forg
Praktyk
- Odpowiedzi
- 20 516
mafkaxdd napisał:mógł kodeks się zmienić.
Naprawdę nic samemu??
http://forumprawne.org/wieziennictwo/768-podstawowe-przepisy.html
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mafkaxdd napisał:mógł kodeks się zmienić.
madzi465 napisał:jakie arkumenty teraz wziasc ze maz jest potrzebny mi w domu.
Z tą przerwa trzeba się dobrze zastanowić bo mój np.był 1 rok na przerwie i niestety musiał powrócić do zakładu karnego o warunkowe zawieszenie reszty kary nie moze się jeszcze starać bo nie odbył 6miesiecy pozbawienia wolności odbył teraz łącznie4 miesiące my dostaliśmy przerwe ze względu na ciężką sytuacje materialną przy pierwszej przerwie sprzeciwił się prokurator mój odczekał7 dni prokurator nie wnósł zażalenia i wyszedłforg napisał:Jakie argumenty? Prawdziwe.
Tobie mąż jest potrzebny w domu. A karę pozbawienia wolności z zasady trzeba odbyć.
Sprecyzuj swoje pytanie - przesłanki do udzielenia przerwy wynikają z kodeksu karnego wykonawczego, nie ma znaczenia w jakim zakładzie odbywa się karę...Witam nie wiecie jak jest z przerwą na Białołęce
Nie ma wskazanego terminu, wniosek powinien być rozpoznany bezzwłocznie. Czyli czeka w kolejce z innymi podobnymi, tudzież wnioskami o zgodę na SDE, wpz... Choć o przerwę rozpatrywane są raczej w miarę szybko. Zadzwoń do właściwego Sądu, powiedzą Ci ile się czeka na termin posiedzenia.ile czasu maja na rozpatrzenie daty posiedzenia
nana2012 napisał:Dzięki za pomoc,tylko czy mi udzielą takiej informacji,
blackmen napisał:P.S. Jest w ogóle możliwe zawieszenie wykonywania kary bo ktoś pracuje za granicą?
gruszka92 napisał:Czy jest szansa żeby dostał ta przerwe?