Listy do/od osadzonego

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
kasiakk pozwolenia raczej nie musisz mieć chyba ?? zadzwoń do aresztu zapytaj czy jak jest na TA możesz mu to dać na widzeniu a jak nie to w kopertę i do prokuratury ;)

o widzisz dobry pomysl jutro zadzwonie bo ide na widzenie i moze nie trzeba bedzie wysylac w liscie bo to zawsze jakies koszty

Wiem że np na Zeszyt A4 normalny taki w twardej oprawie i kolorowe długopisy trzeba było mieć talon.Co dla mnie jest głupotą.Więc pewnie i Ty będziesz musiała mieć talon-pozwolenie.

Kate586 To wcale nie głupota...
Co AŚ/ZK to inaczej, zależy... W jednym trzeba mieć talon, a winnym nie trzeba. Ja np. taki blok do pisania mogę wysłać w liście, ale już na kredki, czy długopisy muszę mieć talon. A np. jak mój Barył był gdzie indziej to na wszystko trzeba było mieć zgody...
Najlepiej jest przedzwonić, albo wysłać i albo dostanie, albo poczeka sobie na to bo pójdzie to na magazyn...Nie ma co się sugerować podług jakiegoś jednego ZK/czy AŚ

Dzwoniłam dziś do aresztu, trzeba mieć talon tak więc nie będę tego w kopercie wysyłać, bo by odesłali.

tam gdzie jest M kasiakk wysyłałam w liście długopisy i nie było problemu ale przepisy w zk/as mogą się zmienić no może nie zdnia na dzień ale z miesiąca na miesiąc więc myślę że właśnie telefon do danego aresztu wyjaśni co można co nie ;)

Stokrotnisien A gdzie to jest napisane, że nie wolno? To zależy od danego ZK/AŚ co wolno, a czego nie wolno...

a czy można do listu dołączyć opłatek? Jak myślicie? Przejdzie to?

Jak ja wysyłałam to przechodziło, pewnie to też zależy od zk.

izuniaem napisał:
Jak ja wysyłałam to przechodziło, pewnie to też zależy od zk.

Czasem wolno, a to dlatego, że każdy ZK ma swój wewnętrzny regulamin.
Jak ja wysyłałam, to również przechodziło:)

kristel7 napisał:
Czasem wolno, a to dlatego, że każdy ZK ma swój wewnętrzny regulamin.
Jak ja wysyłałam, to również przechodziło:)

Mój jest w ZK Siedlce
Wyślę, może przejdzie

hej, mam pytanko, mój D jest w zk strzelin na zamku, wysłałam do niego list priorytetem w czwartek, do środka włozyłam 3 koperty z naklejonymi juz znaczkami i kilka czystych kartek ( no i oczywiście to co ja do niego napisłam ) i chciałam sie dowiedzieć czy ktoś się orientuje ile to może iść i czy mi nie odeślą listu przez zawartość ( bo nie wiem czy mogłam dać czyste kartki i znaczki z kopertami) będę wdzięczna za każdą odpowiedź, pozdrawiam

osamotniona Nie powinno być z tym problemu i raczej powinno normalnie to do niego dojść. Natomiast na 100% dowiesz się jak przez najbliższy czas będziesz miała możliwość porozmawiania z swoim D.
Np. Ja przynajmniej wysyłam takie rzeczy i nie ma z nimi problemu. (mój tez na 'zamku' tyle, że ZK inny).
W poniedziałek-wtorek podejrzewam, że to będzie miał. Priorytet idzie szybciej niż zwykły, ale wiadomo jeszcze 'oględziny' tego listu.

osamotniona Jak ja wysyłam listy priorytetem to sa nawet na drugi dzien a jesli chodzi o zawartosc to z kopertami czy też znaczkami nie powinno byc problemu.

dziękuje Wam za odpowiedź ;) pocieszyłyście mnie ;) w takim razie mam nadzieję, że w tym tygodniu dostanie ten list i te całe "oględziny" nie będą się przedłużały ;))

Do tygodnia powinnien dostac ja tez swojemu wysylam priorytetem ja mu wysyłam po 10 kopert i 10znaczków i zawsze szybko dostaje!!!!!wiec twój tez szybko dostanie

Mój chłopak obecnie przebywa w więzieniu już 5 miesięcy.. Piszemy ze sobą listy i wychodzi tak ze 2 lub 3 w miesiącu.. ten list idzie góra tydzień i nie ma z tym żadnych problemów:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót