nitka1982
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 333
dokładnie może ale nie musi ,skazany (przynajmniej ,gdzie ja mieszkam) nie będzie miał problemów z przepustką nawet bez meldunku
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
forg napisał:Wracając do tematu - nie można się jednoznacznie wypowiedzieć, czy brak meldunku może skutkować odmową udzielenie "przepustki". Może, nie musi.
nitka1982 napisał:myslę ,że nie
nitka1982 napisał:a czy w Polsce jest obowiązek meldunku?
Furia napisał:Zarówno brak meldunku może uniemożliwić podjęcie pracy,wzięcie kredytu jak i udzielenia przepustki.
Furia napisał:Jednak proponuję wyrobienie dowodu osobistego bez podania adresu zameldowania ani pobytu tymczasowego. Jak myślisz co z takim dowodem załatwisz ?
bijouu napisał:czy komisja penitencjarna moze udzielic zezwolenia na 30 godzinne widzenie poza terenem zakladu bez obecnosci skazanego?
bijouu napisał:dyrektor zakladu udziela tak? chodzi mi tylko o to, czy jest mozliwe, zeby dostal ja bez obecnosci na tym posiedzeniu
forg napisał:Komisja nie udziela takowego zezwolenia. Wyraża tylko opinię.
teoretycznie musi minąć miesiąc. w praktyce różnie to bywa, przykładem jest mój chłopak. warunkiem jednak do jego kolejnego wyjścia na przepustkę było dostarczenie opinii z przepustki.maaa napisał:Witam serdecznie,mam pytanie dotyczące przepustki.
Mąż niedługo (w grudniu) staje na wokande z ktorej prawdopodobnie wyjdzie-wystapienie aresztu,prawie pewniak ,a do tej pory był tylko na jednej 6-cio godzinnej przepustce.Wychowawca twierdzi,ze musi minac miesiac zeby wyjsc na 30 godz.Podczas tego miesiaca czekaja czy wplynie jakas skarga z tamtejszego komisariatu (inne miasto) .Nie bardzo rozumiem sens tego miesiaca,bo jezeli cos by narozrabial to od razu policja by interweniowała,jaki tu sens? Nadmienie jeszcze,ze mąż ma pracę na zewnątrz ,sprawuje się też ok,niedługo ma wyjść a tu takie ceregiele.A moze to jest nieudolność czy moze złośliwość wychowawcy?Z góry dzięki za pomocPozdrawiam
asienka555 napisał:U nas było tak samo po trzech przepustkach potrzebna była opinia z komisariatu, bez niej D. nie wyszedłby na kolejną przepustkę.