Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
anula30 Nie zawsze ! Bywa tak, że idzie za adresatem, a bywa i tak, że wraca. na to nie ma reguły. I jeden przykład to nie stanowi.

MMMMój list poszedl za moim:) a dzis wyslal mi odpowiedz na niego:) wiec jednak nie wszystkie wracaja...

Witam. Kilka dni temu mój znajomy został tymczasowo aresztowany. Chciałabym wysłać do niego list. Co musiałabym zrobić? Za wszelkie odpowiedzi, dziękuję.

okreslona napisał:
Witam. Kilka dni temu mój znajomy został tymczasowo aresztowany. Chciałabym wysłać do niego list. Co musiałabym zrobić? Za wszelkie odpowiedzi, dziękuję.

:what:napisać list i wysłać:)

miszka1988 napisał:
:what:napisać list i wysłać:)

Ale jak zaadresować? Został osadzony w areszcie na trzy miesiące. Nie mam pewności, że list zostałby dostarczony. Nawet rodzina nie może się z nim zobaczyć.

jego imie i nazwisko kogo jest synem i adres aresztu sledczego i tyle:

list napewno dojdzie do niego ale troche to potrwa bo jest cenzurowany

miszka1988 napisał:
jego imie i nazwisko kogo jest synem i adres aresztu sledczego i tyle:

list napewno dojdzie do niego ale troche to potrwa bo jest cenzurowany

Dziękuję za odpowiedź, domyślałam się, że tak właśnie jest. Nie ważne ile, ważne by w ogóle dotarł, skoro rodzinna nie ma z nim jak się zobaczyć. Czy ta rzecz nie ma wpływu na dostarczenie listu?
_
Czy swój adres mam podać?

Ostatnia edycja:
okreslona zobacz prywatne wiadomości, tak, nadawcę też podaj.

okreslona napisał:
Czy swój adres mam podać?
jako nadawca piszesz swoj adres z kodem, imie nazwisko...na wszelki wypadek jak by go wrocili
a odbiorca Areszt Śledszy.... no i imie nazwisko osadzonego i imie jego ojca... wszystko...

Witam mam pytanie.Wysłałam list dzis do mojego wpisałam areszt sledczy białołeka i kod tylko napisał ulica ciupagi 1b a powinnam tylko napisac ciupagi 1.Niewiecie czy dojdzie teraz?PS cZY w RAZIE CZEGO JAK GO PRZENIESLI Z ARESZTU DO ZAKŁADU to ten list dostanie czy juz nie?dziekuje z gory

Bez problemu ten list trafi :) A i list pójdzie w ślad za nim jak go przeniosą lub wróci do Ciebie.

Dziekuje bardzo-bo juz sie martwiłam ze niedojdzie-bo wiem ze siedział w areszcie bo dzwoniac sie dowiedziałam bo on niemogł-a teraz niewiem czy jest w areszcie czy w karnym-ale to jest blisko to mam nadzieje ze go dostanie chociaz na liscie jest napisany areszt

Zaraz,zaraz a czy na ul.Ciupagi 1 przypadkiem nie jest właśnie Areszt Śledczy z oddziałem Zakładu Karnego? czy są dwa osobne budynki na tej ulicy? jeden AŚ a drugi ZK ?
W każdym razie listonosz na pewno będzie miał i doświadczenie i masę listów do tego miejsca więc połapie się,że o to chodzi :)
Tytuł na kopercie,czy to AŚ czy ZK nie ma żadnego znaczenia,ja nie tytułowałam w ogóle,po prostu wysyłałam imię,nazwisko,syn tego i adres zakładu :)

niemam pojecia wiem ze zakład jest na ulicy cipaga1 a zakład karny ciupaga 1b tak wyczytałam w necie-martwie sie tylko ze nieotrzyma bo jest napisany areszt a ulica zakładu:(

Areszt i Zk są ze sobą przez ścianę ,Areszt ma adres Ciupagi 1 a ZK Ciupagi 1b a jezeli na kopercie będzie Areszt Śledczy to list trafi zapewne tam a czy komuś będzie się chciało przekazywać go do ZK to trudno powiedzieć tak naprawdę....

Jeśli ten ZK podlega pod ten AŚ to listy są przekazywane między tymi zakładami.Spotkałam się z tym i ZK i AŚ dzieliło kilka kilometrów,ale jeden podlega pod drugi więc przekazują.

Też tak uważam,że przekazują,bo logicznie rzecz biorąc chyba taniej im wyjdzie przekazanie listu do odpowiedniego budynku niż tracenie na znaczki pocztowe i odsyłanie do nadawcy ;)

renia 111 napisał:
niemam pojecia wiem ze zakład jest na ulicy cipaga1 a zakład karny ciupaga 1b tak wyczytałam w necie-martwie sie tylko ze nieotrzyma bo jest napisany areszt a ulica zakładu:(

niemasz co sie martwic napewno go dostanie. jezeli wysylasz do niego lis to nawt jak go przewiaza do innego miasta to list pojdzie za nim

Czyli duze szanse sa ze moj otrzyma list-pomimo ze napisał ulice zakładu w białołece zamiast aresztu:D ciekawe kiedy dostanie do rak go-bo we wtorek bedzie w areszcie bo wysłałam go proritetem z irlandi w czwartek a idzie tak ok 4 dni robocze-bo juz niemoge sie doczekac na odpisanie-bo niema mojego nowego adresu wiec czeka pewnie na moj list:(

renia 111 napisał:
Czyli duze szanse sa ze moj otrzyma list-pomimo ze napisał ulice zakładu w białołece zamiast aresztu:D ciekawe kiedy dostanie do rak go-bo we wtorek bedzie w areszcie bo wysłałam go proritetem z irlandi w czwartek a idzie tak ok 4 dni robocze-bo juz niemoge sie doczekac na odpisanie-bo niema mojego nowego adresu wiec czeka pewnie na moj list:(

z tym ile idzie list to roznie bywa. mi zgode na widzenie prokurator wyslal z radomia do warszawy poleconym i szedl trzy tygodnie takie przypadki nialam dwa ale ogolnie to 5 dnie i jest. a zlistem jak wysylam do mojego to dluzej bo jezeli jest a AS tak jak moj to najpierw idzie do aresztu pozniej odsylaja do prokuratora zeby przeczytal i z powrotem do aresztu do mojego. wiec sie schodzi a i czasem nawet prokurator moze przetrzymac. bo np. moj mi wyslal walentyneke 14.02 a dotej pory nie dostalam jej.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót