Uwolnic się od Premium Domain Service - PREMIUM INTERNET SERVICES

• Autor wątku Autor wątku Maja1230
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Przepraszam, aczkolwiek źle zinterpretowano moje słowa. Podtrzymuję, że nie pisałem do nikogo personalnie na tym forum, a ogólnie o przekroju polskich przedsiębiorców. Fakt byłem uszczypliwy, dlatego akceptuje ostrzeżenie i postaram się być bardziej powściągliwy.

Witam Wszystkich,

Niestety czytając niektóre wypowiedzi w tym temacie faktycznie mogę poczuć się "tępy", ponieważ także mam swoją historię z wymienianą firmą.

Wszystko odbyło się na tej samej zasadzie jak u innych użytkowników forum, czyli dzwoni miły Pan X i przedstawia historię o rzekomym zainteresowaniu innej firmy wykupem domen o zbliżonej nazwie do mojej (tzn. końcówki itd.). Muszę przyznać, że byłem w tym momencie dość zajęty pracą, oferta na pierwszy rzut oka wydawała się uczciwa, a argument o ochronie interesów firmy ostatecznie mnie przekonał.
Po zakończonej rozmowie pojawiły sie wątpliwości, dlatego zadzwoniłem do zaprzyjaźnionej firmy, aby zapytać, czy spotkała się z podobną sytuacją. Podpowiedzieli mi, żebym w żadnym wypadku nie zgadzał się na tą ofertę, bo to tylko naciąganie...
W międzyczasie dostałem potwierdzenie na maila od "naszej ulubionej firmy", że zamówienie zostało przyjęte do realizacji. Od razu po tym zadzwoniłem, żeby powstrzymać realizację "umowy" i po prostu z niej zrezygnować. Odebrała Pani X i powiedziała, że Pan który wcześniej do mnie dzwonił nie może teraz rozmawiać, dlatego poprosiłem o kontakt zwrotny. Pani potwierdziła, że przekaże moja prośbę, więc rozmowa została zakończona. Jednak dla pewności wysłałem e-mail z wolą odstąpienia od umowy, licząc, że to pomoże (żądając potwierdzenia przeczytania wiadomości).
Jak mogłem się domyślać, telefonu zwrotnego nie było, ale następnego dnia rano otrzymałem potwierdzenie przeczytania wiadomości, a dwie godziny później wiadomość o pomyślnej realizacji usługi...
Mimo to przygotowałem pismo z oświadczeniem woli rezygnacji z usługi nawiazujące do przebiegu rozmów i korespondencji, a następnie przesłałem podpisane na adres e-mail oraz pocztowy.
Dostałem odpowiedź, że nie ma to znaczenia i nie moge już zrezygnować.
Jedyne wyjście, to rezygnacja z przedłużenia umowy.
Przekonując się wypowiedziami na innym forum, że to oszustwo, postanowiłem nie płacić.
Chwilę po terminie otrzymałem wezwanie do zapłaty i "groźbę" BIK'u, co skutecznie przekonało mnie, do przelewu.

Ostatnio w wolnej chwili postanowiłem wrócić do tematu i rozwiązać sprawę na przyszłość. Pamietając, że umowa na usługę w przypadku braku sprzeciwu stron przedłuża się automatycznie na kolejne 2 lata, przygotowałem pismo z oświadczeniem woli nieprzedłużania umowy i wysłałem pocztą na adres wcześniej podany przez firmę w mailach. Kilka dni temu dostałem zwrot mojego listu z informacją, że pod podanym adresem nie ma takiego adresata...

Co w takiej sytuacji? Czy taka umowa, to "wyrok" dożywotniego zasilania konta tytułowej firmy?

Witam, ja również dołączyłem do grona oszukanych przez w/w firmę. Podali mi że firma która zgłosiła rezerwację ma pod działalnością określone wpisy. Sprawdziłem że takich firm jest w mieście które mi przedstawiono tylko osiem. Myślę że zadzwonię do każdej z firm i poproszę o potwierdzenie że rezerwowali te domeny w ich firmie. Jeżeli każda z 8 firm potwierdzi mi że nie składała w/w rezerwacji udam się do prokuratury i złożę doniesienie o popełnieniu przestępstwa (wyłudzeniu, przez podanie nieprawdziwych informacji) ewentualnie będę czekał na pozew w stosunku do mnie. I zgłoszę się na rozprawę z dokumentami. Sprawa jest jasna. Firma niemiecka pod pretekstem kłamstwa wciska podejrzany produkt po czym tego samego dnia sprzedaje wierzytelność polskiej firmie. Polacy co Wy robicie!? Pozwalacie na proceder zbójecki niemieckim oszustom. Mało setek lat nas okradali? Mam koleżankę dziennikarkę w ogólnopolskiej telewizji i zastanawiam się czy nie namówić jej do nakręcenia reportażu. Pisaliście coś o audycji na ten temat. Czy coś to dało?

PS widzę że "Papieże" na tym Forum wyraźnie się opowiedzieli poprzez czyny po której są stronie. Zamiast doradzić to edytują praktycznie każdy post pod pretekstem Regulaminu Forum i obowiązującego Prawa, mało tego - kasują posty. Pierwszy raz spotykam Forum z tak daleko posuniętą ingerencją w wypowiedzi użytkowników.

Ostatnia edycja:
Witam,
Wydaje mi się, że wszyscy powinni dołączyć do pozwu zbiorowego, który się toczy w Katowicach.Sprawę prowadzi PROKURATURA Rejonowa PÓŁNOC w Katowicach syg. akt 2DF-324/11. Tylko tak możemy unieszkodliwić tą firmę. Trzeba czekać do otrzymania z sądu wezwania do zapłaty i napisać sprzeciw do sądu oraz dołączyć do sprzeciwu również to , że jest się jednym z osób zgłoszonych do pozwu zbiorowego do prokuratury w Katowicach. Wówczas sąd umarza sprawę opłat do czasu ogłoszenia wyniku z Prokuratury.
W Łodzi już mamy taką grupę ponad 30 osób , która dołączyła do pozwu zbiorowego.
Mam nadzieję , że nie naruszyłam regulaminu
Pozdrawiam

TutAnkhAmon
Mezczyzna.gif
, Twoje uwagi i wycieczki są kompletnie nie na miejscu.

Pierwszy raz spotykam Forum z tak daleko posuniętą ingerencją w wypowiedzi użytkowników.

Nikt nikogo tu siłą nie trzyma.

Kerimus napisał:
TutAnkhAmon
Mezczyzna.gif
, Twoje uwagi i wycieczki są kompletnie nie na miejscu.
Pozwól że zacytuję uwagi na miejscu:
Colder napisał:
Przypominam o regulaminie forum. Kolejne osoby za złamanie regulaminu pożegnały się z forum.
Zastraszanie(??) prowadzące w konsekwencji do uciekania ludzi z Forum lub wywołujące nieuzasadniony lęk wśród Forumowiczów:
niiki napisał:
Mam nadzieję , że nie naruszyłam regulaminu
Pozdrawiam
I dalej:
Colder napisał:
Proszę również wszystkie osoby o kontakt, jeśli poprzez forum zgłaszają się do Państwa osoby proponujące pomoc prawną poza forum.
Nakłanianie do donosów (??)
Ripper napisał:
Nie moderuję postów krytycznych wobec mojej osoby, tylko takie, których treść może naruszać prawo.
Każdy z użytkowników odpowiada sam za swoje słowa i posty zgodnie z zasadami demokracji więc nic Wam do wypowiedzi poprzedników, poza usuwaniem wulgaryzmów i niezgodności z regulaminem Forum. Nie po to tu przyszedłem, żeby bawić się w polemikę z Tobą. Ale skoro tak, to nie omieszkam ripostować te teksty. Najlepiej będzie jak się po prostu trochę ogarniecie.

TutAnkhAmon napisał:
Sprawa jest jasna. Firma niemiecka pod pretekstem kłamstwa wciska podejrzany produkt po czym tego samego dnia sprzedaje wierzytelność polskiej firmie. Polacy co Wy robicie!?

Prawda jest taka, że jedna i druga "firma" to ci sami ludzie.

TutAnkhAmon
Mezczyzna.gif
, jak chcesz to załóż "gorzkie żale" w odpowiednim dziale ale następne podobne posty będą kasowane bez ostrzeżenia jako OT.

Nie po to tu przyszedłem, żeby bawić się w polemikę z Tobą
MY też nie zamierzamy się bawić, więc Twój tu pobyt może się okazać niespodziewanie krótki.

TutAnkhAmon napisał:
nic Wam do wypowiedzi poprzedników, poza usuwaniem wulgaryzmów i niezgodności z regulaminem Forum. Nie po to tu przyszedłem, żeby bawić się w polemikę z Tobą. Ale skoro tak, to nie omieszkam ripostować te teksty.
Ależ bardzo poprosimy o zgłaszanie każdego przekroczenia uprawnień przez moderatora. Moderator też człowiek i może się mylić lub przesadzić - na pewno będziemy się starali poprawiać nasze błędy.

Na razie jednak krytyka, której poddałeś dwie wypowiedzi Coldera świadczy o tym, że nie zapoznałeś się w wystarczającym stopniu z regulaminem forum.

TutAnkhAmon
Mezczyzna.gif
- Muszę zareagować.
Uprzedzam Pana, że nie stosowanie się do zapisów naszego regulaminu i do uwag moderatorów, może spowodować zamknięcie Panu dostępu do forum.

nie.zadowolony napisał:
Ostatnio w wolnej chwili postanowiłem wrócić do tematu i rozwiązać sprawę na przyszłość. Pamiętając, że umowa na usługę w przypadku braku sprzeciwu stron przedłuża się automatycznie na kolejne 2 lata, przygotowałem pismo z oświadczeniem woli nieprzedłużania umowy i wysłałem pocztą na adres wcześniej podany przez firmę w mailach. Kilka dni temu dostałem zwrot mojego listu z informacją, że pod podanym adresem nie ma takiego adresata...

Co w takiej sytuacji? Czy taka umowa, to "wyrok" dożywotniego zasilania konta tytułowej firmy?

Nigdy w życiu. Wcześniej na forum masz informację o artykule w jakiejś niszowej gazecie. Co jednak możesz tam przeczytać to to, że doszło już dwukrotnie (a może nawet więcej) do sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa. To oznacza, że w prawa (fakturowanie) i obowiązki (świadczenie usługi) weszła inna firma. Te informacje znajdziesz też na stronach tych spółek. Zatem jeżeli zawarłeś umowę z Premium Internet to teraz usługę świadczy Extra Internet (niemiecka spółka) i tam ślesz rezygnację. Adres masz na ich stronie extra-internet.de Powinieneś jednak zostać w jakiś sposób o tym poinformowany (przynajmniej e-mail). Według mnie też jeżeli wyślesz rezygnację na poprawny adres spółki z którą zawarłeś umowę to ona po wpłynięciu takiego pisma powinna albo przynajmniej do Ciebie odpisać, że nie świadczy usługi i wskazać do kogo należy pisać, albo przekazać to pismo do właściwego podmiotu. Tak czy siak rezygnacja powinna zostać uznana. Adres tego Premium Internet też się zmieniał, obecnie to bodajże Złota w Warszawie. Też sprawdź na ich stronie internetowej premiumweb.pl Zachowuj dowody wysłania rezygnacji, abyś mógł to gdzieś potem okazać w celu potwierdzenia, że faktycznie nie wyrażałeś woli kontynuowania współpracy.

TutAnkhAmon napisał:
Jeżeli każda z 8 firm potwierdzi mi że nie składała w/w rezerwacji udam się do prokuratury i złożę doniesienie o popełnieniu przestępstwa (wyłudzeniu, przez podanie nieprawdziwych informacji)
Jaki masz dowód na to, że ktoś faktycznie Ci tak powiedział? Oczywiście nie poddaję w wątpliwość, że tak było, jednak musisz to udowodnić. Równie dobrze, można iść do prokuratury i powiedzieć, że usłyszałeś, że albo zawrzesz umowę albo zginiesz następnego dnia. Tak samo kiedy kupujemy samochód słyszymy, zę już 2-3 osoby go oglądały i wyraziły zainteresowanie. To identyczna sytuacja, haczyk aby przekonać nas do zakupu (albo przyspieszyć tą decyzję), czy jednak to powód, żeby lecieć do prokuratury?

TutAnkhAmon napisał:
Pisaliście coś o audycji na ten temat. Czy coś to dało?

Wojciech.Perzyński napisał:
niiki napisał:
Witam,
Wydaje mi się, że wszyscy powinni dołączyć do pozwu zbiorowego, który się toczy w Katowicach.Sprawę prowadzi PROKURATURA Rejonowa PÓŁNOC w Katowicach syg. akt 2DF-324/11. Tylko tak możemy unieszkodliwić tą firmę.

Pytanie którą firmę chce Pan unieszkodliwić. Z tego co w wyżej wzmiankowanym artykule można się dowiedzieć, to, że toczy się postępowanie przygotowawcze przeciwko Prezesowi Kalfas Marketing - Pinar Cebeci. Usługi domen sprzedaje niemiecki podmiot Extra Internet GmbH. To, że "my wiemy", że to Ci sami ludzie to za mało. Jak sprawdziłem nie ma między nimi powiązań osobowych, więc w zasadzie nie ma podstaw, żeby posiłkować się tym postępowaniem przygotowawczym w sprawach ze sprzedażą domen. Chyba, że informacje w artykule były niekompletne, to proszę sprostować.

Rozumiem. Przepraszam. Chodzi mi tylko o łagodniejsze traktowanie osob poszkodowanych.

W sprawie tej firmy domenowej to planuję dołączyć się do w/w pozwów grupowych lub samotnie rozpocząć krucjatę przeciwko tej firmie. Dla mnie jest to wyłudzenie przez informacje o nieprawdziwym pochodzeniu. Czy są chętni do uczestnictwa w reportażu ogólnopolskiej telewizji na temat tych podejrzanych osób?

Wojciech.Perzyński napisał:
Jaki masz dowód na to, że ktoś faktycznie Ci tak powiedział? Oczywiście nie poddaję w wątpliwość, że tak było, jednak musisz to udowodnić. Równie dobrze, można iść do prokuratury i powiedzieć, że usłyszałeś, że albo zawrzesz umowę albo zginiesz następnego dnia. Tak samo kiedy kupujemy samochód słyszymy, zę już 2-3 osoby go oglądały i wyraziły zainteresowanie. To identyczna sytuacja, haczyk aby przekonać nas do zakupu (albo przyspieszyć tą decyzję), czy jednak to powód, żeby lecieć do prokuratury?*
Jest przecież nagranie które ta firma posiada to po pierwsze, a po drugie rozmawiałem na głosnomówiącym i mam 2 świadków.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam,
W odpowiedzi na pytanie , którą firmę chcemy unieszkodliwić, to odpowiadam, że zostało już złożone pismo zbiorowe do Prokuratury przeciwko
Kalfas Marketing Sp. z o.o./Premium Internet Services
Sp. z o.o./Extra Internet Gmbh.
W umowie mam następujące dane
Premium Domain Service
Centrum Rejestracji Domen
Extra Internet GmbH
Im Spähenfelde 51
44143 Dortmund
Wiem również że,
Kalfas Marketing Sp. z o.o. dnia 31 stycznia 2011 r. sprzedała zorganizowaną część przedsiębiorstwa, obejmującą m.in. prawa i obowiązki wynikające z zawartych przez nią umów na świadczenie usługi „Twoja strona WWW”, Premium Internet Services Sp. z o.o., która dnia 21 września 2011 r. również sprzedała zorganizowaną część przedsiębiorstwa, obejmującą m.in. prawa i obowiązki wynikające z zawartych przez nią umów na świadczenie usługi „Twoja strona WWW”, spółce Extra Internet Gmbh.
Ja ma umowę i fakturę z tej firmy jak wszyscy , którzy dołączyli do pozwu.
Mam nadzieje , że Pan również.

Chcę jeszcze poinformować , że wysłałam do Firmy PDS, zapytanie na jaki adres mam wysłać list z oświadczeniem rezygnacji i w odpowiedzi przesłali mi adres:
Im Spähenfelde 51
44143 Dortmund
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do której prokuratury zostało złożone to pismo? Do tej w Katowicach czy w Chorzowie? Wiem, że oprócz tej w której ja złożyłem swoje powiadomienie o przestępstwie, tamte dwie też prowadzą dochodzenia.

Witam,
Sprawa jest prowadzona przez PROKURATURĘ Rejonową PÓŁNOC w Katowicach syg. akt 2DF-324/11, , tam mój adwokat wysłał pozew zbiorowy.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam,
Oczywiście , że można dołączyć do pozwu zbiorowego. Sprawą zajmuje się Pan Mateusz z Łodzi tel. 502 482 777.
Pozdrawiam

Rozmawiałem dziś z Panem prokuratorem Mik z prokuratury Katowice Północ i powiedział tylko to że przeciwko tej firmie jest prowadzone postępowanie lecz sprawą teraz będzie się zajmował Pan prokurator Hoffman. Prokuratura nie specjalnie udziela informacji w tej sprawie ponieważ od tego są radcy prawni i adwokaci. Jednak doradził mi ze należy zgłosić sprawę na policję lub do prokuratury. Z tego co wiem to lepiej jest chyba przez policję tzn. taniej bo za darmo. Natomiast za bezpośrednie pismo do prokuratury pobierana jest opłata skarbowa 100-200 złotych a policja jest z tej opłaty zwolniona. Ruszajcie na krucjatę żeby ukrócić proceder miłych pań. A propos gdy stwierdziłem żeby dobrowolnie odstąpili od umowy "miła" pani powiedziała "jak pan śmie tak twierdzić" i czy odtworzyć mi nagranie. Po czym stwierdziła ze jej się odtwarzacz zepsuł i teraz nie da rady. Ta buta jest nie do przyjęcia.

niiki napisał:
Witam,
Oczywiście , że można dołączyć do pozwu zbiorowego. Sprawą zajmuje się Pan Mateusz z Łodzi tel. 502 482 777.
Pozdrawiam
Nie podawaj tutaj żadnych nazwisk, telefonów nie załączaj linków, bo Pan Moderator usunie Twój wpis i dostaniesz ostrzeżenie albo zablokują Ci dostęp, tak jak w przypadku użytkownika o nicku " Andrzej 1951". To forum pilnie studiują panie i panowie ze " znanej nam firmy". Prosty przykład, po ujawnieniu Ich danych na znanych portalach społecznościowych, na drugi dzień nie można Ich było już odnaleźć, po prostu swoje nazwiska zamienili na "xxx". Dlaczego zareagowali w taki a nie inny sposób ?, wyjaśni stare przysłowie że " Na ......... czapka gore".
Pozdrawiam Panów Moderatorów, pozdrawiam Szanownych Państwa, chciałbym też pozdrowić Panie i Panów Prawników którzy powinni nam udzielać tutaj swoich porad, ale jakoś Ich tutaj nie ma :(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót