7, 77, 80 kpa , widać, że ktoś wkuł na pamięć formułkę z poprzedniego roku (tak była w zagadnieniach ), są to zarzuty odnoszące się do wadliwe przeprowadzonego post dowodowego.
jakoś nie widzę tych zarzutów do waszego kazusa na egz (ale może się mylę)
Wasz kazus dot instytucji wznowienia post , czyli inst która nie polega na ponownym rozpatrzeniu sprawy (nie jest dodatkową - 3 inst ), ale sprawdzeniu czy ostateczna decyzja zawiera wady, a więc trudno zarzucać naruszenie przepisów postep. dowodowego.
Poza tym - w kazusie odmówiono wznowienia post. - czyli tym bardziej zarzuty z 7, 77 i 80 nie wchodzą w grę.
Ale może się mylę, po ubiegłorocznym egz wiem, że zdawały osoby, które miały wadliwe zarzuty , a mój kumpel, który z karnego miał prawie tak samo jak ja - oblał. Wszystko zależy od komisji.