Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. IV

• Autor wątku Autor wątku biezanow_123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W takim razie ile się czeka średnio na orzeczenie?

Rozumiem, że to może pomóc, ale czy to jest konieczne?
W trakcie trwania zakazu nie popełniłem żadnych wykroczeń.
Można powiedzieć, że byłem "grzeczny".

Jaka jest zatem szansa, że sąd zamieni ten zakaz?

Ja takie orzeczenie (pozytywne) z WOMP dostałem odrazu w ten sam dzień po badaniach. Nie jest to konieczne. Gdy Ja wysyłałem swój wniosek to takie orzeczenia i dowody wpłat wysłałem i raczej uwzględnili to chyba przy podejmowaniu decyzji bo gdy otrzymałem uzasadnienie że sąd się zgadza na zamianę środka karnego to było tam poruszone że grzywna zapłacona i lekarz nie stwierdził przeciwskazań

A wiecie może jak wygląda sytuacja w wompie w Łodzi.
Czy długo trzeba czekać na badania tzn. od rejestracji?

dawidex23 napisał:
A jak to jest z jazdą na zabranym prawku na 3 lata za granicą ? Prawko zabrane w polsce. Czy policja w Niemczech, ew UK ma wgląd w polski system przy kontroli jeśli pokaże mu polski dokument ?

Nie mają, jeżeli mieszkasz za granicą, to wymień tam duplikat zabranego polskiego na zagraniczne i bedziesz wiedzial od razu

W uk na luzie, nie wiem jak w de

Wiecie ile się czeka na badania w wompie od rejestracji?

W Krakowie orzeczenie dostaje się do ręki po wszystkich badaniach

biezanow_123 napisał:
W Krakowie orzeczenie dostaje się do ręki po wszystkich badaniach
Super, ja niestety mam Sosnowiec i czytałem różne opinie. Może ktoś ostatnio był i wie jak jest obecnie ?

Pozdrawiam

Pytanko- czy przy drugim odebraniu prawa jazdy badania w WOMP wygladają inaczej niż za pierwszym razem?

Podobno trzeba udowodnić jakoś roczną abstynencję, nie wiem jeszcze będę się dowiadywał konkretnie ale postanowiłem też tutaj zapytać. Dzięki.

Largo86 napisał:
Super, ja niestety mam Sosnowiec i czytałem różne opinie. Może ktoś ostatnio był i wie jak jest obecnie ?

Pozdrawiam

Ja byłem niedawno. Wystarczy zupełnie być na 30 min przed otwarciem, kolejka jest ale nie jakas tragiczna. Dwa okienka na zmianę przyjmują rejestrację, warto mieć wszystkie dokumenty gotowe (oryginały / ksero) aby uniknąć ponownej wizyty i WŁASNY długopis. Szybka opłata w kasie obok, można kartą. Pod gabinety i czekanie, krew (ew. mocz jak narkotyki) to 10 min czekania i lecisz na inne piętro dalej po "karteczkę", którą dostajesz jakby po badaniach wstępnych. Potem wizyty w pokojach w zależności od tego co dostaniesz na "karteczce". O wejściu decyduje pani doktor a nie kolejność "kto pierwszy pod gabinetem". Są badania typu cyferki na kolorowych kropkach, "wygibasy", badanie wzroku, ciśnienie krwi itd... w zalezności od pokoju i osoby, która badania wykonuje. Na koniec ostatni pokój, rozmowa z orzecznikiem, za co, ile, kiedy, itd...

Generalnie w moim wypadku udało się wyjść przed południem, nie miałem dużo wizyt dodatkowych. Inni z podobnego powodu co ja trafiali w inne miejsca, w sumie do końca nie dotrwałem z żadnym z moich kolegów "od wejścia".

Nie dostaje się orzeczenia od razu bo pani doktor ma wyniki krwi "dopiero za 2 lub 3 dni i potrzebuje sprawdzić i zdecydować". Orzeczenie przyszło po ok. 3 tygodniach pocztą (płatne dodatkowe 15 zł w okienku), wystawione na 5 lat i kod 68 w gratisie.

madisi8854 napisał:
Ja byłem niedawno. Wystarczy zupełnie być na 30 min przed otwarciem, kolejka jest ale nie jakas tragiczna. Dwa okienka na zmianę przyjmują rejestrację, warto mieć wszystkie dokumenty gotowe (oryginały / ksero) aby uniknąć ponownej wizyty i WŁASNY długopis. Szybka opłata w kasie obok, można kartą. Pod gabinety i czekanie, krew (ew. mocz jak narkotyki) to 10 min czekania i lecisz na inne piętro dalej po "karteczkę", którą dostajesz jakby po badaniach wstępnych. Potem wizyty w pokojach w zależności od tego co dostaniesz na "karteczce". O wejściu decyduje pani doktor a nie kolejność "kto pierwszy pod gabinetem". Są badania typu cyferki na kolorowych kropkach, "wygibasy", badanie wzroku, ciśnienie krwi itd... w zalezności od pokoju i osoby, która badania wykonuje. Na koniec ostatni pokój, rozmowa z orzecznikiem, za co, ile, kiedy, itd...

Generalnie w moim wypadku udało się wyjść przed południem, nie miałem dużo wizyt dodatkowych. Inni z podobnego powodu co ja trafiali w inne miejsca, w sumie do końca nie dotrwałem z żadnym z moich kolegów "od wejścia".

Nie dostaje się orzeczenia od razu bo pani doktor ma wyniki krwi "dopiero za 2 lub 3 dni i potrzebuje sprawdzić i zdecydować". Orzeczenie przyszło po ok. 3 tygodniach pocztą (płatne dodatkowe 15 zł w okienku), wystawione na 5 lat i kod 68 w gratisie.
Dzięki za informacje. Czytałem że trzeba mieć książeczkę wojskową i zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza rodzinnego. Zgadza się ? Czego ksero jest potrzebne ?

Ostatnia edycja:
Largo86 napisał:
Dzięki za informacje. Czytałem że trzeba mieć książeczkę wojskową i zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza rodzinnego. Zgadza się ? Czego ksero jest potrzebne ?

O książeczkę wojskową prosiła mnie pani orzecznik już na sam koniec wizyty, sprawdziła i oddała. Zaświadczenie od lekarza rodzinnego biorą przy rejestracji. Nie pamiętam czy oryginał czy kopia, ale miej świadomość, że dokumenty do Ciebie nie wracają, więc... warto mieć kopię.

madisi8854 napisał:
O książeczkę wojskową prosiła mnie pani orzecznik już na sam koniec wizyty, sprawdziła i oddała. Zaświadczenie od lekarza rodzinnego biorą przy rejestracji. Nie pamiętam czy oryginał czy kopia, ale miej świadomość, że dokumenty do Ciebie nie wracają, więc... warto mieć kopię.

Spoko, czyli nie rejestrowałeś się telefonicznie albo przez strone www wcześniej ?

Byłem w womp Gdańsk. Nikt nie robił z niczym problemów. Zróbcie sobie badania próby wątrobowe oraz glukozę prywatnie, jeżeli jest wszystko w normie to bez obaw. Weźcie ze sobą ten kwit

Pokój nr 2 ankiety i kasa > pobranie krwi > okulista > lekarz orzecznik, badanie ciśnienia

Naczytałem sie na necie jakichś dramatycznych opisów, że kierują na terapię, że zaświadczenie o abstynencji itp Jeżeli to pierwsze takie przewinienie i nie wyglądacie na alkoholików, to nikt problemów nie robi.

Womp Gdańsk miło i kulturalnie, mimo że poszedłem tam wystraszony 8)

Largo86 napisał:
Spoko, czyli nie rejestrowałeś się telefonicznie albo przez strone www wcześniej ?
Przez stronę. Ale jedynie chodzi o liczbę osób na dany dzień, godziny są chyba dla zasady, bo każdy jest super wcześnie.

Mevar napisał:
Womp Gdańsk miło i kulturalnie, mimo że poszedłem tam wystraszony 8)
Bo tu się straszy legendarnym WOMPem Sosnowiec ;)

madisi8854 napisał:
Przez stronę. Ale jedynie chodzi o liczbę osób na dany dzień, godziny są chyba dla zasady, bo każdy jest super wcześnie.

Bo tu się straszy legendarnym WOMPem Sosnowiec ;)

Witam

Straszą straszą, ja byłam 23.06. w Sosnowcu, wystraszona opowieściami o strasznym WOMPie. Dojechałam ok godz. 8 i były przede mną 2 osoby. Po rejestracji (oczywiście kopie badania lekarza rodzinnego i psychologicznego jeśli robiło się gdzie indziej trzeba przedłożyć, oraz skierowanie) potem do kasy, następie skierowano mnie na badanie krwi i do pok. nr 12 gdzie całkiem miła pielęgniarka zmierzyła ciśnienie, sprawdziła wypełnioną wcześniej ankietę, pokazała cyferki na obrazkach i sprawdziła pole widzenia. Następnie zostałam skierowana do lekarza orzecznika, gdzie czekałam najdłużej bo w tym dniu było też sporo młodzieży wykonującej badania do szkół. Dr orzecznik okazał się bardzo miłym i rzeczowym człowiekiem, zrobił wywiad, sprawdził wzrok, równowagę i osłuchał. Słuchu nie sprawdzał, zapytał czy słyszę :lol: Na koniec stwierdził że mam spokojnie jechać do domku i orzeczenie wyśle pocztą jak tylko będą wyniki z krwi (dodam że stwierdził "jeśli nie chleję nałogowo to mam się nie martwić ":-D) WOMP opuściłam ok godz. 11. Równo tydzień później (dzisiaj) otrzymałam pocztą orzeczenie, pozytywne na 3 lata...także cieszę się że mam to za sobą, pozytywne nastawienie to połowa sukcesu...Pozdrawiam wszystkich
P.S. kolego a o co chodzi z tym kodem 68 w gratisie? Miałeś w uwagach? ja nic takiego nie mam na szczęście...

Ostatnia edycja:
sylk_79 napisał:
o co chodzi z tym kodem 68 w gratisie? Miałeś w uwagach? ja nic takiego nie mam na szczęście...

Zakaz alkoholu we krwi podczas jazdy samochodem, czyli nawet tego minimum nie możesz mieć. Tzn kazdy patrol który to zobaczy będzie dmuchał klienta

Typowe widzi-misie lekarza

Trzeba iść do prywatnego lekarza medycyny pracy żeby to zmienił, tak samo jak te terminowe prawka na kilka

Badania lekarza rodzinnego. To co? Mam mu powiedzieć że jadę do Sosnowca i niech mnie zbada? Psychologa już mam 3 kopie zrobione.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót