SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO - warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku Jonasz1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Może nie zwrócił uwagi, że to kara zastępcza. Każdemu może się pomylić w nawale spraw.

Dzień dobry. Pytanie które padło już pewnie wiele razy...... Został złożony wniosek do Sądu o SDE ile się czeka mniej więcej na termin rozprawy. Dużo również czytałam o wcześniejszym zwolnieniu z tego SDE czy alimenciarze maja taka szanse?

paula-28 napisał:
Został złożony wniosek do Sądu o SDE ile się czeka mniej więcej na termin rozprawy.

Czeka się tyle, ile trzeba. Zależy to od kolejki, czynności do wykonania, złożoności tych czynności - i tak dalej.

Ja zlozylem 5 tygodni temu i nic.Powoli mnie to wkurwia a do konca kary 5 miechow...

Ostatnia edycja:
najlepiej siedziec z obroza od poczatku do konca bo pozniej sie nie oplaca...ani od polowy ani do warunkowego..Ja zle zrobilem bo zawiesili mi 5 mies .a kurator lazi juz za mna prawie rok..

Masz racje.w moim przypadku mi zwisa to czy bede mial zawiasy i kuratora bo plaanuje dluzszy pobyt zagranica.posiedzenie odbedzie sie po 2 miesiiacach od zlozenia wniosku.oby sie udalo :-)

Witam czy jest moze ktos w stanie pomoc mi napisac wniosek o warunkowe przedterminowe zwolnienie w sde ? lub podac mi jakis link na wzor ? z góry serdecznie dziekuje i pozdrawiam

mam takie pytanie czy w wniosku o wpz musze opisac sygnatury 2 wyrokow w jaich objety jestem SDE czy wystarczy napisac ze dostalem przykladowo 11 miesiecy pozbawienia wolnosci . czy tez musze opisac sygnature pierwszego wyroku i sygnature 2 odwieszonego wyroku .? prosze o szybka odpowiedz.

RE: SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO czy da radę warunkowo zakończyć karę

forg napisał:
Żaden artykuł. Żadna procedura nie obowiązuje.
Karę w systemie dozoru elektronicznego należy odbyć do końca. Skazany miał wybór. I wybrał.

Kolego idź poczytaj o prawie a potem się wypowiadaj a nie mieszasz gówno wiedząc

RE: SYSTEM DOZORU ELEKTRONICZNEGO czy da radę warunkowo zakończyć karę

bastek514 napisał:
Kolego idź poczytaj o prawie a potem się wypowiadaj a nie mieszasz gówno wiedząc

Najpierw zobacz, kiedy napisałem to, co komentujesz. A później sprawdź obowiązujące wówczas prawo. Ale zapewne nie potrafisz tego zrobić.

mam pytanie bo czytalam tu troche ale nie znalazlam odp na moje pyt. czy jak mojemu mezowi na wokandzie nie przyznali SDE to ile czasu mniej wiecej trwa jak zlozy odwolanie?

monika199021 napisał:
czy jak mojemu mezowi na wokandzie nie przyznali SDE to ile czasu mniej wiecej trwa jak zlozy odwolanie?

A to już od niego zależy kiedy je napisze i jak szybko zaniesie/wyśle do sądu. Skąd niby mamy wiedzieć jak długo będzie to robił? Byle nie przekroczył terminu, bo zażalenie nie zostanie przyjęte.

Witam mam pytanie...czy orientujecie się może państwo ile sie czeka na zdjęcie opaski z nogi po dostaniu wokandy? ja przykładowo mam 09.01.2014 r sprawę i moze uda się w końcu zdjąć to z nogi bo połowa kary jest teraz 29tego grudnia.Chodzi mi o to ile bede czekał jezeli sąd przychyli sie do mojego wniosku i postanowi o zdjeciu mi opaski ,chozi mi o to ile bede czekał od tego dnia kiedy ktos przyjedzie z de i mi to ściągnie od dnia sprawy,Z góry bardzo dziekuje za odp i serdecznie pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Dawid Zamość napisał:
Witam mam pytanie...czy orientujecie się może państwo ile sie czeka na zdjęcie opaski z nogi po dostaniu wokandy? ja przykładowo mam 09.01.2014 r sprawę i moze uda się w końcu zdjąć to z nogi bo połowa kary jest teraz 29tego grudnia.Chodzi mi o to ile bede czekał jezeli sąd przychyli sie do mojego wniosku i postanowi o zdjeciu mi opaski ,chozi mi o to ile bede czekał od tego dnia kiedy ktos przyjedzie z de i mi to ściągnie od dnia sprawy,Z góry bardzo dziekuje za odp i serdecznie pozdrawiam

do mnie dzwonili zaraz po otrzymaniu warunkowego zwolnienia ,kiedy moga przyjechac.

Tego samego dnia, którego sąd udzieli Ci warunkowego zwolnienia, o ile udzieli.

Dziekuje za odp ,Zycze zdrowych i Wesołych swiat wszystkim dobrym ludziom na tym forum,pozdrawiam

Witam serdecznie jest tu ktoś taki z woj,Dolnośląskiego chodzi mi dokładnie o sąd w Świdnicy a mianowicie jaki jest okres oczekiwania od wysłania wniosku o wcześniejsze zwolnienie z doz.elektr.:tuptup::tuptup::tuptup: bardzo was proszę o odp maniek1237410@wp.pl POZDRAWIAM SERDECZNIE

Powrót