B
bielmo75
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 135
Witam, to ja tez dołącze się do dyskusji, bo widze, że tu bardzo gorąco 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
agaciq21 napisał:A ty sie odwolujesz na podstawie bycia glownym opiekunem dziecka w edukacji?? Jesli tak, to pewnie wiesz, ze juz podobna sprawa jest rozpatrywana w sadzie..i jesli moge doradzic, to napisz o odroczenie, bo jest oczekiwane ze decyzja w tej sprawie bedzie podjeta dopiero pod koniec roku, ale lepiej pozniej niz wcale. Powodzenia tak w ogole i daj znac jak poszlo
Tu chyba masz na mysli tego tlumacza z nie pamietam skadbielmo75 napisał:Dziewczyny, piszecie, że te kilka godzin pracy może nie wystarczyc, bo to nie wiarygodne, ale na stronie Trybynału czytalam o sprawie, gdzie dziewczyna zgłosiła, że ma r2r bo była jako self-employed person i pracowala 3-4 godziny w tygodniu i co było ciekawe, nawet nie była wówczas zarejestrowana i bez zarejestrowania pracowała ladnych kilka miesięcy i może 7, nie pamietam dokladnie, ale wracająz do sedna, odmówiono jej IS, bo JCP stwierdził, że nie była zerejesrowana w Revenue.
I co mnie zaciekawiło, sędzie przyznał racje dziewczynie i stwierdził, że miala wówczas r2r, bo wykonywala prace we własnym zakresie (mowa byla o 3-4 godzina w tygodniu) i nie ma tu znaczenie, że nie byla zarejestrowana w Revenue.
dad321 napisał:staram sie o is bo jestem w 32 tg ciazy i dostalam wlasnie do wypelnienia test na habitual residence i teraz czytajac wszystko co piszecie zastanawiam sie czy mi go przyznaja, czy ktos wie czy latwiej jest dostac is jezeli ojcem dziecka jest anglik?
agaciq21 napisał:Tu chyba masz na mysli tego tlumacza z nie pamietam skadTak, to prawda, z tym, ze w jego sprawie to bylo tak, ze odmowa dwp byla, ze nie ma prawa do rezydencji, gdyz nie zarejestrowal swojego self employement w revenue. Dlatego wygral, gdyz sad stwierdzil, ze rejestracja biznesu w self employment nie potwierdza prawa do rezydencji, a jest dla celow podatkowych. Z tym, ze wg mnie ta wygrana to tylko i wylacznie dlatego ze decyzja dwp byla kulawa. To o tej sprawie pisalas? Jesli nie, to zarzuc numerem. Tak jak wczesniej pisalam, szczegolnie w przypadku samotnych rodzicow trzeba sie odwolywac od tych decyzji, bo przeciez nie mozna od nich oczekiwac pracy w pelnym wymiarze pracy (od wiekszosci) To bylo tylko ostrzezenie, ze moze odmowa nastapic. OStatnio nawet widzialam odmowna decyzjhe child benefit - 1 godz tygodniowo
![]()