M
marcind1
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 226
@makpan
a musze ich zawiadomic ze odmawiam zeznan?
a musze ich zawiadomic ze odmawiam zeznan?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
makpan napisał:Jako podejrzany możesz odmówić składania zeznań
Odwiedziłeś ich w Warszawie , czy najbliższym ITD?makpan napisał:Tak, jako świadek. A teraz mam wezwanie na przesłuchanie jako osoba co do której...blabla. Obecność nieobowiązkowa. Ciekawe co będzie dalej.
Tak myślę, co będzie jak tam pojadę?
makpan napisał:to wcześniej nie było wezwania do wskazania kto kierował? tzn. trzy opcje do wyboru?
ups. myślałem,że to marcind1 odpowiedział
najbliższymszymekkrusz napisał:Odwiedziłeś ich w Warszawie , czy najbliższym ITD?
kujawiaczkaa napisał:odpowiedz zgodnie z prawdą, tzn. że albo Ty, albo żona.
Podasz zamknięty krąg osób mających dostęp do pojazdu,więc według
niektórych sądów wywiążesz się z obowiązku. Niech organ przesłuchuje, ustala
zbiera dowody.
d_szafran napisał:Witam. Miałem taki przypadek. ... Na adres szefa (jechałem autem służbowym i na niego jest zarejestrowany pojazd) przyszła sweet focia z moim udziałem...
Tylko, że to raczej SM ciągają ludzi po sądach :-?rafostry napisał:Nie tylko Tobie.
Jak takich będzie więcej i zaczną ciągać SM po sądach, to możne wtedy to się zmieni.
Nie przysyłąją fotek.załamany1 napisał:To nie tak.
Dostałem od nich znane już na forum pismo, abym wybrał sobie 3 wersje, lecz nie jestem w stanie podać kto prowadził dlatego więc tak jak ustawa wskazuje, poprosiłem o przesłanie zdjęcia w celu weryfikacji kierowcy.
Do tej pory cisza. I z tego co mi wiadomo, (a podane było już na forum) mają na to bodajże 7dni.