M
malutka200723
mojemu męzowi tez w Chełmie cenzurują
i ja tak czekam i czekam na te listy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Być może za bardzo to uogólniłam, bo oczywiście może to być ktokolwiek z administracji ZK, ale w znacznej mierze są to jednak wychowawcy - czy młodsi czy starsi czy od zajęć k-o czy od postpenitu, ale jednak wychowawcy stąd mój skrót myślowy.anthony napisał:a może nie wychowawca tylko inny funkcjonariusz jest za to odpowiedzialny?
Akte napisał:bo oczywiście może to być ktokolwiek z administracji ZK
Cenzurowania korespondencji skazanych i ukaranych innej niż wymieniona w art. 8 § 3, art. 102 pkt 11 i art. 103 § 1 k.k.w. dokonuje wychowawca
Art. 90. W zakładzie karnym typu zamkniętego:
8 ) korespondencja skazanych podlega cenzurze administracji zakładu karnego, z wyjątkiem korespondencji, o której mowa w art. 8 § 3, art. 102 pkt 11 i art. 103 § 1, która może podlegać jedynie nadzorowi,
Art. 91. W zakładzie karnym typu półotwartego:
10) korespondencja skazanych może podlegać cenzurze administracji zakładu karnego
-> KKW8. W uzasadnionych wypadkach czynności, o których mowa w ust. 3-6, może dokonać wyznaczony przez dyrektora inny funkcjonariusz.
Akte napisał:Forg - a to to już nie obowiązuje
kajka21 napisał:Witam
Przeczytałam gdzieś w tym wątku, że któraś dziewczyna w liście wysyłała papierosy. Czy tak można zrobić, czy może pierw osadzony powinien zapytać wychowawcy. u niego listów nie czytają, ale otwierają zawsze przy nim? i ewentualnie czy można wysłać w kopercie jeszcze coś oprócz listu?
Verona. napisał:Witam
Już chyba wiem co się stało z moimi listami .... Dzwoniłam do ZK i bardzo miła pani sprawdziła czy dotarły do nich na dziennik te listy no i nie dotarły ... Pazerna poczta bierze tyle kasy za te listy a nie potrafi ich porządnie dostarczyć ...![]()