Ja byłem niedawno. Wystarczy zupełnie być na 30 min przed otwarciem, kolejka jest ale nie jakas tragiczna. Dwa okienka na zmianę przyjmują rejestrację, warto mieć wszystkie dokumenty gotowe (oryginały / ksero) aby uniknąć ponownej wizyty i WŁASNY długopis. Szybka opłata w kasie obok, można kartą. Pod gabinety i czekanie, krew (ew. mocz jak narkotyki) to 10 min czekania i lecisz na inne piętro dalej po "karteczkę", którą dostajesz jakby po badaniach wstępnych. Potem wizyty w pokojach w zależności od tego co dostaniesz na "karteczce". O wejściu decyduje pani doktor a nie kolejność "kto pierwszy pod gabinetem". Są badania typu cyferki na kolorowych kropkach, "wygibasy", badanie wzroku, ciśnienie krwi itd... w zalezności od pokoju i osoby, która badania wykonuje. Na koniec ostatni pokój, rozmowa z orzecznikiem, za co, ile, kiedy, itd...
Generalnie w moim wypadku udało się wyjść przed południem, nie miałem dużo wizyt dodatkowych. Inni z podobnego powodu co ja trafiali w inne miejsca, w sumie do końca nie dotrwałem z żadnym z moich kolegów "od wejścia".
Nie dostaje się orzeczenia od razu bo pani doktor ma wyniki krwi "dopiero za 2 lub 3 dni i potrzebuje sprawdzić i zdecydować". Orzeczenie przyszło po ok. 3 tygodniach pocztą (płatne dodatkowe 15 zł w okienku), wystawione na 5 lat i kod 68 w gratisie.