Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ale wiesz ja tam chodze codzien i nawet nie doszly te listy do prokuratury to o to mi chodzi...

fefka to zadzwon do as i zapytaj co sie dzieje, powiedz ze wiesz ze twoj wysylal listy a nie ma ich jeszcze...moze ci powiedza.

Wysłałam mojemu list jak był w AŚ,mówił,że nie dostał no i go przenieśli do ZK.Bardzo się może opóźnić czas dojścia tego listu?

wtedy list z as bedzie przeslany do zk, nikt nie wie ile czasu to potrwa

Pewnie szybciej by doszedł gdybym mu teraz bezpośrednio do ZK wysłała...

no to oczywiste. bo wysylasz bezposrednio do danego zk. a wtedy wyslalas do as wiec idzie na okolo troche

listy z as przechodzą przez ostrą cenzurę dlatego tak długo idą
listy z zk natomiast 2 3 dni

pupa prawda... ja czekam 4 tyg i nawet nie doszly do prokuratury jeszcze!!! ale w as ostro twierdza ze wysylaja codziennie:rolleyes:

witam mam pytanie wyslalam chlopakowi we wtorek list z dwoma kartami tel.zeby mogl zadzwonic do mnie bo zatrzymano go w poniedzialek i jak dwonilam do zk w cieszynie bo tam przebywa to powiedziano mi ze jest skazany i wiecej nic i ze moge mu wyslac list z karta to on zadzwoni ale czy on moze dzwonic o kazdej porze czy sa jakies godziny w ktorych moze dzwonic i ile razy moze zadzwonic w cigu dnia lub tygodnia?czy jest jakis limit?prosze o odp.

Generalnie każdy ZK ma ustalone godziny kiedy skazany o danej podgrupie może dzwonić i ile razy.Więc musisz poprostu poczekać aż Twój Łobuz zadzwoni i się od niego dowiedzieć.Nie martw się,ja też się stresowałam ;) Przy grupie P2 można dzwonić 2 razy w tygodniu do 10 minut,bynamniej mój Łobuz tak ma a dzwoni kiedy mu pozwolą...Ale to nie odpowiedni temat,więc poczytaj sobie wątki o telefonach,o podgrupach i o waszym ZK.

menka napisał:
witam mam pytanie wyslalam chlopakowi we wtorek list z dwoma kartami tel.zeby mogl zadzwonic do mnie bo zatrzymano go w poniedzialek i jak dwonilam do zk w cieszynie bo tam przebywa to powiedziano mi ze jest skazany i wiecej nic i ze moge mu wyslac list z karta to on zadzwoni ale czy on moze dzwonic o kazdej porze czy sa jakies godziny w ktorych moze dzwonic i ile razy moze zadzwonic w cigu dnia lub tygodnia?czy jest jakis limit?prosze o odp.

tak jak mówiła tęskniąca ;)
wszystko zależy od ZK ...
są zakłady gdzie na P2 można dzwonić oporowo a są takie durne że możesz dzwonić dwa razy w tygodniu ...
o ile twój jest faktycznie w ZK a nie AŚ ;/

aha i co do kart to jest lipa ...
strasznie kradną ...
lepiej kody to telegrosika np. wysyłać ...

Oj tak kradną właśnie się dziś o tym przekonałam więc wysyłaj takie rzeczy poleconym :)

Tylko nie bijcie :)
Jak mój Łobuz jest wreszcie w ZK i w środę mój list już tam będzie to kiedy on go dostanie do rąk własnych?Bo cenzury jak w AŚ już chyba nie będzie?Nikt już go nie będzie czytał,tylko otworzą,zobaczą co jest w kopercie po czym mu go dadzą tego samego dnia?

Nikt nie będzie czytał, tylko tak jak już napisałaś, zajrzą i oddadzą mu do rąk własnych :D

Aż mi lepiej na samą myśl,że skoro list przyjdzie w środę to on go odrazu odczyta :)

:) zatęskniona a tu akurat cos troszke wiem
wysyłam list do mojego priorytetem do 15 jednego dnia i jest nastepnego juz :) dostaje go czesto nie otwartego po poludniu przewaznie, zwyklym listem idzie znacznie dluzej okolo 4 dni nawet

U mnie jest ten pech że wysyłam po 15 bo wracam z pracy :/ Ale i tak fajnie bo w AŚ mimo,że był skazany to były cenzury,cuda,niewidy.Zwykłym się nie opłaca,bynajmniej jak komuś zależy :)

jak wysyłam karty to polecony+priorytet zeby miec chociaz odrobine pewnosci ze nie zgina, na szczescie panie na poczcie juz mnie tak znaja ze nawet mi kartki poodkladaly takie piekne z serduszkami i misiami

Ale opłaca się poleconym skoro i tak zawsze dostają od kogoś tam do rąk własnych?Tyle,że kartki to inna sprawa niż listy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót