Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
cpismx napisał:
Chciał bym się upewnić. Gdy otrzymam orzeczenie listownie jest ono dla mnie? Rozumiem że komisja lekarska przesłała do oisw i zostaje mi czekać na telefon?

Tak :)
Na telefon albo na ranking. U mnie ranking był szybciej niż telefon :)

Mam pytanie. 15 sierpnia upłynął termin składania dokumentów w sprawie naboru w OISW. Czy możliwe jest że tak długo trwa procedura rozpoczęcia naboru? Jeszcze do tej pory nikt się do mnie nie odezwał :/

Ostatnia edycja:
piotr869 napisał:
Mam pytanie. 15 sierpnia upłynął termin składania dokumentów w sprawie naboru w OISW. Czy możliwe jest że tak długo trwa procedura rozpoczęcia naboru? Jeszcze do tej pory nikt się do mnie nie odezwał :/

Może być też tak, że nikt się nie odezwie.

Ja papiery składałam pod koniec stycznia, a odezwali się w maju. 🙈

piotr869 napisał:
Ja skladalam w kwietniu, odzew był w czerwcu.

wonder_a napisał:
Może być też tak, że nikt się nie odezwie.

Ja papiery składałam pod koniec stycznia, a odezwali się w maju. 🙈
A od momentu uprawomocnienia orzeczenia Komisji lekarskiej kiedy był odzew i listy rankingowe?

Anika1990 napisał:
A od momentu uprawomocnienia orzeczenia Komisji lekarskiej kiedy był odzew i listy rankingowe?

Mega szybko... dostałam list z komisji i dosłownie za chwilę, to nawet nie były 2 tygodnie był ranking i telefon.

wonder_a napisał:
Mega szybko... dostałam list z komisji i dosłownie za chwilę, to nawet nie były 2 tygodnie był ranking i telefon.
I jak to wyglądało? Wstępniak i szkolenie 3 tyg? Online czy stacjonarnie?

Anika1990 napisał:
I jak to wyglądało? Wstępniak i szkolenie 3 tyg? Online czy stacjonarnie?

Okres przygotowawczy 5 dni w jednostce. Po miesiącu od przyjęcia wstępniak. Stacjonarnie już :)

A powiedzcie bardziej doświadczeni czy którykolwiek lekarz każe stanąć na wagę? Mam kilka nadprogramowych ale wiem że ich nie widać a widzialam w rozporządzeniu że za to mogą dać n i nie wiem czy tylko spyta i mogę zanizyc czy i tak nie ma sensu

Blond2303 napisał:
A powiedzcie bardziej doświadczeni czy którykolwiek lekarz każe stanąć na wagę? Mam kilka nadprogramowych ale wiem że ich nie widać a widzialam w rozporządzeniu że za to mogą dać n i nie wiem czy tylko spyta i mogę zanizyc czy i tak nie ma sensu

U mnie internista jedynie zapytał ile ważę i wpisał to, co powiedziałam.
+ w ankiecie przy składaniu papierów było miejsce na wpisanie wagi.

Ja już jestem po rozmowie i teście, teraz czekam na test sprawności już mija około chyba 3 tyg i nikt się nie odzywa... Ciekawe jak długo będziemy czekać, najgorsze jest to że jak dzwonią to dają termin na następnym dzień, jak ktoś pracuje to lipa z wolnym...

wonder_a napisał:
Okres przygotowawczy 5 dni w jednostce. Po miesiącu od przyjęcia wstępniak. Stacjonarnie już :)
Potwierdzam, z tym że u mnie wstępniak wypada po prawie 2 miesiącach 😉

wonder_a napisał:
U mnie internista jedynie zapytał ile ważę i wpisał to, co powiedziałam.
+ w ankiecie przy składaniu papierów było miejsce na wpisanie wagi.

Miałam identyczna sytuacje 😉 i też mam kilka kg na plusie - nie było dramatu 😉

m1o napisał:
Ja już jestem po rozmowie i teście, teraz czekam na test sprawności już mija około chyba 3 tyg i nikt się nie odzywa... Ciekawe jak długo będziemy czekać, najgorsze jest to że jak dzwonią to dają termin na następnym dzień, jak ktoś pracuje to lipa z wolnym...
To niestety bardzo różnie wypada... Bywają i miesięcznie przerwy pomiędzy etapami... Pozostaje mieć nadzieję, że dobrze Ci się to wszystko poukłada 😉💪

Anika1990 napisał:
Migotka Ty jesteś już po szkoleniu i pracujesz? Czy czekasz na szkolenie?

Jestem po szkoleniu wstępnym w jednostce (5 dni), ale jeszcze przed wstepniakiem...😉 Można powiedzieć, że pracuje 😅💪

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót