Interactive Index - naciąganie na kase?

• Autor wątku Autor wątku DominikZL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Może napiszę tu trochę nie na temat ale należy zawczasu reagować.
Dziś dostałem email:

Szanowni Państwo,

Uprzejmie prosimy o sprawdzenie danych Państwa firmy w wizytówce naszego portalu MyBudujemy.pl

Wprowadzone dane można edytować samodzielnie wchodząc na zamieszczony poniżej link

MyBudujemy.pl – portal społecznościowy dla budujących i planujących budowę domu w Twojej okolicy lub według tego samego projektu ... (odniesienie do częściowych danych mojej firmy)

Podczas edycji danych Państwa firmy zwracamy uwagę na pełny opis profilu firmy, w tym opisy działalności oraz logotyp. Wprowadzenie pełnych danych Firmy daje wyższe pozycjonowanie w Katalogu firm.

Ostrzeżcie innych!!! IIP nie jest jedynym cwaniakiem w Polsce.

Ludzie nie dajmy się zwariować!!
przez panią M widzimy tylko oszustów
Myślę że trzeba nabrać trochę dystansu i dać innym szanse.
Choć nie mówię że może to być kolejny przekręt.:D

@crain38

Witaj ponownie pani Marto!!

A jednak dobrze pisałem, że kret cały czas siedzi na forum :D

OK. Nie doczytałem

a panią Martę (crain38) już pozdrowiłem wcześniej:D

Ja rowniez zostalam oszukana przez firme IIP.
Przeprowadzilam male sledztwo:

1. zadzwonilam do firmy mbiuro i zapytalam czy firma IIP wynajmuje od nich lokal przy okazji dowiedzialam sie troche szczegolow jak takie firmy dzialaja i okazalo sie ze firma IIP od stycznia bezprawnie posluguje sie ich adresem. W normalnym przypadku firma mbiuro odbiera korespondencje np. firmy IIP i powiadamia ja telefonicznie lub mailowo ze jest dla niej do odbioru korespondencja, ale teraz poniewaz juz nie maja umowy z firma IIP nie odbieraja zadnej ich korespondecji.
2. zadzwonilam do US Wroclaw Stare Miasto i otrzymalam informacje ze firma jest czynnym platnikiem podatku VAT co znaczy ze zglosila do US ze osiagnela jakies tam dochody. Pani z US poprosila zebym przeslala do nich ta fakture wraz z opisem sprawy a wiecie dlaczego ?????????

WAZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkie osoby ktore otrzymaly fakture powinny przeslac jej kopie do US Wrocla Stare Miasto gdyz firma IIP wystawiajac taka fakture bedzie zmuszona do zaplaty od kazdej z faktur podatku VAT i dochodowki !!!!!
URZAD SKARBOWY NIE OBCHODZI CZY PANI U. OTRZYMALA ZAPLATE ZA KTORAS Z FAKTUR TYLKO US OBCHODZI CZY pani U. ZAPLACILA NALEZNE PODATKI !!!!!

Wiecie co to znaczy ze im wiecej faktur otrzyma US tym wiecej zaplacic musi p. U bo dla US nie ma znaczenia czy ona je wystawia slusznie czy nie dla nich liczy sie fakt ze jest podmiotem gospodarczym zarejestrowanym.

kolejne pytanie ile pani U. zadeklarowala w podatku VAT i dochodowym w poszczegolnych miesiacach myslicie ze zgodnie z prawda czyli tyle ile wystawila faktur????? jesli tak to przy tej ilosci poszkodowanych osob uzbiera sie duzzzzzzzzzzzzy podatek :)))))))))))))))))))))))))

mysle ze Pani z Urzedu Skarbowego otrzymala w tej sprawie wiele telefonow i przypuszczam ze jak zerknela na deklaracje podatkowa firmy IIP to zorientowala sie ze US mogl zostac wprowadzony w blad. To oczywiscie moja sugestia ale w rozmowie z urzedniczka odnioslam wrazenie ze ta sprawa ich interesuje i urzedniczka sama namawiala mnie do przeslania tej faktury wraz z opisem sprawy.

3. sprawdzilam czy firma jest zarejestrowana i GUS na dzien 28.02.2010 podaje ze figuruje taka firma zgadza sie jej NIP, w KRS tez figuruje.
mozemy tylko sie doczepic do tego ze:

faktury sa wystawiane z adresu ktorym nie ma prawa sie poslugiwac gdyz jak wszystkie firmy obowiazuje ja poinformowanie US o zmianie siedziby firmy jest na to okreslony termin.
druga sprawa to moja faktura ma adnotacje ze zostala wystawiona na podstawie upowaznienia niby mojego do wystawiania faktur bez podpisu czy Wy dawaliscie pani U. takie upowaznienie bo ja nie!!!!! czyzby podrobila moj podpis ??!!

nie wiem jak Wasze faktury ale moja posiada bledy formalne ktore nie pozwalaja mi nawet gdybym chciala zaksiegowac taka fakture gdyz w takim przypadku to ja odpowiadam przed US za odpisanie sobie VAT i dochodowki od faktury firmy IIP. Na podstawie tego co otrzymalam powtarzam nawet gdybym bardzo chciala nie moge wedlug POLSKIEGO PRAWA ODLICZYC SOBIE VAT i dochodowki gdyz lamie prawo.

czy ktos z Was radzil sie juz prawnika ????

Może teraz i wszędzie widzę oszustów, ale wezwania do zapłaty mają stempel poczty z Jeleniej Góry a siedziba (wielokrotnie już opisana jako niewłaściwa) we Wrocławiu. To jest ponad 100 km.
Ja na pocztę chodzę 1km i jestem zmęczony, ale żeby biegać ponad setkę??

crain38 napisał:
uwazam ,ze naruszasz godnosc tej Pani i jej przyjaciela. To co jest prywatne niech zostanie prywatne , a czy dziala uczciwie jako firma pewnie niedlugo sie dowiemy, swja droga,szkoda, ze nie potraficie docenic przedsiebiorczych osob.

Co nazywasz przedsiębiorczością? Oszukiwanie ludzi i wyłudzanie kasy?! To ma być biznes?!
Mam nadzieję, że pani MU już nigdy nie będzie miała okazji do praktykowania podobnych "przedsiębiorczych" projektów. Powinna dostać to na co zasługuje, kratki. Będzie miała dużo czasu na przemyślenia.

A ja chętnie się do tego przyczynię w jakikolwiek sposób np. pisząc i wysyłając listy.
Był też kiedyś pomysł na zrzutkę na prawnika. Chętnie się dołożę, jeśli ta inicjatywa jest aktualna.

Ostatnia edycja:
sluchajcie na kopercie InPost jest nr nadania sprawdzilam to i po nr pani z InPostu powiedziala mi ze list zostal nadany w Jeleniej Gorze.

Jak wpiszecie ten nr na stronie InPost to otrzymacie date dostarczenia - JEST TO DOWOD KIEDY FAKTURA DO WAS DOTARLA !!! chodzi mi o to ze celowo je wysyla po terminie.

Sluchajcie jeszcze jedna wazna sprawa. Dzownilam do Centralnej Informacji KRS we Wroclawiu i dowiedzialam sie ze mozna tam isc i sprawdzic ten jej wpis w KRS i zapytac moze ktos by sie z Wroclawia pofatygowal i przekazal na forum co ona tam wypisala.

Ona bez naszej zgody wpisuje nas na swoj portal celowo zmieniajac dane zeby lapac frajerow na poprawke to moze my tak dokladniej przeswietlimy ta pania tym bardziej ze mamy do tego prawo gdyz kazdy moze sprawdzic KRS firmy.

a wszystko co uda nam sie zgromadzic jest dowodem na nasza obrone musimy poruszyc niebo i ziemie bo nie moze byc tak ze firma dzialajaca na granicy prawa zastrasza i wyludza od innych firm ciezko zarobione pieniadze.

hammurabi napisał:
Sluchajcie jeszcze jedna wazna sprawa. Dzownilam do Centralnej Informacji KRS we Wroclawiu i dowiedzialam sie ze mozna tam isc i sprawdzic ten jej wpis w KRS i zapytac moze ktos by sie z Wroclawia pofatygowal i przekazal na forum co ona tam wypisala.

Jak pamiętam już ktoś to sprawdzał. Gdzieś na Forum to jest...

Cytat:
Wszystkie osoby ktore otrzymaly fakture powinny przeslac jej kopie do US Wrocla Stare Miasto gdyz firma IIP wystawiajac taka fakture bedzie zmuszona do zaplaty od kazdej z faktur podatku VAT i dochodowki !!!!!
URZAD SKARBOWY NIE OBCHODZI CZY PANI U. OTRZYMALA ZAPLATE ZA KTORAS Z FAKTUR TYLKO US OBCHODZI CZY pani U. ZAPLACILA NALEZNE PODATKI !!!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W żadnym wypadku nie księgujcie tej FV- to było na forum wcześniej.
Z tego o czym wcześniej pisaliśmy w miesiącu styczniu wtedy kiedy niektórzy z nas dostali FV - IIP nie było zgłoszone jako płatnik VAT chyba ,że mieliśmy złe informacje. czy może ktoś je zweryfikować?
A przy okazji witam na forum crain38- już myślałem , że coś się stało:D

Aha i jeszcze jedno: może to już obsesja ale faktycznie podobna sytuacja jak w przypadku IIP- weryfikacja danych bezpłatna- www.mybudujemy.pl

Ostatnia edycja:
Ja dodam że kolejna międzynarodowa baza firm EUROPEAN CITY GUIDE z Valencii rozpoczęła rozsyłanie pisemnych zaproszeń do "darmowej aktualizacji" wydawca Przemysł i Handel Rejestr Informacji Biznesowych. Właśnie otrzymaliśmy zaproszenie które może nas kosztować - 958 eruo. Pomimo nagłośnienia, firmy te działają dalej prężnie polując na swoje ofiary.

Więcej o działaniach tej firmy i jak się ustrzec.
Stop The European City Guide! (wersja angielska), wybierając polską flagę nie musimy tłumaczyć:
Anty ECG Forum

mnie chodzi o cos innego.

skoro firma IIP nas oszukala to podejrzewam ze wobec US tez nie jest uczciwa. poniewaz sp. z o.o. musi prowadzic pelna ksiegowosc to jest szansa ze nie podala wielu faktur jako swojego dochodu (te faktury o ktorych piszecie ze zostaly wystawione w styczniu a ze wtedy nie bylo jeszcze zgloszenia ze jest platnikiem czynnym. sam ten fakt powoduje ze jest to przestepstwo podatkowe.

jezeli wiec nie wyslecie swoich faktur ze stycznia do US we Wroclawiu Stare Miasto urzad nie bedzie mial podstawy do wszczecia kontroli u p. U. i sie jej upiecze :(

koziol napisał:
Wiedziałem!!!!! Wiedziałem że znam skądś to nazwisko i te dwie gęby na zdjęciu z NK!!
Daliście mi cały dzień myślenia... ale WIEM już skąd ich znam...
Drodzy koledzy i kolezanki - te wszystkie pisma i psudofaktury z firmy M. i jej fagasa Jarosława T. możecie sobie wsadzić w ... Jaka szkoda że dopiero teraz natrafiłem na ten post... Doszło tu do jakiejś paranoi - uczciwi (jak mniemam) ludzie z tego forum zastanawiają sie czy zapłacić czy nie zapłacić firmie-krzak której zarząd jest doskonale znany np. krakowskiemu CBS. To chore...
na pocieszenie powiem ludziom z tego forum że pani M. w swojej nieokiełznanej zachłanności próbowała oszukać nie tylko uczciwych przedsiębiorców, ale też takich którzy nie zgłaszają spraw w prokuraturach, sądach itp,. tylko załatwiają to INACZEJ.
Ech.. Marta, młoda jeszcze jesteś i po co ci to wszystko? A widze że wierzyciele z It-Impu nie znaleźli cie jeszcze skoro czytasz to forum....
P.S.
Jako ciekawostka - ten adres przy Pl. Solnym był swego czasu wykorzystywany przez wiele trefnych spółek których prezesi/udziałowcy/zarząd albo siedzą albo są poszukiwani LG abo... ;)
Pozdrawiam.

Napisz więcej na ten temat. Jestem/jesteśmy ciekawi szczegółów. A, może napisz do Rafała "ja.rafi.xx" on pewnie chętnie zamieści te szczegóły na swoim blogu.

Arek69:
>"Był też kiedyś pomysł na zrzutkę na prawnika. Chętnie się dołożę, jeśli ta inicjatywa jest aktualna."

Jeśli będzie sens z którym zgodzi się Paqud podtrzymuję swoją ofertę - dołożę 1000PLN - tyle ile żąda ii za wpis.
(Pasqud ucichł ostatnio - czyżby interwencja czyt. list Marty odniosła jakiś skutek? - Tak, to drobna prowokacja z mojej strony).

Oczywiście pozdrowienia dla Marty/crain. Przestałaś pisać -pomyślałem przez chwilę, że rozchorowałaś się albo coś jeszcze gorzej.

Ostatnia edycja:
atrafor napisał:
Jeśli będzie sens z którym zgodzi się Paqud podtrzymuję swoją ofertę - dołożę 1000PLN - tyle ile żąda ii za wpis.
(Pasqud ucichł ostatnio - czyżby interwencja czyt. list Marty odniosła jakiś skutek? - Tak, to drobna prowokacja z mojej strony).
Nie. To raczej krzyczenie na mnie przez niektórych z Was kiedy moje wypowiedzi nie podobały się sprawiły że ograniczam się do moderowania:cool:

Jedyne powództwa mające sens to o ustalenie braku zobowiązania. Tylko że to sztuka dla sztuki będzie bo nie będzie z czego egzekucji prowadzić - doświadczenie podpowiada, że majątku spółka nie ma.
Oczywiście chyba że jest ktoś tak zacietrzewiony że chce później przeciwko członkom zarządu (299 k.s.h.) występować.
Proszę Państwa, ja jestem adwokatem, zajmuję się takimi sprawami na co dzień i zawsze odradzam klientowi wdawanie sie w proces którego wynikiem będzie tylko ładnie wyglądający wyrok, który nie daje pewności wyegzekwowania należności. Nawet jeżeli w tym wypadku byłby to tylko koszty opłaty sądowej i zastępstwa adwokackiego.

Popieram apel o wysyłanie kopii faktur do US Wrocław Stare Miasto. Myślę, że jeśli doszło do przestępstwa skarbowego to ewentalne działania US mogą szybciej zakończyć działalność naszej ulubionej firmy niż działania prokuratorskie.

Iindex przestraszony w .pl powoli odradza się w .hu: Index
Jakiś międzynarodowy przekręt?

Pozdrawiam

Alfatech napisał:
Iindex przestraszony w .pl powoli odradza się w .hu: Index
Jakiś międzynarodowy przekręt?

Nie powiem. Logo bardzo podobne... prawie identyczne. Niektórzy powiedzieli by, że niezła podróbka, kopia ;)
Ale podejrzewam, że to jednak .pl jest plagiatem :D

Ostatnia edycja:
czy moglibyście podać dokładny adres US we Wrocławiu i czy wysyłać fakturę do konkretnej osoby w urzędzie. Jeśli tak to proszę o konkretne namiary. Co podać w opisie?

Powrót