Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a ile mniej więcej czasu trzeba czekac na odpowiedź jeśli odbiorca odpisze w ten sam dzien i da prokuratorowi ?

Mój siedzi w AŚ. Wysłałam mu w kopercie długopis, papier, kopertę i znaczek. Żeby mógł mi odpisać ale na razie cisza :(

iza zalezy ile bedzie szlo to wszystko od prokuratora.
forq- nie prawda jest ze w zk cenzura jest obowiazkowa, bo jeszcze wsrod znajomych nie spotkalam sie zeby komus cenzurowali listy. maja prawo poprosic o otwarcie koperty i pokazanie zawartosci, ale z czytaniem sie nie spotkalam, wiec nie w kazdym zk jest to na porzadku dziennym

aniolek87 napisał:
forq- nie prawda jest ze w zk cenzura jest obowiazkowa,

Przeczytałaś podany przepis?? Czy nie?
W zakładzie karnym typu zamkniętego JEST obowiązkowa. A że się nie chce albo nie ma czasu na to to inna sprawa.
Mam nadzieję, że słowo "obowiązkowa" jest jasne? Obowiązkowe jest jeżdżenie z dozwolona prędkością. A ja jeszcze nie spotkałem kierowcy, który nie przekraczałby prędkości.

forq ale nikt nie pytal o zaklad karny typu zamknietego tylko zaklad karny. wiec jesli chodzi o zamkniety to masz racje.

Nikt też nie pytał o otwarty, żeby pisać, że cenzury nie ma... Jest dokładnie tak jak napisał Forg - jeśli listy nie są czytane tam, gdzie powinny być to tylko dlatego, że komuś się nie chce i nie ma to żadnego związku z tym czy wych. lub dyr. mają jakieś podejrzenia itp. Aniołek.

Forg - dobre porównanie z jazdą samochodem.

To jest zakład typu zamkniętego, w Pińczowie. Więc chyba cenzura będzie...

czy ktoś się może orientuje czy do zk na białołęce przejdzie karta telefoniczna w liście? słyszałam że nie wszędzie można je przesyłać pocztą... Czy listy do zk mogę wysyłać poleconym za poleceniem odbioru? bo przecież listonosz pod celę go nie dostarczy :)

jeszcze jedno czy mój D... po przetransportowaniu z dołka do zk może napisać do mnie list czy dopiero po jakimś czasie. zastanawiam się też jak to jest z telefonami bo pierwszy raz zadzwonił już drugiego dnia a na drugi telefon czekam już cztery dni... pomóżcie, proszę bo mój ukochany siedzi dopiero od niecałego tygodnia i ja naprawdę nie mam pojęcia co i jak...

Połączyłam posty - M

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Izabell telefony są raczej 2 razy w tyg ale to zależy od zk a może porostu nie ma z czego zadzwonić co do karty możesz wysłać poleconym ..będzie musiał pokwitować odbiór tylko u wychowawcy..

witam dziewczyny.chce wam sie zwierzyc z pewnego swinstwa jakie mnie ostatnio spotkalo...wiem,wiem ze to nie wolny ale temat sie tyczy listow do as.A mianowicie moje listy byly czytane najprawdopodobniej przez sekretareczki z sadu ,ktore to zrobily sobie z nich cyrk i przedstawienie i rozniosly moje slowa"na miasto"...mam duzo znajomych i juz 2 raz slysze co ja pisze w listach do chlopaka!!!I na dodatek plotkarze dopisali sobie pelno nie stworzonych bajek!!! a to nie wszystko...do mojego ojca przyszedl kolega prokuratora tez prawnik powiedziec, ze "twoja cora chce widzenie mokre"...chyba nie musze tego komentowac i udawadniac braku taktu,szacunku a w szczegolnosci kompetencji...(juz nie wazne ,ze w ogole nie napisalam prosby o widzenie bez dozoru i mam 22 lata a chlopaka od 8...)Nie bede skladac skarg,nie chce robic problemu mojemu narzeczonemu,a pisze to po to,ze moze ktoras z pan"od listow" badz "widzen mokrych" przeczyta i poczuje to co ja czulam... ponizenie:/
Podsumowujac, uwazajcie co piszecie i nie wierzcie ze prawo jest po stronie ludzi uczciwych i dobrych,bo wlasnie ja taka jestem!

no nie :mad:Fefka to mi podniosłaś ciśnienie tym co napisałaś :mad: ja bym nie darowała. Ale wracając do listów to prawda, trzeba uważać co się pisze :rolleyes:

fefka jesli znasz te panie od listow to napisala bym na twoim miejscu mily list do ukochanego ,,..... a wiesz kochanie co sie ostatnio dowiedzialam maz tej kobietki z prokuratury ...... sypia z moja przyjaciulka.......,,pewnie pani by sie zrobilo bardzo glupio i zamknela by sobie buzie

heheheh pomysl swietny, oj postaram sie napisac bardzo mily list :D dzieki dziewczyny;)

O czym można pisać w listach do więznia? O tym co się dzieje na codzień u mnie? Nie jest to zabronione? a o czym lepiej nie pisać??

samarytanka7 napisał:
O czym można pisać w listach do więznia? O tym co się dzieje na codzień u mnie? Nie jest to zabronione? a o czym lepiej nie pisać??

Możesz napisac o wszystkim :)
Nawet książkę przepisywać :D
Zdjęcie jakieś wysłaś itp.

Oni tam maja czas wiec o wszystkim z checia przeczytaja... Ja wysylam dwa na tydzien po kilka stron... pisze praktycznie o wszystkim... I oni chyba czekaja na takie listy od nas...

a lepiej wysłać zwykłym priorytetem czy lepiej poleconym?

ja wysyłam zawsze priorytetem, mój jest aresztowany więc mu i tak do ręki nie dadzą to jaki sens poleconym :P jeśli jest skazany to nie wiem.

agness198918 ... a dostałas już odpowiedź od swojego ? jak tak to po jakim czasie ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót