Konkurs - aplikacja KSSiP 2017 cz. III

• Autor wątku Autor wątku Cmada
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wiadomo, że Ci którzy dostali się, zamiast tych osób które powinny być na liście nie będą się domagać ponownego liczenia. No ale niestety...trzeba być sprawiedliwym.

Powiedzcie mi jaki był sens dołączania do zgłoszenia do konkursu zaświadczenia lekarskiego i psychologicznego skoro musimy teraz zrobić to ponownie? Chyba, że czegoś nie zrozumiałem...

cosmopolitan99 napisał:
Współczuję wszystkim, że musimy to przechodzić teraz... Tego nam już nikt nie zwróci. Nie dosyć, że wielki stres na egzaminach, masa powieconych godzin na naukę...a tu taki cios :/ muszą jutro wydać poprawioną listę inaczej skompromitują się jeszcze bardziej, jak sprawa zostanie nagłosniona.

Myślisz, że uda się doprowadzić do zmiany kształtu listy? I na czym w Twoim przypadku polegał błąd, jesteś poza 280-tką?

Nie dość ze skopali listę to jeszcze każą Wam robić drugi raz badania? No to Komisja Konkursowa się dziś popisala, cyrk na kółkach.

jakubn napisał:
Powiedzcie mi jaki był sens dołączania do zgłoszenia do konkursu zaświadczenia lekarskiego i psychologicznego skoro musimy teraz zrobić to ponownie? Chyba, że czegoś nie zrozumiałem...

Też tu nie widzę sensu... tym bardziej, że termin na przesłanie wniosku już biegnie, a jego zachowanie jest liczone w momencie doręczenia do siedziby kssipu...

Tak, jestem poza. Powinnam być na początku listy... Ktoś przyjął..ze miałam 119 pkt z testu.

To są jakieś jaja. Po kazusach i po przeczytaniu klucza byłem pewien ok 38-40 pkt a tu nagle 28?! Kto to się pan sprawdzał?! Nie żebym się wymądrzał ale pracuje jako asystent sędziego 2,5 roku w tym 7 miesięcy w karnym a reszta w gospodarczym. Naprawdę nie wiem na czym mi utrwalili aż tyle punktów... Źle miałem tylko odpowiedz na 1 pytanie w kazusie z admina. Wie ktoś jaki jest tryb odwołania? Nie pytam o skuteczność bo to walka z wiatrakami ale przynajmniej chce mieć czyste sumienie.

Jutro cała polska będzie mówiła o niekompetencji kssipu. Mam tylko nadzieje ze konsekwencje zostaną wyciągnięte wobec osób winnych za ten błąd!

To nie jest kilka osób, jest cała masa ludzi ze złymi wynikami, poszło na wielką skalę więc nie mogą udawać, że nic się nie stało. Jutro nie odmówię sobie przyjemności, żeby podzwonić do kilku redakcji.

PannaAnna1993 napisał:
Jutro cała polska będzie mówiła o niekompetencji kssipu. Mam tylko nadzieje ze konsekwencje zostaną wyciągnięte wobec osób winnych za ten błąd!

ale jaka w tym wina KSSiP :/? przecież to komisja konkursowa wyznaczona przez Ministra Sprawiedliwości za to odpowiada, a nie KSSiP? art. 22 ustawy o KSSiP

remix1607 napisał:
To są jakieś jaja. Po kazusach i po przeczytaniu klucza byłem pewien ok 38-40 pkt a tu nagle 28?! Kto to się pan sprawdzał?! Nie żebym się wymądrzał ale pracuje jako asystent sędziego 2,5 roku w tym 7 miesięcy w karnym a reszta w gospodarczym. Naprawdę nie wiem na czym mi utrwalili aż tyle punktów... Źle miałem tylko odpowiedz na 1 pytanie w kazusie z admina. Wie ktoś jaki jest tryb odwołania? Nie pytam o skuteczność bo to walka z wiatrakami ale przynajmniej chce mieć czyste sumienie.

Ja na Twoim miejscu sprawdziłbym czy te 28 punktów to Twój wynik

cosmopolitan99 napisał:
To nie jest kilka osób, jest cała masa ludzi ze złymi wynikami, poszło na wielką skalę więc nie mogą udawać, że nic się nie stało. Jutro nie odmówię sobie przyjemności, żeby podzwonić do kilku redakcji.

Ja również nie odmowie sobie tej przyjemności. Zwłaszcza że okantowali mnie na 15 p.

Cmada napisał:
U mnie też punkty są źle policzone, a osoba o tym samym nazwisku według listy miała mieć tyle samo punktów co ja z testu. I teraz nie wiem, które z wyników u mnie są prawidłowe, bo równie dobrze mogli jego wyniki wpisać mi, a moje jemu :mad: Ale w sumie na chwilę obecną obaj się dostaliśmy :D
Moim zdaniem, jedyną opcją wyjścia "z twarzą" byłoby przyjęcie 280 osób z aktualnej listy PLUS osoby, które po ponownym przeliczeniu punktów będą miały wynik wyższy niż osoba na 280 miejscu, ale tego pewnie KSSiP nie zrobi i będzie "prostował" listę.

To już są trzy osoby. Może klucz do błędów jest z zamianie osób z tymi samymi nazwiskami.Tylko jaki sposób to zrobili?

neon777 napisał:
ale jaka w tym wina KSSiP :/? przecież to komisja konkursowa wyznaczona przez Ministra Sprawiedliwości za to odpowiada, a nie KSSiP? art. 22 ustawy o KSSiP

W takim razie co oni robią na swoich stanowiskach? Skoro nie potrafią policzyć zwykłych pkt. Ciekawe zatem jakby rozwiązali kazusy. Cyrk! Cyrk! Cyrk! Chociaż w związku z jutrzejsza afera juz bym na ich miejscu zaczęła się obawiać o stołki 😊

Patrząc na plan I zjazdu nowego rocznika zastanawiam się jak będzie wyglądał pierwszy sprawdzian. Prawdopodobnie trzeba będzie na nim zarządzać emocjami, dlatego zalecam wszystkim opanowanie i spokoj;P

jak będziecie dzwonić po tych "szacownych redakcjach" to zachowajcie rzetelność i wskażcie, że za liczenie punktów odpowiedzialna była Komisja wyznaczona przez Ministra Sprawiedliwości, a Dyrektor KSSiP miał tylko opublikować listę (art. 22 ustawy o KSSiP), żebyście nie narobili burdelu większego niż jest

cosmopolitan99 napisał:
Tak, jestem poza. Powinnam być na początku listy... Ktoś przyjął..ze miałam 119 pkt z testu.

Czy osoba o tym samym nazwisku z testu ma tyle punktów co ty.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót