N
nofuture
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Ok,dzięki za wszelkie informacje które tu wypisałeś,pozdrawiam.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
nofuture napisał:Czy jest sens w momencie wpłynięcia do sądu wniosku o ukaranie złożyć rownież taki wniosek? Wniosek o umorzenie postępowania w sprawie o wykroczenie prowadzenia samochodu w stanie po użyciu alkoholu przy wyniku 0,10 mg/l alkoholu w wydychanym powietrzu - Wzory Pism Procesowych ?
Tegotego napisał:Pozwolę sobie dodać jeszcze kilka faktów osobistych i prywatnych dywagacji - mianowicie - obawiam się wypaczenia wyniku z tytułu intensywności pracy i uprawiania trójboju siłowego, oraz stosowania suplementów czy przedtreningówek. Konsekwencją niewłaściwych badań może być, według informacji na stronach poprzednich skierowanie np. do objęcia okresem terapii uzależnień. Jako osoba z wykształceniem w kierunku psychologii nie mogę być uznany za uzależnionego (pomijam fakt, ze mam zerowa styczność z jakimikolwiek używkami innymi) i chce mimo wszystko zminimalizować szanse na niefortunny obrót spraw w samym WOMP. Badania bede wykonywał w Krakowie. Pozdrawiam
Kruk8585 napisał:Za tydzień mam wizytę w WOMP, po zakończeniu opiszę jak to się odbywało być może komuś się przyda.
Na stronie WOMP jest napisane, żeby wziąć "akt oskarżenia, wyrok sądu, postanowienie/decyzja w sprawie" - po co to komu i czy jest niezbędne?
Czy brać wyniki badań(wszystko co możliwe sobie zbadałem), które robiłem sobie prywatnie dwa miesiące temu i pół roku temu(oczywiście pozytywne)?
Czy coś poza skierowaniem ze starostwa, badaniem psychologicznym, zaświadczeniem od rodzinnego się jeszcze przyda? Ktoś pisał coś o książeczce wojskowej...
Z góry dzięki za odpowiedź!
Niby dlaczego?Tegotego napisał:Jako osoba z wykształceniem w kierunku psychologii nie mogę być uznany za uzależnionego
Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 był wcześniej prawomocnie skazany za prowadzenie pojazdu mechanicznego w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego albo za przestępstwo określone w art. 173 sprowadzenie katastrofy komunikacyjnej, art. 174 sprowadzenie bezpośredniego niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu, art. 177 spowodowanie wypadku w ruchu lub art. 355 spowodowanie wypadku komunikacyjnego przez żołnierza § 2 popełnione w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego albo dopuścił się czynu określonego w § 1 w okresie obowiązywania zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych orzeczonego w związku ze skazaniem za przestępstwo,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
jakim napisał:Nie wiem czy intensywność pracy ma coś do nieprawidłowych wyników enzymów wątrobowych. Podejrzewam też że suplementy diety i przedtreningówki nie wykażą pozytywnego wyniku na THC, bo najprawdopodobniej w wyniku tego że złapali cię po narkotykach dostaniesz skierowanie na badanie albo z włosa albo z moczu.
Jeżeli nic nie wyjdzie to nie masz się czym martwić. A jeżeli coś wyjdzie to nie radzę się tłumaczyć że to jest spowodowanie tym że uprawiasz sport.
Wtedy na bank zaliczysz wizytę u psychiatry.
Ja Kraków przeszedłem na początku lutego tego roku i nie było wcale tak źle.
Zrób sobie przed badaniem powiedzmy z miesiąc badanie enzymów wątrobowych idź do lekarza rodzinnego po orzeczenie o stanie zdrowia.
A jak ci coś wyjdzie na badaniach wątroby to odstaw po prostu te suplementy.
Orzecznika będzie mało interesować co ćwiczysz i co w związku z tym bierzesz. Wyniki masz mieć w normie.
Czasami niektóre WOMP wymagają wyroku sądu. Czy jest im to ustawowo do czegoś potrzebne jest raczej wątpliwe bo na skierowaniu wszystko jest napisane. Jednak radzę wziąć ze sobą co wymagają.
Tak książeczkę wojskową o ile miało się kat. A warto wziąć. Jak była w książeczkę wpisana inna kategoria to się radzę nią nie chwalić.
Jeżeli leczysz się na coś przewlekle (cukier, nadciśnienie itd.) też warto wziąć zaświadczenie.
Badania raczej ci się nie przydadzą. Dla orzecznika liczy się to co będzie w dniu badania.
Wyśpij się przed badaniem, z tydzień jedz lekkostrawnie i nie pij alkoholu.
I będzie dobrze.
Kruk8585 napisał:Pytanie z ciekawości, czy prawidłowy poziom cukru to wróżą z glukometru i krwi z palca czy z żyły? Bo szczerze mówiąc krew z palca może wskazywać zarówno 80 jak i 120 i nie jest to wiarygodne badanie.
jakim napisał:Powiedz to w takim razie milionom cukrzyków którzy używają glukometrów do mierzenia poziomu cukru w krwi włośniczkowej :lol:
WOMP bada krew włośniczkową właśnie czyli potocznie mówią z palca.
Oczywiście że takie badanie jest miarodajne o ile jest dobrze wykonane. Poza tym lekarz orzecznik przy interpretacji wyniku zna normę a mówi ona że przy pojedynczym pomiarze odstępstwo może wynosić 20% przy normie na czczo między 79 a 99 mg/dL. Zatem jeśli twój wynik będzie w granicy 119 to nadal będzie prawidłowy. Jeżeli natomiast będziesz miał wynik ponad 179 to lekarz będzie podejrzewał cukrzycę.
To nie jest tak że wyjdzie ci 101 i orzecznik od razu skieruje cię na konsultacje albo da orzeczenie negatywne.
Kruk8585 napisał:Ja to rozumiem, że dla cukrzyka taki pomiar może być miarodajny, bo np 179 to wiadomo, że jest za wysoki i zdaje się, że kilka osób tutaj pisało, że trzeba mieć poniżej 100 w WOMP co moim zdaniem jest głupotą - zwłaszcza przy badaniu z palca - dlatego dopytuję.
Pomijam fakt wciąż zaniżanych norm, ale jak często sobie badam cukier z żyły i mam zawsze poniżej 100 - przeważnie około 80 to z palca zdarza mi się mieć czasami i 110 w zależności od tego co np. zjem dzień wcześniej.