Egzamin radcowski 2011

• Autor wątku Autor wątku ann_torun
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy ja dobrze pamiętam, że w poniedziałek pierwsze wyniki w rzeszowie?
a we wtorek w krakowie i toruniu (?)
warszawa czwartek (?) - ciekawe czemu wczesniej niż w kato. Prac pewnie mniej :)

Ja też się nieco dziwię temu błędowi w reprezentacji. Dla mnie te przepisy z ksh co to regulują to takie typowe do zadania pytania na teście. A więc w zasadzie wszyscy powinni przeczytać i kojarzyć. W końcu test wszystkim niemal dobrze poszedł.
Widać stres zrobił swoje... Przykra sprawa, mam nadzieję że jakoś poratują tych ludzi co to popełnili.

Nie wierzę, że w Warszawie 700 osób ma nieważną umowę. To jest niemożliwe ..... po prostu .....

Neffra napisał:
Czy ja dobrze pamiętam, że w poniedziałek pierwsze wyniki w rzeszowie?
a we wtorek w krakowie i toruniu (?)
warszawa czwartek (?) - ciekawe czemu wczesniej niż w kato. Prac pewnie mniej :)

W Warszawie wszystko zależy która komisja. Na każdą komisję przypada 60-70 osób zdających do sprawdzenia.

Powiem bardzo niepopularnie ( i niech wybaczą ci, którzy dostali zaćmienia, co jak najbardziej rozumiem)- jeżeli nie za nieważność to za co mają nam strzelić gola?

W katowicach ponoć też problem z gospodarczym...
Chociaż w zeszłym roku ktoś na adminie podał datę sporządzenia skargi wcześniejszą niż skarżona decyzja- sprawdzający uznał to za "daleko idące przeoczenie"

loyd30 napisał:
Nie wierzę, że w Warszawie 700 osób ma nieważną umowę. To jest niemożliwe ..... po prostu .....

Ja rozmawiałem u siebie z co najmniej 20 osobami, wszyscy mieli dobrze reprezentacje. Nikt nie popełnił tego błędu. A w Warszawie 60%? Albo są jakieś diametralne różnice w poziomie (w to za bardzo nie wierzę), albo to jest jakaś plotka.

Przesadzacie z adminem!!!!!!!!!!!!!. Zadna komisja nie uwali nikogo za brak 149, 6 ni ebedzie ale przy 7, 77 dst murowane!!!!!!!!!!!

po_egz napisał:
Ja rozmawiałem u siebie z co najmniej 20 osobami, wszyscy mieli dobrze reprezentacje. Nikt nie popełnił tego błędu. A w Warszawie 60%? Albo są jakieś diametralne różnice w poziomie (w to za bardzo nie wierzę), albo to jest jakaś plotka.

Wiesz może w Twojej izbie są bardziej wybitni niż w Warszawie.
Swoją drogą pośród moich znajomych zdających w Expo, 5 na 5 osób miało prawidłowo reprezentację.

kielarek napisał:
Przesadzacie z adminem!!!!!!!!!!!!!. Zadna komisja nie uwali nikogo za brak 149, 6 ni ebedzie ale przy 7, 77 dst murowane!!!!!!!!!!!

zgadzam sie!

po_egz napisał:

Oczywiście, że plotka .....

Daj spokój, 60 czy 70 % osób z nieważną umową ??? Max 5-10 % ma taki błąd i Ci ludzie szerzą takie plotki.

loyd30 napisał:

Tez mi się wydaje to niemożliwością, ale już wcześniej pojawiały się głosy tutaj, że 50% w Wawie tak ma.

Reasumując - mam nadzieję że to nieprawda. Ale to info ma pochodzić od członka komisji.

podkop_kreta napisał:
Wiesz może w Twojej izbie są bardziej wybitni niż w Warszawie.
Swoją drogą pośród moich znajomych zdających w Expo, 5 na 5 osób miało prawidłowo reprezentację.

Nie sądze, by wybitność aplikantów związana była z położeniem geograficznym. Jeżeli błąd popełniło 60 % osób, to prawdopodobieństwo, że 5 na 5 osób, z którymi rozmawiałeś, miało dobrze jest dość niskie (8 do 100). No chyba, że masz bardziej wybitnych znajomych niż przeciętna :)

Kibolski napisał:
Ale to info ma pochodzić od członka komisji.

Czyli to taka domniemana plotka jednak.
Dlatego uważam, że szkoda naszych nerwów na niesprawdzone wieści...

po_egz napisał:
Nie sądze, by wybitność aplikantów związana była z położeniem geograficznym. Jeżeli błąd popełniło 60 % osób, to prawdopodobieństwo, że 5 na 5 osób, z którymi rozmawiałeś, miało dobrze jest dość niskie (8 do 100). No chyba, że masz bardziej wybitnych znajomych niż przeciętna :)

Mam najwybitniejszych odnośnie umowy;-) pozostałe części - wiadomo... każdy w stresie coś zawalił...

Czy ktos wie kiedy beda pierwsze wyniki, oprocz stolecznych komisji?

Kibolski napisał:
Tez mi się wydaje to niemożliwością, ale już wcześniej pojawiały się głosy tutaj, że 50% w Wawie tak ma.

Reasumując - mam nadzieję że to nieprawda. Ale to info ma pochodzić od członka komisji.

A myslicie, że to ktokolwiek siedzi i liczy?? Szczerze watpie :)

puerto: a w jakiej izbie zdajesz? Chodzi mi o wiadomości od członka komisji odnośnie zarzutu materialnego przy drugim czynie w zadaniu z karnego.

A pierwsze wyniki, ponoć już w poniedziałek, mają być w Rzeszowie (ktoś to pisał wcześniej).

a ja się modlę, żeby jeden prawidłowy zarzut z karnego wystarczył... ale pewnie znając życie, komisja nieważne umowy puści, a na karnym mi szczęście nie dopisze.

Rambubu__ napisał:
puerto: a w jakiej izbie zdajesz? Chodzi mi o wiadomości od członka komisji odnośnie zarzutu materialnego przy drugim czynie w zadaniu z karnego.

A pierwsze wyniki, ponoć już w poniedziałek, mają być w Rzeszowie (ktoś to pisał wcześniej).

W Wa-wie. Jest to informacja, która usłyszałem osobiście od sędziego karnego z mojej komisji.

podkop_kreta napisał:
aale pewnie znając życie, komisja nieważne umowy puści

Chyba żartujesz. Jak dla mnie nieważna umowa = ndst. Nie wiem jakie miałoby być uzasadnienie komisji przepuszczające umowę nieważną. Przecież nie napiszą, że "zdający prawdopodobnie przez przeoczenie ustanowił niewłaściwą reprezentację ale tak poza tym, ze umowa jest nieważna, to umowa jest ok."

Mam nawet wątpliwości czy puszczą umowy bezwarunkowe - tu pewnie ocena będzie zależała od przyjętych przez zdającego założeń i prawidłowego wykonania pozostałych poleceń zadania (chociaż w poleceniu nie było, że ma być warunkowa).

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót