Karta pojazdu - zwrot nadplaty

• Autor wątku Autor wątku edi_dur
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja mam takowe bo dostałem na rozprawie kopię (taki wymóg na rozprawie: jedno dla sędziego i jedno dla drugiej strony aby mogła się zapoznać). Podaj e-mail to podeślę skany. Jest to "Pismo procesowe pozwanego" wykorzystując je jako wzór łatwo naskrobiemy własne. Dzisiaj wyjeżdżam za granicę więc jeśli nie odpiszę dzisiaj to na pewno w przyszłym tygodniu odpiszę.

Pozdrawiam

Wczoraj o 13 miałem sprawę. Wynik jest pozytywny dla mnie. Sędzia zasądził odsetki od 2005 roku (wtedy rejestrowałem samochód) a nie od złożenia wniosku, pozatym ma być zwrócona opłata za złożenie pozwu w wysokości 30 zł.
Teraz muszę odczekać 7 dni na uprawomocnienie się wyroku, gdyż na sprawie nie było żadnego przedstawiciela powiatu puławskiego.

To będziesz miał fart ;) jeśli wyrok się uprawomocni. Oby nie pisali odwołania.

Witaj serdel77 mówiłem Ci , że będzie dobrze (chociaż nie sądzę by nie było odwołania ze strony powiatu)
Napisz jak ewentualnie wyrok się uprawomocni.
A czas ponownie biegnie na twoją korzyść ..

Ostatnia edycja:
Mam nadzieję iż powiat się nie odwoła. Nawet na sprawę mu nie chciało się wysłać żadnego pełnomocnika to teraz chyba nie będzie się ośmieszał jakimiś odwołaniami.
No chyba że ...........będzie chciał mnie :mad:

nie chcę być złym prorokiem.... :rolleyes:
Życzę Ci oby nie dopatrzyli.
Pzdrowienia

Witam
Mam do odzyskania zwrot nadpłaty za kartę pojazdu ok 10-12 samochodów (swoje 4, pozostałe rodziny), wszystkie w jednym powiecie i jeśli jest ktoś miałby informacje kto, czy też jaka rzetelna firma chciałby skupić wierzytelności sprzedałabym za 350 zł/szt. :)
Pozdrawiam

Proszę zapoznać się z Regulaminem. Następnym razem dam ostrzeżenie. Bartata - zwrot opłaty za kartę pojazdu.[/url] ta firma zajmuje się zwrotem części kasy. Poprostu musisz się z nimi skontaktować i się dogadać.

Na twoim miejscu to sam bym się pobawił i w ciągu roku powinieneś odzyskać kasę.(za twoje 4 to już masz ok 2 koła wraz z odsetkami, a tak 1400)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
serdel77- czy starosta odwołał się od Twojego korzystnego wyroku:?:

dzisiaj dzwoniłem do sądu i pani mówiła ze jeszcze nic nie ma ale dla pewności kazała dowiedzieć się za dwa trzy dni.
ja swoją decyzję z sądu pocztą dostałem w piątek 09-09-2011 więc myślałem iż powiat też wtedy odebrał ale on chyba odebrał w poniedziałek i dlatego termin upływa mu dzisiaj (od odbioru decyzji ma 7 dni)

No stało się najgorsze. powiat się odwołał.:x Ale teraz ja nie odpuszczę i będę walczył do końca nawet o odsetki od dnia zapłaty.
Czuję ze będzie się to ciągnęło i ciągnęło jak moja walka z urzędem celnym za to że pobrali za wysoką akcyzę. Skończyła się ona po dwóch latach na moją korzyść

W sprawach, które prowadzę czasami starostwo odwołuje się, a nawet idzie dalej po apelacji składa wniosek o uzasadnienie wyroku utrzymującego, aby przeciągnąć sprawę w czasie.

Zapraszam do współpracy 606514804 - obsługa od A do Z, skupujemy też wierzytelności z tego tytułu za gotówkę.

kpierog napisał:
Zerknij na str. 39 w tym wątku. Napisałem tak jak to było w moim przypadku ;) Na e-mail mogę wysłać potrzebne dokumenty.

pzdr

Witaj!

Mogę prosić o dokumenty jakie wysylałeś do Starostwa/Gminy i pozniej do sądu??
Ew. inne osoby które kierowały pozwy do Starostwa/Gminy a nastepnie do sądu którym udało sie wywalczyć nadpłatę za kartę pojazdu prosiłbym o wysłanie dokumentów na adres wujko@interia.pl.
Z góry dziekuje!!

pozdrawiam

L.W.

Ostatnia edycja:
Witam złożyłem do starostwa wniosek o zwrot nadpłaty dziś dostałem odpowiedz oczywiście odmowny jak napisano z 2 powodów 1 sprawa sie przedawniła (3 lata napisano od wejścia w życie wyroku TK z dni 01,05 2006) opłatę za KP wniosłem dnia 09-06-2004 wiec proszę o odpowiedz czy sprawa sie przedawniła 2 tu cytat pisma: adresatem roszczenia nie jest starosta Olkuski a Skarb Państwa

Witam,jestem tu nowy,dzisiaj znalazlem to forum,a zaczelo sie od firmy ktora znalazlem u mnie w Bielsku Bialej co zajmuje sie zwrotem oplat za karte pojazdu,wiem ze nalezy sie 425zl ale oni daja 300zl a reszte biora za zalatwienie sprawy.Troche nie wierze takiej firmie i boje sie im oddac wszystkich moich dokumentow[kopia]Atak wogole mam jakies jeszcze szanse zalatwic ten zwrot,jezeli sprowadzilem auto z niemiec w 2005r zaplacilem za ta karte pojazdu,a auto juz sprzedalem rok pozniej czyli 2006r.Wiadomo pieniadze by sie przydaly ale napewno marne szanse odzyskania? Jezeli jest mozliwosc to bardzo prosze o odpowiedz.

kasa1979 napisał:
Witam,jestem tu nowy,dzisiaj znalazlem to forum,a zaczelo sie od firmy ktora znalazlem u mnie w Bielsku Bialej co zajmuje sie zwrotem oplat za karte pojazdu,wiem ze nalezy sie 425zl ale oni daja 300zl a reszte biora za zalatwienie sprawy.Troche nie wierze takiej firmie i boje sie im oddac wszystkich moich dokumentow[kopia]Atak wogole mam jakies jeszcze szanse zalatwic ten zwrot,jezeli sprowadzilem auto z niemiec w 2005r zaplacilem za ta karte pojazdu,a auto juz sprzedalem rok pozniej czyli 2006r.Wiadomo pieniadze by sie przydaly ale napewno marne szanse odzyskania? Jezeli jest mozliwosc to bardzo prosze o odpowiedz.

Możesz odzyskać pieniądze jak poszperasz na forum to znajdziesz odpowiednie dokumenty co,gdzie ,jak i kiedy:)

Do Bartka z Olkusza : jeżeli auto rejestrowałeś jako osoba prywatna to okres przedawnienia wynosi 10 lat. Trzy lata bodajrze dotyczy aut firmowych. Adresatem roszczenia jest ten kto wziął pieniądze. Nie jest to starosta lecz POWIAT, trzeba skarżyć powiat a nie starostę. Z tym Skarbem Państwa to bezczelnie kłamią.

Dziekuje za odpowiedzi,dzisiaj poszukam wszystkich dokumentow,moze uda mi sie skompletować,ja placilem w urzedzie komunikacji za ta karte.Mam taka mala nadzieje ze jak bede mial wszystkie dokumenty to moze uda sie mo cos zalatwic?Pozdrawiam.

stom napisał:
Do Bartka z Olkusza : jeżeli auto rejestrowałeś jako osoba prywatna to okres przedawnienia wynosi 10 lat. Trzy lata bodajrze dotyczy aut firmowych. Adresatem roszczenia jest ten kto wziął pieniądze. Nie jest to starosta lecz POWIAT, trzeba skarżyć powiat a nie starostę. Z tym Skarbem Państwa to bezczelnie kłamią.

Zgadza się, trzy lata jeśli sprowadzane auto było na firmę lub ewidentnie na handel np. na komis samochodowy. Jeśli nie to masz 10 lat. Przedawnienie jako argument często pada w piśmie od starostwa, jest to próba zniechęcenia przeciwnika...

kasa1979 napisał:
Dziekuje za odpowiedzi,dzisiaj poszukam wszystkich dokumentow,moze uda mi sie skompletować,ja placilem w urzedzie komunikacji za ta karte.Mam taka mala nadzieje ze jak bede mial wszystkie dokumenty to moze uda sie mo cos zalatwic?Pozdrawiam.

Podaj e-mail to coś podeślę

Ostatnia edycja:
Kurcze- ja mam wyznaczony termin w sądzie na 13.10. 2011.Tak sobie czytam to forum i wierzcie mi krew mnie zalewa jak to czytam.Jest to oczywiste, że kasę starostwo ma oddać a robią ludzi w "bambuko".Też chcę zwrotu z odsetkami od dnia zapłaty.Wszystkim znajomym poradziłam aby pisali -jedni do urzędu miasta- Rybnik ( i oni dostali zwroty )a inni i JA -do starostwa i my do sądu.Ciekawa jestem, jak to się wszystko potoczy,jaki będzie finał.Jestem zdecydowana na wszystko.Cały czas korzystam z informacji zawartych na tym forum,to mi dodaje ducha walki.Zobaczymy!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót