M
malami980405
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 58
Listy osadzonych do rodzin też są czytane i cenzurowane?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A to już nie wim do czego zmierzasz...O naiwności. Jak widzę szanowny pan życie zna z dobranocek. Podobnie zresztą jak autorka wpisu o dzieleniu się radością ... Gdyby wszyscy mieli takie dobre i przepełnione miłością serduszka to ... kto zaludniałby areszty i zakłady karne?
Tak, mieliśmy taki przypadek.malami980405 napisał:Jest taka możliwość ,że zatrzymają list od osadzonego odbywającego karę ze względu na treść ?
szka napisał:Tak, mieliśmy taki przypadek.
Nie wiem, w sumie nie pamiętam jak to było.malami980405 napisał:napisz coś więcej ??
A zamiast snuć przypuszczenia może zapytaj samego osadzonego?malami980405 napisał:Nie mam pojęcia ,snuje przypuszczenia ..może coś na temat warunków? ale to tylko moje gdybanie ..bo może po prostu tak długo idzie ..
No ktoś, kto tam przebywa sam najlepiej wie.malami980405 napisał:ale skąd oni mają wiedzieć co im wolno pisać a co nie ?
O miłości, o wspólnej przyszłości, żałować za grzechy a nie pisac jak to jest źle i jakie są paskudne warunki do odbywania kary pozbawienia wolności..ale skąd oni mają wiedzieć co im wolno pisać a co nie ?
Ptasior napisał:O miłości, o wspólnej przyszłości, żałować za grzechy a nie pisac jak to jest źle i jakie są paskudne warunki do odbywania kary pozbawienia wolności![]()
szka napisał:Nie wiem, w sumie nie pamiętam jak to było.P. miał wtedy za karę widzenia przez pleksę, może napisał coś nie tak np. na temat ZK i list został wstrzymany. Raz w jednym z ZK, pani Dyrektor podarła list i oddała mu taki oraz pustą kopertę, a wtedy to prosił aby adwokat napisał skargę na wychowawcę.
A zamiast snuć przypuszczenia może zapytaj samego osadzonego?
No ktoś, kto tam przebywa sam najlepiej wie.
szka napisał:Chociaż... dla mnie to trochę dziwne, myślę, że gdyby chciał to by się skontaktował.
malami980405 napisał:może nie wie ,że na temat warunków lepiej nie pisać ..
Dojdzie tylko, że w niektórych ZK mogą takowej karty nie wydać. Spisz te wszystkie numery co są potrzebne do zadzwonienia i wyślij listem poleconym. No chyba, że zadzwoni to podaj mu przez telefon.karina1979 napisał:Witam wszystkich!Podpowie mi ktos czy do listu do mojego G moge wlozyc karte telefoniczna i wyslac listem poleconym za potwierdzeniem.Chodzi mi o to czy karta dojdzie.