N
n_bt
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 125
W Lbn z gospodarczego 8 osób poległo na złej reprezentacji, z administracji problem był przy braku 149.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
n_bt napisał:W Lbn z gospodarczego 8 osób poległo na złej reprezentacji, z administracji problem był przy braku 149.
n_bt napisał:W/g komisji nieprawidłowa reprezentacja dyskwalifikowała pracę, bo to jest podstawa. Zła reprezentacja powoduje nieważność umowy.
arvb napisał:a ktoś wczoraj pisał, że LBL nie zdawali jedynie z karnego i adm.
szamag napisał:IGCIU, jestem tu nowa. Szacun dla tego co robisz.
Oczywiście ja tak jak większość, bez 149i oczywiście W-wa (na szczęście nie Komisja nr 9).
Szukam orzeczeń na odwołanie.
Znalazłam takie (bardzo świaże) II OSK 259/10 - Wyrok NSA z 08.02.2011, wydaje mi się, że może nam pomóc, ale prośba, abyś się z nim zapoznał.
Ja szukam przez Centralną Bazę Orzeczeń Sądów Administracyjnych.
szamag napisał:wskazałam 7,77,107, 28 ust. 2 prbud, 3 pkt 20 prbud i 28 kpa, ale tu ciekawstka.
Jakoś inaczej zrozumiałam ten kazus, może dziwnie, a może był niejasno napisany
W uzasadnieniu Wojewoda napisał, że waruniem skuteczności zażalenia jest to aby wniosła go strona (jakoś tak). Ja zrozumiałam, że Wojewoda odmawia legitymacji czynnej do wniesienia zażalenia na postanowienie Starosty odmawiające wznowienia postępowania. Dlatego skarżyłam też 28 kpa.
Teraz czekam na wyrok (do sierpnia).
n_bt napisał:W/g komisji nieprawidłowa reprezentacja dyskwalifikowała pracę, bo to jest podstawa. Zła reprezentacja powoduje nieważność umowy.
arvb napisał:A jakby znalazł się w umowie zapis, że umowa wchodzi w życie w dniu otrzymania przez Kupującego oświadczenia o nieskorzystaniu przez pozostałych wspólników z prawa pierwszeństwa to jak by wyglądała sprawa złej reprezentacji i nieważności umowy? Kiedy umowa byłaby nieważna? W dniu zawarcia czy wejścia w życie?
jadycha napisał:Jak umowa jest nieważna to jej nie ma, więc nie ma co wchodzić w życie.
Rambubu__ napisał:A można spytać, czy wiesz jedynie,że to Twoja konkretnie praca "przeszła", czy też inne, również bez 149, w tej samej komisji?
BTW myślę, że jeżeli w jednej komisji w Katowicach przechodzą, to w innych też będą. W zeszłym roku komisje miały wspólne stanowisko co do najważniejszych przyczyn oblewania.
arvb napisał:ale przecież od dnia zawarcia do dnia wejścia w życie mogę "naprawić" reprezentację