Na koncu ksiazki jest ustawa o komornikach sadowych i egzekucji, ktora jest aktualna. Pare stron wczesniej jest test z powyzszej ustawy i np. Jest pytanie, " Prezes sadu apelacyjnego odwoluje asesora komorniczego z zajmowanego stanowiska miedzy innymi w przypadku, gdy asesor komorniczy ukonczyl" Odpowiedzia poprawna jest 70 lat, wg Stepaniuka jest to 65. Nie potrafie zrozumiec jak mozna w tak waznej ustawie, ktora jest kluczowa dla zdajacych na ta aplikacje zrobic blad tymbardziej ze w ksiazce Stepaniuka gdzie jest calosc tej ustawy jest ten wiek poprawnie okreslony. Nikomu tej pozycji nie odradzam bo jest to sposob na powtorke, pytanie sa ulozone wg kolejnosci w ustawie. Ksiazka jednak za prawie 200zl nie powinna zawierac wg mnie takich bledow tymbardziej ze jest ona zrobiona typowo pod ten egzamin wstepny. Nie wspominajac juz o tym ze ilosc ustaw z ktorej sa testy jest taka sama jak w zeszlym roku wiec tych ustaw, ktore doszly nie ma. Ja ja kupowalem dosyc dawno i nie wiem czy sie to nie zmienilo i nie weszla inna jej wersja.