Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ja zdjecia wyslalam mojemu łobuzowi parenascie w kpercie a on sam sobie zrobil wielka ramke na te zdjecia.

no to tk to i ja wysyłałam juz milion chyba, smieje sie ze wyklei sobie nimi cele heheh, chciałam to zrobic teraz w takiej formie albumu z wierszykami i pierdołkami roznymi. Chyba faktycznie zadzwonie i dopytam

....a ja mojemu misiowi na jednej stronie drukuję zdjęcia .....a na drugiej piszę list.....więc ma dwa w jednym......:).....a i mniej makulatury......więcej drzew ocalonych......ups...chyba się zagalopowałam:wow:

przedwoczoraj skleiłam piekny albumik z foteczkami, wczoraj wysłałam i dzisiaj dostał bez problemu :D
czyli jednak "przechodzi"

hej mam takie pytanie. wyslalam list do mego lobuza i przyszlo mi z prokuratury ze list ten zostal zostal dolaczony do sprawy a ja nic takiego nie pisalam ciekawego tylko ze ten chlopak co go z nim zatrzymali ze to on go pociagnie na dno. czy to prawda ze bede musiala isc do prokuratory zlozyc wyjasnienia? prosze o szybka odpowiedz

a jak jestem niepelnoletnia to czy bede musiala isc z rodzicami? bo mi to nie bardzo sie widzi. bo moja m am i tak jest przeciwko naszemu zwiazkowi

Witam a ja mam pytanie czy kolor kopert w jakich wysylam listy ma jakieś znaczenie??? moja znajoma mi powiedziała że tak i że lepiej żebym wysyłała w białych kopertach a nie np. czerwonych! O co tu chodzi?:rolleyes:

nie ma znaczenia kolor koperty w jakiej wysyłasz listy nawet swojemu mozesz kupic różnego koloru koperty ;)

Jak pisze Monia, kolor jest bez znaczenia ;) Prokurator (Sąd) i tak otwiera listy i czyta :)

Aha dzięki a tak wogóle to u mojego P otwiera dopiero klawisz jak mu przynosi i tylko patrzy czy tam nic nie ma, nie czyta nigdy.:)

ja mam pytanko! czy w wysyłąjac list do aresztu mozna dołaczyc zdjecie?

Ja mam pytanko! jeżeli włoze do listu zdjecie ,znaczki, kartki i koperty moge tez długopis? czy juz bedzie podejzany? czy oni maja tam czym pisac? bo moj napisał ostatnio lis z AŚ w ktorym siedzi wiec podejrzewam ze powinien miec pisadło od wychowawcy ale nie jestem pewna! boje sie zeby szanowny prokurator nie cofna listu bo to moj pierwszy w zyciu list w takie miejsce:( i mowicie ,ze lepiej adresowac na prokuratora? a jezeli ja znam tylko nazwisko i adres..to wystarczy? bo jestem całkiem z innej miejscowosci i nie mam mozliwosci dostarczenia prokuratorowi osobiscie! co ja miałąbym tam wpisac jeszcze zeby skrocic droge? bo moze nie kombinowac i zaadresowac tylko na AŚ w ktorym siedzi? jak myslicie?????

cześć dziewczyny..
mam pytanie jade w wtorek do prokuratorki po zgode na widzenie czy moge jej przekazać list...musi być na kopercie znaczek i adres czy oni z swoich wysyłaja???
drugie pytanie czy musze pisać prośbe o widzenie czy to nie musowe??
dziekuję za odpowiedz:)

mam pytanie, wysyłam listy do zk. jesli skazany je dostaje to przechodzą przez kontrole (zamek) i tu moje pytanie, czy mogą mu je zabrać do powtórnej kontroli (gdyby po czasie cos sie stało) czy raczej nie? - to hipotetyczna sytuacja :)

rossemi.... a umowiłąs sie z prokuratorka telefonicznie? bo ja narazie jestem na etapie pisania pierwszego listu moj siedzi dop 3 tyg!:( tez bede sie starała o widzenie ale podobno trzeba miec ze soba podanie i dobrze tam napisac bo raczej lipa z widzeniem!

wniosek o widzenie muusi być pisemny, do koperty nie wkłądaj długopisu, w aresztach mają
adresujesz na osobę do któej chcesz wysłać, jak zaadresujesz do prokuratora to on go dostanie i nikomu nie wyśle

rosemi ja zanosilam list prokuratorce pisalam adres do wiezienia i naklejalam znaczek , a podanie musowo napisac zreszta masz wszytko w watku o widzeniach z tymczasowo aresztowanym . To taka uwaga , zeby administratorzy nie krzyczeli ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót