digiton
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 4 146
Jak znam wierzyciela, to wtedy innych nie kupowali...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja Malinowski napisał:Jesteś pewien, że w 2008 r. dług był już przedawniony?
Zapewne przedawniony. Sprawdź kiedy był wniesiony pozew.rangelso napisał:dług jest z 2004
w 2008Ja Malinowski napisał:Zapewne przedawniony. Sprawdź kiedy był wniesiony pozew.
Fajnie masz. Bez wątpliwości, przedawnienie.rangelso napisał:w 2008
Na pewno nie "przeterminowanie długu". Przeterminowanie i przedawnienie to są zupełnie inne pojęcia. Podnosisz zarzut przedawnienia.Marcin_RR napisał:czy dobrze rozumiem, że teraz na formularzu druku SP mam już podnieś przeterminowanie długu
Ano prawda.Marcin_RR napisał:.kobieta w sądzie powiedziała mi że już nie muszę....prawda to ?
Dostaniecie zawiadomienie o rozprawie. Kiedy? Sądy działają przewlekle. Zwłaszcza w Warszawie i Lublinie (tzn. w każdym dużym mieście).magdalenamagda napisał:nie dostaliśmy odpowiedzi.
"Wezwanie do zapłaty... Można, ale nie trzeba pisać. Ja bym napisał, to niewiele kosztuje. Poleconym za potwierdzeniem odbioru, zachować kopię i zwrotkę. Dunaj może, ale nie musi zwrócić te pieniądze. Jeśli nie zwróci - trzeba będzie ich pozwać."
Właśnie tak.magdalenamagda napisał:na razie nie mamy podstaw dopóki sąd nie rozstrzygnie tej sprawy?
powiem tak, daj sobie spokój, idą święta,plsbx napisał:Osoba z którą rozmawiałem troszkę pogroziła że muszę zapłacić i że umorzy odsetki.
Co z tym zrobić?
plsbx napisał:Uważać na coś?