Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. IV

• Autor wątku Autor wątku biezanow_123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
To, ze bedzie widnial kod w systemie u policjantow to wiem bo i tak.blankietow nie trzeba oddawac, chodzi mi o to urzadzenie ktore jest przypisane do tego kodu

JaksonBB napisał:
Każdemu nawet jak ma wykroczenie to WOMP Sosnowiec badania psycho i reedukacje w WORD. Jak masz komplet papierów i są ok to idziesz do wydziału komunikacji że oddali PJ ale masz wpisane kod 69 żeby Policja wiedziała że już miałeś zatrzymane za alko. I nie możesz mieć nic w organizmie podczas takiej kontroli.

I czy to musi byc zawsze womp czy moze byc lekarz do tego uppwazniony w moim miescie jak przy badaniach pierwszy raz na prawko? W ogole dzięki za odpowiedzi.

A ktoś wie jak to wygląda z tym kodem 69 na prawku? On ma widnieć tylko przy jeździe z alkolockiem czy nawet po zakończeniu kary i odzyskaniu prawka?

muddwinter napisał:
Witam,byłem zatrzymany przez policję , alkomat 0.27 - 0.28, w oddziale 0.33, trochę więcej później podobno 0.37, bez kolizji i wypadków, pj jazdy posiadam mniej miesiąca, przyznałem się, na przesłuchaniu jeszcze nie byłem, wiem że jestem debilem ale nauka na całe życie, jak myślicie co grozi? Jaka optymalna kara za to? W jakim razie warto zgadzać się na dobrowolne poddanie?
W Twoim przypadku musiałeś pić bezposrednio przed jazdą skoro wartość wzrastała. Minimum co Ci grozi to 3 latni zakaz prowadzenia pojazdów, 5000zł świadczeń pieniężnych i pewnie ok 1000zł grzywny. Jeśli Ci tyle zaproponują to lepiej sie zgodzić bo mniej nie dostaniesz

JaksonBB napisał:
odbierzesz nowy dokument prawka w Wydziale Komunikacji. Z kodem 69
Prosze, nie wypowiadaj sie jeśli niemasz wiedzy na temat o ktorym piszesz bo wprowadzasz w błąd. Żadnego kodu 69 w prawie jazdy nie będzie

Pl4y napisał:
A ktoś wie jak to wygląda z tym kodem 69 na prawku? On ma widnieć tylko przy jeździe z alkolockiem czy nawet po zakończeniu kary i odzyskaniu prawka?
Kod 69 wpisuje się do prawa jazdy tylko i wyłącznie wtedy gdybyś starał się na zasadzie art. 182a kkw o możliwość prowadzenia pojazdów wyposażonych w blokade alkoholową i sąd się na to zgodzi. Po zakonczeniu kary kodu sie nie wpisuje do pj

Jo0kee napisał:
Badania mam wazne do 2025 rowniez na potrzeby wlasne robione pd kątem kat b, psychotesty mam dwukrotnie robione tez do 2025. Czy oni to uwzglednia czy skieruja mnie na nowe badania?
Nie uwzględnią bo międzyczasie Twój stan zdrowia mógł się pogorszyć przez spożywanie alkoholu. Musisz badania zrobić w WOMP

Jo0kee napisał:
Nie chce wmioskowac po polowie kary o oddanie prawka tylko juz po minieciu 6 miesiecy odebrac, wiec pierwsze slysze aby kazdemu dawali tenze kod, sie pogubilem
Nie będziesz miał kodu 69 w prawie jazdy. Osoba która Ci o tym napisała niema pojecia o czym pisze więc go nie słuchaj

biezanow_123 napisał:
W Twoim przypadku musiałeś pić bezposrednio przed jazdą skoro wartość wzrastała. Minimum co Ci grozi to 3 latni zakaz prowadzenia pojazdów, 5000zł świadczeń pieniężnych i pewnie ok 1000zł grzywny. Jeśli Ci tyle zaproponują to lepiej sie zgodzić bo mniej nie dostaniesz

Prosze, nie wypowiadaj sie jeśli niemasz wiedzy na temat o ktorym piszesz bo wprowadzasz w błąd. Żadnego kodu 69 w prawie jazdy nie będzie

Kod 69 wpisuje się do prawa jazdy tylko i wyłącznie wtedy gdybyś starał się na zasadzie art. 182a kkw o możliwość prowadzenia pojazdów wyposażonych w blokade alkoholową i sąd się na to zgodzi. Po zakonczeniu kary kodu sie nie wpisuje do pj

Nie uwzględnią bo międzyczasie Twój stan zdrowia mógł się pogorszyć przez spożywanie alkoholu. Musisz badania zrobić w WOMP

Nie będziesz miał kodu 69 w prawie jazdy. Osoba która Ci o tym napisała niema pojecia o czym pisze więc go nie słuchaj

Dzięki Wielkie za odp!.
A jak to wyglada z tymi 30 dnioma dniami na zrobienie badań? Moga robic problemy jesli ktos stawi sie pozniej na badania w womp ?

Nie. Możesz badania zrobić przed samym końcem kary ale zadzwoń wcześniej i dopytaj o terminy no nieraz jest tak że może to być miesiąc lub dwa

Dzieki, Tylko ze u mnie to dziwnie wyszlo pomiewaz rozprawę mialem juz po skonczeniu tych 6 msc kary tylko wyrok sie uprawomocnil wczoraj.i teraz tak na prawde jestem czysty tylko te badania mi dojda i nie wiem wlasnie czy wyrobie w czasie, przez terminy odlegle w kedzierzynie kozlu z tego co czytalem. Do ilu msc oni na to patrza normalnie? Czytalem ze ma sie rok czasu od zatrzymania pj na badania po czym od nowa egzamin, a mi juz minelo 6 z czego nie mam jeszcze wystawionych przez wk wiec jakby pol roku w plecy bez skierowan , sory za takie zagmatwane pisanie.

A może sprobuj poprostu isc odebrać prawo jazdy. Może wydadzą bez tych badań. W koncu zakaz już minął

Tak zrobie. Minal przed rozprawa sądowa i uprawomocnieniem, wiec sam juz zglupialem, jeszcze raz dzięki za pomoc :)

Kumplowi zabrali na 8 miesięcy i ma wpisane.

Jak masz skierowanie na badania to musisz JE zrobić

Cześć wszystkim. Jestem na etapie robienia badań do WOMP i będę powoli już działał w kierunku wyrobienia PKK, bo decyzja pozytywna.

Badania w WOMP na 30 maja mam, przez telefon jak się rejestrowałem kazali mi historię badań z ostatnich 5 lat z mojej przychodni wziąć i do tego GGTP zrobić też u siebie i już z wynikami tam jechać. Trochę dziwne, chyba jutro dopytam, czy na pewno tak ma być.

Wyszło mi w każdym razie GGTP 40 - jakie wy mieliście wyniki? Myślicie, że ok?
Może dodam, że mam napisane "Wynik 40 Jednostka U/l Zakres ref. min (nie podano) max (55)". Czyli od 0 do 55 jest prawidłowy wynik czy jak to wygląda?

Ostatnia edycja:
Dziwna sprawa że idziesz na badania do WOMP a oni Ci powiedzieli żebys sobie je zrobil prywatnie i pokazał im wyniki. Piszesz ze decyzja pozytywna a badania dopiero przed Tobą to jak to jest?

Co do ostatniego pytania to nie to forum. Pasuje zapytać gdzieś na forum medycznym ale zdaje sie ze masz podwyzszone

Może czasy się zmieniają, bo niedawno miałem to samo, podczas rejestracji mnie poinformowano, że swoje ggtp mam przynieść.

Sam wynik 40 jest jak najbardziej akceptowalny, norma jest dużo wyższa...

Ostatnia edycja:
Ile trzeba dać adwokatowi aby pomógł odzyskać prawko? Wynik to 1.5 peomila

Przy wyniku 1.5 promila zapomnij że odzyskasz prawko ot tak.
Ewentualnie możesz liczyć na łagodniejszą karę, chociaż wydaje mi się że i tak 3 lata minimum

Pl4y napisał:
chociaż wydaje mi się że i tak 3 lata minimum
Przy takim wyniku obligatoryjnie jest minimum 3 lata zakazu

Ale czy jest sens przy takim wyniku angażować adwokata, próbować walczyć? Jakie to ewentualnie koszty i czy się oplaca

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót