A
alphaOne
a ja tez slyszalem w oirp ze najpierw odwolania czytaja komisje I stopnia
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
JohnyKozak napisał:Złożyłem dziś odwołanie, OIRP w Krakowie chce dwa egzemplarze, gdyż 1 dla nich. Oki, dałem papieru nie będę żałować. Dowiedziałem się jednak, że jest zarządzenie z MS, że Komisje I stopnia mają korzystać z art. 132 par. 1 kpa (autokontrola), a wcześniej z tego nie korzystano tylko od razu odwołania szły do Komisji II stopnia.
mlody7 napisał:nie wierzę żeby w ramach autokontroli zmieniali ludziom oceny na dst
jak zmian byłoby sporo to sami przynawaliby sie do błedu i podważali tym samym swoje kompetencje
alphaOne napisał:a ja tez slyszalem w oirp ze najpierw odwolania czytaja komisje I stopnia
nagakuna napisał:Czytają bo muszą sprawdzić wymogi formalne ale z tego co wiem czyni to przewodniczący komisji, a nie egzaminatorzy z danego podmiotu. W
alphaOne napisał:to jest chyba na tyle oczywiste, ze nie byloby sensu robic z tego newsa, czy nie?
alphaOne napisał:co za roznica czy K1 sama sie przyzna czy K2 za nia to stwierdzi, i tak i tak uchwaly z pozytywnym wynikiem rozpatrzenia odwolania trafia do wszystkich. Z pkt widzenia MS to oczywiscie jest prosciej i wygodniej zmusic K1 do zmiany stanowiska niz walczyc z 1.000 odwolan przez najblizszy rok, stad ta plotka o instrukcji wydaje sie byc sensowna.
mlody7 napisał:Natomiast co zrobić z pracami które są w kluczu ale zarzucają zdającemu niedostateczne uzasadnienie sprawy" tudzież "nieprzekonywujące argumenty"?
mlody7 napisał:Natomiast co zrobić z pracami które są w kluczu ale zarzucają zdającemu niedostateczne uzasadnienie sprawy" tudzież "nieprzekonywujące argumenty"?
szargiel napisał:Chyba wszyscy przenieśli się już do wątku "niezdany egzamin radcowski" czy jakoś tak.
Blablab od jutra będziesz już świętować swój nowy tytuł zawodowy i zbierać miary na togę, chyba, że postanowisz odowłać się z 5 na 6....
blablab napisał:Po pierwsze... potrzebny będzie farcik (a raczej faaarciskkooo), ale jeżeli dostąpię zaszczytu przyfarcenia to gwarantuję... moim hasłem na ten egzamin było i nadal jest 5 x 3
szamag napisał:w której jesteś komisji i czego się boisz? Adm?
blablab napisał:17 - obawiam się admina i troszeczkę cywila