S
Shocked
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 14 861
Patrz #473
Pamiętaj, że to Tobie muszą udowadniać, nie Ty im.
Pamiętaj, że to Tobie muszą udowadniać, nie Ty im.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
robercik.17 napisał:w myśl USTAWy z dnia 2 marca 2000 r.o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny-
Art. 11.
1. Umowa nie może nakładać na konsumenta obowiązku zapłaty ceny lub wynagrodzenia przed otrzymaniem świadczenia.
2. Umowa powinna określać miejsce i sposób składania reklamacji, nie powodujące
nadmiernych trudności lub kosztów po stronie konsumenta.
Art. 12.
1. Jeżeli strony nie umówiły się inaczej, przedsiębiorca powinien wykonać umowę
zawartą na odległość najpóźniej w terminie trzydziestu dni po złożeniu przez
konsumenta oświadczenia woli o zawarciu umowy.
czyli jeżeli nie otrzymałeś towaru i minęło 30 dni od zawarcia umowy przez telefon - nie masz obowiązku za nic płacić. To druga strona nie wywiązała się z umowy i ty możesz gdyby przysłali nawet kontener maszynek przyślą je na własny koszty i własne ryzyko.
:what:ludzie czytajcie przepisy - tam wasze prawa i wasza obrona.![]()
Dzień dobry, ze względu na dzisiejszą rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy składam pisemne oświadczenie:
Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia ...04.2013. telefonicznie z panstwa pracownikiem.Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.
Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji.
Imie Nazwisko
Pesel
borys87 napisał:ja tez sie dałem nabrać na to badziewie... po wygoglowaniu tematu na forum po kilku godzinach
1. wysłałem maila na kontakt@westerfield.ch - oficjalny adres który mi później podali przy rozmowie tel.
2. Zadzwoniłem i wyciągnąłem dane (oficjalny mail i numer faxu i adres)
3. wysłałem fax z 2 różnych numerów na numer 223430858 - oficjalny który mi podaliz potwierdzeniem nadania
4. wysłałem pismo na Elektralna - oficjalny adres który mi podali przy rozmowie tel. z potwierdzeniem nadania i odbioru.