Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Linaa W Areszcie Śledczym musisz najpierw dostać talon na paczkę higieniczno odzieżową i dopiero wtedy możesz włożyć artykuły papiernicze,oczywiście jak dyrektor wyda na to zgodę,w nawiasie na talonie jest napisane z czego składa się taki zestaw papierniczy a więc,zeszyt.ołówek,długopis,kartki papieru,koperty i znaczki i nic wiecej.

Gdyby ktoś byl zainteresowanyl-listy do AS Zabrze dochodza na drugi dzien jezeli to priorytet a z tamtąd ida ok 3-4 dni-czyli bardzo sprawnie

A jesli wysle się list do osadzonego a nie napisze sie nadawcy to dostanie on ten list??

Czesc.ja wysylam listy z Francji.dostaje je po 2-3 dniach.otwieraja przy nim ale nie czytaja. pozdrawiam

Witam,
jestem niepełnoletnia i mój chłopak od niecałego tygodnia jest osadzony w AŚ na Rakowieckiej. Za trzy miesiące ma termin rozprawy. Nie mam z jego rodzicami zbyt dobrego kontaktu, więc dowiedziałam się jedynie, że o żadnych widzeniach na razie nie ma mowy (ew. najbliższa rodzina, do której ja oczywiście nie należę). Zastanawiam się więc nad wysyłaniem listów.

Poczytałam trochę to forum i wiem, iż żeby list doszedł, najlepiej dać go do prokuratora, jednakże ja nie wiem kto jest prokuratorem mojego M. Jeżeli chciałabym wysłać list, mogłabym go wysłać po prostu na adres AŚ (licząc się z tym, że będzie dłużej szedł), i jeśli tak, to co konkretnie mam wpisać w miejscu odbiorcy, czy wystarczy jedynie adres AŚ i nazwisko mojego chłopaka? Czego nie powinnam raczej pisać w takim liście, żeby został rozpatrzony pozytywnie i czy list w ogóle dojdzie przed rozprawą?
Pozdrawiam serdecznie i liczę na szybką odpowiedź

lewew powiem Ci z doświadczenia to ,ze nie jestes pelnoletnia nie znaczy,ze nie ma mowy o widzeniach ja jakos mialam widzenia moim zdaniem moze sproboj sie skontaktowac z Jego rodzicami i pogadac bo jezeli sie zgodza to bedziesz mogla isc na widzenie np, z jego Mama.
a co do listu to w liscie nie pisz nic na temat sprawy i zaadresuj go na adres AŚ i nazwisko Twojego chłopaka

Co do zaadresowania listu, to wystarczy

Imię i nazwisko osadzonego, imię ojca
Adres AŚ

? I tyle?

Cześć Dziewczynki Mam Do Was Pytanko
Moj Zostal Aresztowny Tydzien temu.:sad:i Siedzial Na Poczatku Na Mirowskiej w Czestochowie Oczywiscie Aś ale wczoraj sie dowiedzialam ze zostal przewieziony na Herby... aa list wyslalam w piatek na mirowska w czestochowie i tak pewnie bedzie mial cenzure ale czy do niego dojdzie ten list.?
bardzoo prosze o odpowiedz bede wam bardzo wdziecznaa pozdrawiam wszytskie czekajace na swoich łobuzów:*;)

WITAJ monisiaczek22 WYDAJE MI SIĘ,ŻE LIST WRÓCI DO CIEBIE. GDY DOJDZIE DO ARESZTU A SPRAWDZA,ZE GO TAM NIE MA LIST WYŚLĄ CI Z POWROTEM A TY BĘDZIESZ MUSIAŁA GO WYSŁAĆ PONOWNIE DO ARESZTU W KTÓRYM OBECNIE TWÓJ ŁOBUZ PRZEBYWA.

Madziorek niekoniecznie.ja do swojego wyslalam list w dniu transportu ,że tak powiem na stary adres:),i list poszedl za nim-dostarczyli Mu go w ciagu tygodnia

dziewczyna81 dobrze pisze bo ja tez do Mojego pisałam na stary adres a doszedl na nowy

Kurdee No Właśnie Niewiadomoo Jak To Bedzie Kurdee No Najwyżej Wyślęę Jeszcze Jeden Na Właściwy adres ;)Ale Dziękuję Wam Dziewczynki Kochane Za Odpowiedz I Zycze Wam Duzooo Cierpliwosci Bo Moja Już Się Konczy:(:*

Monisiaczek-raczej dojdzie tak czy inaczej-zgubienia sie zdarzaja ale najczesciej na Poczcie Polskiej niestety wiec nic sie nie martw

Moj list wrocil po 4 miesiacach !ale najwazniejsze ze wrocil ;) pozdrawiam Was serdecznie.i cierpliwosci dziewczyny.jestem z Wami

To jest forum prawne a nie forum poradnika psychologicznego, pozdrowienia i wyrazy współczucia proszę sobie przekazywać inną drogą - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dziewczyny, z tego co mi wiadomo to list idzie za nim, obecnie czekam czy wróci czy faktycznie dojdzie. Najgorzej bo wysłałam w nim kartę tel. :(
Pozdrawiam Was serdecznie

dariina,jeśli z kartą to najlepiej wysyłać poleconym,niestety takie najczęściej giną

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót