Praca w Służbie Więziennej - II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
lepiej nie wspominaj o sztukach walki jako hobby - ponieważ ja był to odebrał że szukasz sparing partnerów wśród osadzonych.

bydgoszczpo napisał:
ponieważ ja był to odebrał że szukasz sparing partnerów wśród osadzonych.

Jasne ... pewnie niech wyhoduje brzuszek, będzie niesprawny i powie, że się boi osób pozbawionych wolności.

loczek25 napisał:
możesz jeszcze wspomnieć, że interesuje Cie stabilna praca, bo chcesz np. założyć rodzinę, a to jest akurat pracodawca, który nie zbankrutuje i firmy raczej nie zamkną...

Dziekuje za sugestie, wlasnie mialem w planach wspomniec o rodzinie i stabilizacji:)

lepiej nie wspominaj o sztukach walki jako hobby - ponieważ ja był to odebrał że szukasz sparing partnerów wśród osadzonych.

Przez myśl mi nie przeszło, że ktoś może w taki sposób zinterpretować to że zajmuje się sportami walki. Nie wiem, nie znam sie ale na "chłopski" rozum funkcjonariusz powinien mieć jakies podstawowe umiejtności obezwładniające czy samoobrony, a aktywny tryb życia to w moim odczuciu obowiazek każdego funkcjonariusza, czy to sw, policji czy straży. Także myśle, że fakt, iż zajmuję się ju-jitsu wplywa tylko i wyłącznie na moją korzyść, lecz mogę sie mylic:)

Jasne ... pewnie niech wyhoduje brzuszek, będzie niesprawny i powie, że się boi osób pozbawionych wolności.

Dokładnie, jeśli chodzi o predyspozycje fizyczne i umiejetności to uważam to za moj atut, od dziecka jestem zwiazany ze sportem(od malego plywanie, pozniej silownia i sporty walki), ale boje sie tej rozmowy właśnie. No nic dziekuje za wskazówki, zobaczymy, mam nadzieje, że nie będzie tak źle. Mam jeszcze pare dni to poczytam troche artykułów w internecie i przyswoje w jakims stopniu ustawe. Trzymajcie kciuki;)

Witam,
mam pytanie. Staram się o przyjęcie do zk karnego na stanowisko strażnika.
We wrześniu 2011r przeszedłem rozmowę kwalifikacyjną. Czekałem dosyć długo bodajże do kwietnia 2012 na odzew i okazało się że dostałem skierowanie na test psychologiczny i komisje lekarską. Zaliczyłem wszystko pozytywnie w szpitalu mswia ZG. Ponownie skierowali mnie na test sprawności fizycznej który mam zaliczony 5.09.2012r. Ostatnio była u mnie policja przeprowadzić ze mną wywiad zorganizowany (chyba tak to się nazywa).
moje pytanie brzmi czy każdego tak wysyłają i męczą nawet tego kogo nie przyjmą czy jestem "pewnym'' kandydatem? W skrócie waszym zdaniem czy mam jakieś szanse na przyjęcie do sw.
pozdrawiam

czy jesteś pewnym kandydatem to ... na dwoje babka wróżyła ...

mogę tylko napisać że moje postępowanie kwalifikacyjne trwały 10 tygodni licząc od zamieszczenia ogłoszenia do otrzymania inf. dot zamknięcia postępowania rekrutacyjnego. W tym czasie odbyła się rozmowa, testy sprawnościowe, psychotesty oraz wywiad środowiskowy przeprowadzany przez policję.
pozdrawiam

rozumiem. Czyli pozostaje cierpliwie czekać tylko...
A oni jak dają znać ze postepowanie zakończone?
pocztą? czy dzwonią czy jak?
co wtedy?

listownie...
czekasz na kolejne ogłoszenie dot. wolnego etatu i żyjesz przekonaniem "może tym razem się uda"
przepraszam za sarkazm ale bardzo, bardzo trudno dostać się do jakiejkolwiek służby
pozdrawiam

wiem wiem o tym że trudno ale mam nadzieje ze się uda generalnie nie ma żadnych ogłoszeń o wolnych etatach ale powiedzieli że przyjmą mnie w marcu 2013 ale czy tylko tak sobie gadali (kadrowa) czy mówili serio tego właśnie nie wiem:)

Witam, mam takie pytanie, czy po wysłaniu wymaganych dokumentów w związku z ofertą pracy w ZK, istnieje po ich stronie obowiązek odpowiedzi na to? Także negatywnej o nie wszczęciu postępowania rekrutacyjnego? Jako iż minęło już 1,5 m-c a brak jakiegokolwiek odzewu... Czy ktoś z udzielających się tutaj otrzymał informację o odrzuceniu aplikacji czy po prostu pozostawiają to bez odzewu jak często robią firmy prywatne? Z góry dziękuję za odpowiedź.

a kto jest już funkcjonariuszem sw? Pytanie moje jest o zarobki...:) ile taki szarak jak ja może zarobić na początek. Wykształcenie średnie techniczne matura oczywiście jest no i studia się robią:)
Nie zebym sie pchał za kasą ale chciałbym wiedzieć.
pozdrawiam

No i jeszze jedno pytanko ;) zamęcze was ale tak to już jest jak komus bardzo zależy.
Pytanko: Czy wywiad z policją (dzielnicowym) to jest już ostatni etap w postepowaniu kwalifikacyjnym?
pozdrawiam

Witam,
mam pytanie co do emerytury funkcjonariuszy służby więziennej. Czy nam emeryturę wylicza się na podstawie uposażenia zasadniczego czy do emerytury liczą sie także dodatki za stopień, dodatek służbowy i wysługa lat??? nigdzie nie moge tego znaleść w ustawie. Jeśli ktoś wie dokłądnie gdzie to tam sie znajduje to też prosze o podanie dokładnego paragrafu.

Czy nam emeryturę wylicza się na podstawie uposażenia zasadniczego czy do emerytury liczą sie także dodatki za stopień, dodatek służbowy i wysługa lat???
Wlicza się wszystko.

Cukrzyca

Witam. Mam małe pytanko, może ktoś się orientuje w temacie. Koleżanka, chce się starać o przyjęcie do pracy w ZK w ochronie, jednak ma cukrzycę od urodzenia, bierze regularnie insulinę. Czy cukrzyca jest przeciwwskazaniem do służby? Przeszłam badania wstępne dawno temu i nie pamiętam pod jakim kątem badana była krew przy obiegówce. Byłabym wdzięczna za jakieś informacje, chcę wiedzieć, czy dziewczyna ma sobie w ogóle robić nadzieję.

Niestety taka dziewczyna lepiej niech znajdzie inną prace bo w zakłądzie karnym szukają całkowicie zdrowych ludzi,a to że ma cukrzyce już na wstępie ją eliminuje:(

Pytanie moje jest o zarobki...:) ile taki szarak jak ja może zarobić na początek.

Na dzień 30.09.2012 r. pensja świeżaka wynosi około 1780-1850 zł netto, zależy od województwa i wysokości dodatku służbowego na dzień dobry (małopolskie i mazowieckie ma 100 zł dodatku, u mnie śląskie ma 200 zł dodatku na start).

Od 01.10.2012 podobno dostaliśmy podwyżkę 300 zł brutto płatna od grudnia z wyrównaniem. Jeżeli tak to do w/w podstawy dolicz sobie około 240 zł.

A Twoje wykształcenie nie ma na starcie znaczenia bo i tak zaczniesz jako szeregowy z kasą jak wszyscy. Chyba, że dyrektor Cię lubi i da Ci wyższy dodatek :P.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót