Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
niwi napisał:
Akte płyty na bank nie przeją...xD
Heh, Niwi - ja o płytach nic nie pisałam:)
Ale tak swoją drogą to u mnie wszystkie wyżej wymienione przedmioty tylko na talon i tylko w paczce. Z płytami to się nawet wkurzałam, bo wysłanie samej płyty w liście poleconym to jakieś 4-5zł, a w paczce dwa razy tyle aż się zastanawiałam kiedyś czy mój ZK to ma jakąś umowę z pocztą, że każe ją tak dorabiać?;) Za to w AŚ wszystko przechodziło u mnie w liście, trafiało najwyżej do magazynu - później prośba o wyciągnięcie itd., ale nic nie odsyłali, a w ZK wszystko odsyłają:) Tak więc jak zawsze w tego typu przypadkach polecam dopytać w konkretnej jednostce.

aaaaaaaaaaa sorki Akte, zamyśliłam się ;P to miało być to JusticeEIN !! jaka ja jestem roztargniona, jeszcze nigdy tak nie miałam :o) Sorki raz jeszcze

JusticeEIN jeśli chcesz wysłać płytę CD - "przejdzie" natomisat zależy w jakim ZK tak samo jak zapalniczka wysłana listem może przejść natomiast podana na widzeniu może nie "przejść" bo co ZK to obyczaj ;)

Justice, nie lepiej kupić zapalniczki w kantynie niż wysyłać pocztą?
Mój A. mówił że można przysłać płytę w kopercie ale musi mieć zgodę.

Zależy gdzie, bo ja mogę swojemu na widzeniu podać zapalniczkę. W liście jeszcze nie wysyłałam. Robiłam podejścia i wysyłałam temperówkę mojemu, bo lubi rysować ołówkiem. Za drugim podejściem udało się, dali mu. Gazety też przechodzą w liście. A to wszystko do ZK Gdańsk Przeróbka wysyłam.

ja pocztą w liście lub kopercie z "bąbelkami" wysyłałam różne rzeczy od płyt poprzez cerato-obrus, baterie, nici, zeszyty, zdjęcia a nawet albumik ze zdjęciami,gazety, karty telefoniczne, koszulkę - taką do ubrania się ;)
i
w jednych zk dostał
w innych wróciło do mnie z adnotacją bark zgody albo brak talonu
więc naprawdę zależy to od zakładu w którym łobuz przebywa

ogromniastą kartkę na urodziny i imieniny i walentynki-akurat zawsze dostał:D

obecnie a AŚ w Łodzi na Smutnej, wcześniej był w ZK Wronki, Bydgoszczy i Łowiczu i w każdym z ZK były inne wariacje z przesyłaniem różności pocztą jak i zabieraniem na widzeniu

obecnie a AŚ w Łodzi na Smutnej

nie no nazwe ulicy to chyba wyrwali z księżyca tak na podniesienie ducha hehehe . Dziwie się troszkę że w liście można wysyłać płyty i gazety zawsze myślałam że tylko na widzeniu można dawać lub kupywać w kantynie

zerosix napisał:
nie no nazwe ulicy to chyba wyrwali z księżyca tak na podniesienie ducha hehehe . Dziwie się troszkę że w liście można wysyłać płyty i gazety zawsze myślałam że tylko na widzeniu można dawać lub kupywać w kantynie

zerosix obok AŚ jest przeogromny cmentarz
nazwa ulicy jest naprawdę jak strzał w dziesiątkę

JusticeEIN a zatrzymali ja? czy dostałaś z powrotem z odmową ?

Kari zatrzymali, ale powiedzieli, że jak o zgodę na jej wydanie, czy coś tam załatwi, to bez problemu ją dostanie.

no to tyle chociaż dobrze, załatwi sobie talon u wychowawcy ew. zgodę i tyle
mi zawsze odsyłali na mój koszt oczywiście :mad: więc jak wysyłałam np gazety poleconym i płaciłam około 14 zł to dwa kurde razy :mad:

Ja gazety spokojnie wnoszę na widzenie, ostatnio przeszły nawet papeterie, ołówki, a nawet temperówka! No ale to nie na temat, tylko tak przy okazji :)

no właśnie śmieszne to zawsze dla mnie będzie że np na widzeniu nie można dać pewnych rzeczy ale pocztą już można
o ile więcej czasu i PIENIĘDZY byłoby zaoszczędzone gdyby nie było takich dodatkowych atrakcji

dokłaaaaaaaaaaaadnie :/ mnie też irytuje ten stan rzeczy!! -.- Generalnie jak na moje, to na widzeniach powinni godzić się na większość rzeczy - jak już się przyjechało, to czemuż by nie móc wejść... - sorki tak abstrahując od tematu "listy"

CZEKAM NA LIST, który mój kochany wysłal w poniedziałek priorytetem! a mamy czwartek! Mój priorytet doszedł do niego we wtorek a też wyszedł z poczty w pon. Co za debilizm!! wkurza mnie to, że przetrzymują listy na ZK :mad:

Ja wczoraj wysłałam priorytet, zobaczymy ile będzie szedł do ZK. Stawiam na 3 dni.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót