K
karaczoch
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 866
Ja Malinowski napisał:Masz rację, ostatni wpis nie dotyczył Twojej sprawy.Bardzo słusznie uważasz.Rozumiem, zrozum jednak i Ty. Odpowiedziałem kol. karczochowi w jedynym przystępnym dla niego tonie. Jak zapewne zauważyłeś, nie tylko nie zna prawa, ale nawet nie rozumie absolutnie podstawowych zasad systemu społecznego. Nawet takich, które normalnie babcie tłumaczą pięcioletnim dzieciom, np. "jak wziąłeś, to oddaj", "co czyjeś, to nie Twoje". Czy jakaś babcia kiedyś powiedziała "nie musisz oddawać cudzego, jak nie przyjdą siłą zabrać w odpowiednim czasie"? Pewnie tak, ale to już patologia. Problem z kol. karczochem jest nie w tym, że prezentuje idiotyczny (oparty na braku wiedzy i braku rozumienia zasad etycznych) światopogląd, ale że udziela się na forum prawnym jako doradca. Zapewniam Cię, że używając języka, który zarówno Tobie, jak i mnie odpowiada, nie da się zniechęcić naszego niedokształconego kolegi od dalszej produkcji żenujących porad i wynurzeń.
Zmień gościu ton swych wypowiedzi. I nie udawaj wielkiego prawnika bo jak na razie to spamujesz na tym forum.Wystarczy spojrzeć kiedy się zarejestrowałeś i ile już nabiłeś postów z czego 2/3 to spam. Ja nigdy nie pisałem że jestem prawnikiem, jestem osobą jak wielu tu przychodzących po pomoc i nie pozwolę ani siebie ani innych obrażać. To że może jesteś po prawie ale na tyle głupi że nigdzie poza windykacją Cię nie zatrudnili nie znaczy że każdy ma Ci tu przyklaskiwać. Każdy tu piszący ma prawo do wypowiedzi tego co myśli na temat danej sprawy. Ja nie pisze w każdym wątku wziąłeś pożyczkę to płać bo tak się należy. Oczywiście spłacać trzeba ale tym od których się brało albo tym którzy swoje racje potrafią udowodnić w Sądzie a nie że przyślą pismo w stylu coś kupiliśmy to płać. Więcej w tym temacie nie mam zamiaru z Tobą dyskutować bo to nie jest miejsce do tego.